Onverwachte en inspirerende tuinen vlak over de grens

Voor mooie en bijzondere tuinen hoeft u niet ver te gaan: onze Duitse buren hebben ruim voldoende tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Rondom Münster bezoekt u een scala aan privétuinen, elk met enthousiaste eigenaren. U wordt vaak ontvangen met een kopje koffie en wat lekkers, om vervolgens op ontdekking te gaan. Elke tuin is opgezet met een ander idee en heeft een eigen specialiteit. In verschillende tuinen en uiteraard bij de kwekerij heeft u gelegenheid om een mooie plant aan te schaffen, een ideale souvenir voor eigen tuin!

Programma:
Dag 1: Tuinen van Mien Ruys en kwekerij Fahner
Dag 2: Garten Leuvenink (was Garten Schwieters), Elisabeth Schwietering, Garten Rave en stadsbezoek Münster
Dag 3: Familie Rensing, Garten Picker en Yvonne & Herman Scharenberg

Tuinen van Mien Ruys
Deze tuinen zijn een inspiratiebron voor iedere tuinliefhebber, van professional tot amateur. Mien Ruys werkte graag met een eenvoudige en functionele indeling met een losse en natuurlijke beplanting. In het begin ontwierp ze privétuinen steevast met vaste plantenborders, waarna na de Tweede Wereldoorlog schuine lijnen haar tuinen typeerden. Na verloop van tijd werden de lijnen weer recht, met strakke blokken van geschoren groen in contrast met een uitbundig gebruik van vaste planten. De tuinen van Mien Ruys bestaan nu uit een serie van 30 inspirerende stijltuinen.

Kwekerij Fahner
De show- en modeltuin van kwekerij Fahner biedt tal van planten, struiken en bomen. Zo weet u direct hoe de plant eruit gaat zien in uw eigen tuin en met welke planten deze te combineren is. Elke plant is voorzien van een naambordje en u kunt kiezen uit meer dan 1.400 plantensoorten.

Helaas hebben Eva en Paul Schwieters besloten om ook in 2022 nog geen groepsbezoeken te accepteren. In plaats daarvan bezoeken we de fijne tuin van het Nederlandse echtpaar Leuvenink, dat in 2021 zeer in de smaak is gevallen bij onze reizigers.

Garten Leuvenink
Garten Leuvenink is de privétuin van het echtpaar Gertie en Ada Leuvenink, zelf fervent tuin(reis)liefhebbers. Verdeeld over ruim 750 vierkante meter is hier een waar bloemenparadijs aangelegd. Vanuit de vijver vloeit de beplanting op natuurlijke wijze over in een mooi aangelegde tuin met vooral veel vaste planten. In het ontwerp zijn eveneens een kruiden- en moestuin opgenomen

Elisabeth Schwietering
Deze prachtige vaste plantentuin met ongebruikelijke combinaties heeft een Belgische indeling en plantkeuze, die voortkomt uit de ervaring die eigenaresse Elisabeth in België opdeed. Elk jaar werkte zij twee weken in een tuin bij Brugge, waarbij ze uit werd betaald in vaste planten. In haar eerste jaar verdiende ze al 600 planten, waarmee ze de aanleg van haar tuin startte.

Garten Rave
In deze tuin stapt u in een oase van bloemen en planten. Over een smal pad, langs verschillende mooie struiken, komt u van de voortuin in de achtertuin. Hier kronkelt een stroompje langs een machtige treurwilg en komt het water terecht in een vijver. Deze sfeervolle privétuin heeft een prachtige collectie planten aangevuld met beelden en decoratieve accessoires.

Stadsbezoek Münster
Münster leende haar naam aan het in 1648 ondertekende verdrag van de vrede van Münster, waarmee een einde kwam aan de 80-jarige oorlog. Tegenwoordig is Münster een bruisende stad vol studenten, leuke winkels en interessante musea. Vanwege de vele studenten vindt u hier veel gezellige cafés en terrassen. In de prachtige binnenstad kunt u heerlijk slenteren langs verleidelijke etalages van chique winkels in statige oude panden.

Familie Rensing
Annette Rensing heeft een sfeervolle tuin gecreëerd zoals zij en haar partner deze zelf graag zien. Veel ideeën over de inrichting zijn opgedaan in de tuinen die het echtpaar tijdens hun reizen in en buiten Europa heeft bezocht. Deze impressies hebben gezorgd voor een romantische en exotische tuin met decoratieve elementen, zoals de twee azuurblauwe potten in de border en een waterbassin.

Garten Picker
Deze model- en showtuin is een paradijs van meer dan 2.300 soorten vaste planten. De tuin wordt met een beekje van het omliggende landschap gescheiden. Dankzij de beschutting van hagen en bomen floreren de planten hier goed, in combinatie met hortensia’s, hosta’s en rozen. De speelse en sfeervolle tuin heeft enkele romantische elementen zoals de witte duiven in de duiventil en bijzondere beelden. De talrijke zitplaatsen nodigen u uit om te dromen en te ontspannen.

Yvonne & Herman Scharenberg
In 2001 bestond de tuin rond het huis slechts uit gras, dennenbomen en nooit gesnoeide coniferen. Door telkens een nieuw stukje tuin te ontwikkelen, vindt u hier nu onder andere volle borders op kleur en fijne hoekjes om te zitten en van de tuin te genieten.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Hotel Kaiserhof Münster ****
Ligging: Het luxueuze hotel Kaiserhof ligt vlakbij de historische kathedraal en het stadhuis in de binnenstad van Münster.
Faciliteiten: Dit prachtige hotel heeft een grote spa en een fitnessruimte. Overal in het hotel is gratis wifi. Het hotel heeft een goed restaurant en biedt ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Kamers: Alle luxe kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen tv, kluisje, bureau en een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Münster

3-daagse tuinreis Münster 2022

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Kaiserhof Münster
 • 2 maal ontbijt
 • 2 maal diner
 • stadsplattegrond van Münster
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 39,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 60,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 3 augustus 2022,
  3 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.