Beleef de Limburgse gastvrijheid in kleurige zomertuinen

Het zuidelijkste deel van Nederland staat bekend om haar charme, gastvrijheid en natuurlijk de Limburgse vlaai. Het glooiende landschap is zeer afwisselend met heuvels, holle wegen, plateaus, mooie vakwerkhuisjes, kapelletjes en kruisbeelden. Te midden van de natuur en het rijke culturele erfgoed liggen een aantal fraaie en onverwachte privétuinen en kwekerijen, elk met hun eigen kwaliteiten. De tweede reisdag staat in het teken van drie Belgisch-Limburgse privétuinen.

Programma
Dag 1: Huys en Hof, Brookergarden en de Carishof
Dag 2: La Petite Ardennaise Rosa Romantica, Vandecruys-Frederix en Hoeve Schopsheim
Dag 3: Kwekerij Bastin, stadsbezoek Thorn en ADR Rosarium Geistinger Landhoff

Huys en Hof
Deze sfeervolle boerentuin ligt in het rustieke Limburgse Maasdorpje Buggenum. De tuin is vanaf 1997 door eigenaren Christien en Jan aangelegd. Christien is graag bezig met bloemsierkunst en Jan werkt met plezier in zijn moes- en fruittuin. Het is een romantische tuin geworden met veel sfeerhoekjes, rozen en tuinkamers met borders op kleur. Verder treft u er een decoratieve moestuin en klein-fruittuin met veel bessen aan.

Brookergarden
De gevarieerde tuin van Loek en Anne-Marie Gubbels heeft romantische hoekjes en verschillende thema’s die vloeiend in elkaar overlopen. Hier ziet u een uitgebalanceerde beplanting die gevangen is in hoeken en hagen om het geheel spannend te houden. Het gazon en de vijver zorgen voor rustpunten. De verschillende sferen die ontstaan door open en besloten ruimtes te creëren geven een afwisselend beeld.

De Carishof
De Carishof is een speels opgezette tuin gelegen bij een witte Limburgse boerenhofstede. De beplanting verloopt vanuit het centrum van de tuin langzaam in een meer natuurlijke beplanting, die verder overloopt in het omliggende landschap. Rondom de boerderij vindt u bloemenborders in kleuren die elk seizoen wisselen: van rood, oranje en geel in het voorjaar tot wit, roze en blauwe tinten in de zomer.

La Petite Ardennaise Rosa Romantica
Deze tuin is met liefde en zorg voor de natuur gemaakt. Het is een echte liefhebberstuin met veel onbekende planten en bloemen in alle bloeiseizoenen. De ongewone beplanting onder de heesters bestaat uit zeldzame en exotische planten die goed tegen de vorst kunnen. U wandelt hier over speelse paden langs een stromend beekje en onder hoge bomen.

Vandecruys-Frederix
Deze romantische cottagetuin is in etappes aangelegd en wordt door hagen en heesters op een natuurlijke manier verdeeld in kamers met elk een eigen grootte, inhoud en sfeer. Overal zijn gezellige zitjes, verrassende hoekjes en decoratieve elementen. In de boomgaard met oude appelrassen heerst een rustgevend en nostalgisch gevoel. Via verschillende tuindelen komt u in het decoratieve en geurige moes- en kruidentuintje. Een van de vele bezoekers omschreef de tuin als “een tuin om van te snoepen”.

Hoeve Schopsheim
Net over de grens bij Maastricht ligt aan de rand van het dorp ’s Gravenvoeren een aantrekkelijke privétuin bij een prachtig gerestaureerde dubbele carréboerderij. Gedurende 20 jaar zijn hier mooie en zeer verschillende borders aangelegd. Deze volle, bloeiende borders zijn deels opgesloten in lage gestapelde muurtjes en liggen speels langs het gazon.

Kwekerij Bastin
Bastin is een bijzondere kwekerij in de zin dat men hier uitsluitend biologisch en met oog voor de natuur te werk gaat. Hier wordt een interessant assortiment aan planten gekweekt, waarin mediterrane planten en kruiden, lavendel, salvia, prairieplanten en grassen de hoofdrol spelen.

Stadsbezoek Thorn
Het plaatsje Thorn, gelegen in het noorden van Limburg tegen de Belgische grens aan, staat ook wel bekend als ‘het witte stadje’. U kunt hier de Abdijkerk of het Gemeentemuseum bezoeken, wat eten bij één van de restaurants of simpelweg door de sfeervolle straatjes wandelen.

ADR Rosarium Geistinger Landhoff
Deze rozentuin behoort tot de 200 mooiste tuinen van Europa en mag dus zeker niet ontbreken tijdens deze tuinreis. De talloze rozen in alle kleuren staan van mei tot oktober in bloei en worden omgeven door vele vaste planten en grassen. De kleuren en geuren zijn overweldigend.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Hotel Berg en Dal ***
Ligging: Hotel Berg en Dal ligt aan de rand van het dorp Epen. Het hotel heeft een gezellig aangezicht met houten luiken en bloembakken voor de ramen, en een aangelegde tuin met terras met uitzicht op de Limburgse heuvels.
Faciliteiten: Het restaurant serveert een seizoensgebonden menu met internationale gerechten en regionale specialiteiten, bereid met verse ingrediënten. Snacks en drankjes, inclusief Limburgse vlaai en lokaal bier, worden geserveerd op het terras. In de grote tuin vindt u diverse schaduwrijke zitjes, ligstoelen en tuinspellen.
Kamers: Dit traditionele hotel beschikt over eenvoudig ingerichte kamers met eigen badkamer met bad/douche en toilet. Alle kamers beschikken over gratis wifi en tv.

Zuid-Limburg

3-daagse tuinreis het Limburgse Heuvelland 2022

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in driesterrenhotel Berg en Dal
 • 2 maal ontbijt
 • 2 maal diner
 • stadsplattegrond van Thorn
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 65,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 55,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 29 juni 2022,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.