Privétuinen in het mooie landschap van Groningen, Drenthe en Friesland

In het landschap van de noordelijke provincies Groningen, Friesland en Drenthe liggen onverwachte en gevarieerde tuinen, bedacht en aangelegd door gepassioneerde eigenaren. De tuinen hebben een eigen karakteristieke sfeer met een bijzondere beplanting. Onderweg kunt u bovendien genieten van het prachtige landschap van Noord-Nederland.

De tuinen van Lipkje Schat
De 9 sfeervolle tuinen zijn sinds 1988 ontwikkeld. Alle tuindelen hebben een eigen karakter, uitstraling en kleurenschema. De tuindelen lopen in elkaar over en vormen samen een harmonieus geheel. Van het vroege voorjaar tot de voorzomer bloeien er duizenden verschillende bloembollen, waarna de vaste planten, rozen en klimplanten in actie komen. Aangevuld met bloeiende struiken en grassen kunt u volop genieten van de vele kleurrijke en weelderige borders.

De Vriendenhof
Deze bijzondere tuin van Ab en Tilly is al meer dan 30 jaar in ontwikkeling en ligt rondom een voormalige boerderij. Hier tonen zij hun passie voor tuinieren, inzicht over ontwerp en kennis van planten. De tuin is het hele jaar door mooi om te zien. U vindt hier een vijver, uitbundig bloeiende borders met kleurenthema’s aangevuld met grassen, een groot aantal vaste planten, een pluktuin met onder andere dahlia’s en een organische moestuin.

De Kruidhof
De Kruidhof is van oorsprong een proeftuin voor groente en fruit en werd later de onderzoekstuin van de Rijksuniversiteit Groningen. De Kruidhof bevat de grootste collectie geneeskundige kruiden van alle botanische tuinen in West-Europa met zo’n 1.500 verschillende soorten. Daarnaast ziet u een grote diversiteit aan planten en zijn er 17 inspirerende thematuinen.

De Kleine Plantage
Deze kwekerij is gespecialiseerd in vaste en éénjarige planten, clematissen en rozen. De basisstructuur van de rustige tuinopzet wordt gevormd door rechte en ronde hagen, bomen en gazons. Daarbinnen krijgt de uitbundige beplanting alle ruimte om de hoofdrol te spelen. Een bijzondere werkwijze die wordt toegepast in de zogenaamde pottenborders.

De Houtstek
Binnen de aanwezige bomen en hagen is rond het ruim 100 jaar oude arbeidershuisje een verrassende tuin ontstaan met natuurlijke uitstraling. Allerlei soorten vaste planten, inheemse planten en rozen vullen de golvende borders, bostuin en de vijver. Verspreid over de tuin zijn verschillende zitjes in zon en schaduw, om van de tuin en het uitzicht op het omliggende landschap te genieten.

Tuingoed Foltz
Op dit prachtig gelegen landgoed combineren eigenaren Andries en Bob hun liefde voor planten, tuinieren en brocante. Ze verhuisden in 1999 naar de meer dan 100 jaar oude boerderij en begonnen met de bouw en aanleg van de kwekerij en bijbehorende tuinen. Ze ontwierpen een parkachtige landschapstuin waarin hun specialisaties, vaste planten, siergrassen, varens, kruiden en jungleplanten, duidelijk in naar voren komen.

Stadsbezoek Groningen
Het authentieke en ongerepte Groningen barst van de energie en voegt oases van rust samen met levendige studentencafés en gezellige marktpleinen. De oude, stille hofjes vormen een groot contrast met het Groninger Museum. Vanaf de 97 meter hoge Martinitoren heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de ommelanden. Achter de muren ligt de prachtige groene en bloemrijke Prinsentuin, met traditionele indeling en onverwachte elementen.

’t Bokkehuske
In het plaatsje Jubbega staat ’t Bokkehuske, een boshuisje van ruim 100 jaar oud. Jan en Jannie van der Mossel gingen hier de ultieme uitdaging aan door dit huis met kaal erf te kopen. Het is hen gelukt een prachtige, sfeervolle tuin te creëren in de Engelse cottagestijl. De moes- en kruidentuin met kas, lange rozenberceau, grote ronde vijver met rondom siergrassen en een boomgaard maken deze tuin extra aantrekkelijk.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Familiehotel Paterswolde ****

Ligging: Het hotel heeft een centrale ligging in Noord-Nederland, vlakbij de stad Groningen. Daarnaast ligt het op een prachtige locatie aan de oevers van het Paterswoldemeer.
Faciliteiten: Naast een prettige ligging is het familiehotel Paterswolde voorzien van alle luxe, waaronder een zwembad, sauna en fitnesscentrum. Voor de sportievelingen is er een tennisbaan en wanneer u wilt relaxen is er een gezellig buitenterras, bar en restaurant.
Kamers: De kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht, met eigen badkamer, televisie, telefoon, haardroger, zithoek, spiegel en airconditioning.

Nederland

3-daagse tuinreis Noord-Nederland

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Fletcher Familiehotel Paterswolde
 • 2 maal ontbijt
 • 2 maal diner
 • stadsplattegrond van Groningen
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 49,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 50,- per persoon

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 22 juli 2021,
  3 dagen
  Volgeboekt
 • 27 augustus 2021,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.