Op ontdekkingstocht langs unieke privétuinen dichtbij huis

Zeeland staat al jaren bekend als een uitstekende plek om privétuinen te bezoeken. Deze tuinreis is dan ook gevuld met exclusief privétuinen en biedt een uitstekende gelegenheid om al het moois dat er in het Zeeuwse landschap te vinden is te ontdekken. Elke privétuin getuigt van de persoonlijke smaak, passie en het vakmanschap van de enthousiaste eigenaren en verschillen daardoor ontzettend van stijl en beplanting. Gaat u mee om te genieten van al deze variatie?

De Tuynkamer
De Tuynkamer heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van boerderijtuin tot een echte liefhebberstuin. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt u hier diverse verscholen tuinkamers met rozen, vijver, blauw-gele borders en meer. Dit moois wordt aangevuld met fraaie borders en diverse bijzondere bomen, die de tuin structuur en hoogte geven.

De Houtenhandsche Hof
De aanleg van deze privétuin begon in 1995, waarbij de tuin onder werd verdeeld in strakke delen omzoomd met buxus. Binnen de kaders
zijn gevarieerde en kleurrijke borders met veel vaste planten te vinden. Ook vindt u er een mooie natuurvijver, boomgaard (één van de overblijfselen van de vroegere tuin uit 1948), moestuin en een lange grassenborder. In 2016 werd de Houtenhandsche Hof door het tijdschrift Seasons uitgeroepen tot de mooiste tuin van Nederland!

De Pionier-ster
De eigenaren van de Pionier-ster verhuisden in 2016 naar deze locatie, deels omdat zij op zoek waren naar een kleinere tuin met minder onderhoud. Deze leuke privétuin zouden de meeste mensen echter niet classificeren als kleine tuin, want er is meer dan genoeg te zien! Er zijn kleurrijke borders, een groentetuin, rozenborder en pergola, veel eenjarige en vaste planten en een charmant tuinhuis te midden van al dit moois.

Juust Wa’k Wou
In deze liefhebberstuin vindt u een grote verscheidenheid aan planten, verdeeld over de diverse gebieden van de tuin. De Engelse border van maar liefst 88 meter is indrukwekkend, maar ook de siergroentetuin, grassentuin, varentuin en witte tuin zijn de moeite waard en zijn allemaal bedacht en aangelegd door de eigenaren zelf.

Lunchstop Sluis
Sluis is een sfeervol vestingstadje op de grens van Zeeland en België en biedt een rijke historie en gezellige, bourgondische sfeer. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen, winkelen in één van de leuke boetiekjes of de diverse bezienswaardigheden bewonderen.

Munkhaven Cottage Gardens
Deze romantische privétuin ligt net over de grens in België en is ingericht volgens de principes van de Engelse cottagetuinen. U vindt hier diverse tuindelen die elk op een eigen manier zijn ingedeeld en zo de nodige afwisseling bieden. Zo is er een witte tuin, een binnenhofje en de knopentuin, die samen het formele deel van de tuin vormen. Daarna volgt een informeler deel met een groentetuin, boomgaard en parktuin.

The Hidden Gardens
De tuinbeleving van deze verborgen tuinen begint in de voortuin, die bezoekers uitnodigt om verder op ontdekking te gaan. Achter het huis ligt de op de Spaanse tuinen geïnspireerde tuin, maar ook een grassen- en bloementuin. In de Japanse tuin, verscholen achter een Fagushaag, heerst een rustige sfeer en kunt u optimaal genieten van de vijver, het prieeltje, de bamboe, bonsaibomen en de zentuin.

Kwekerij In Goede Aarde
Deze kleine kwekerij ligt ingeklemd tussen de Schelde en België, midden in het weidse landschap van Zeeuws Vlaanderen. De kwekerij is gespecialiseerd in borderplanten en siergrassen die relatief weinig onderhoud vragen maar wel veel te bieden hebben. Bijzonder is dat het assortiment continu vernieuwd wordt zodat er elk jaar weer nieuwe planten bijkomen. Uiteraard keren de zelfgekweekte planten terug in de bijgelegen privétuin, die voor de eigenaren een perfecte samensmelting van werk en ontspanning vormt.

De Groen Gaerd
Net als veel van de andere privétuinen op het programma, is ook deze tuin zelf ontworpen door de eigenaar. Het is een waar paradijsje, waar landschap en tuin perfect samenkomen in doorkijkjes door strakke hagen en mooie vergezichten. Het is dan ook een echte landschapstuin, met prachtige bomen en borders met een grote verscheidenheid aan vaste planten. Ook vindt u hier heesterrozen en een charmante waterput.

Pluktuin Zeeland
U sluit de tuinreis af met een bezoek aan één van de mooiste pluktuinen van het land. Een ideale gelegenheid om zelf een prachtige bos bloemen te plukken als souvenir aan de tuinreis. In de pluktuin bloeien van mei tot september meer dan 150 bloemsoorten, van pioenrozen tot zonnebloemen, vrouwenmantel en nog veel meer.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Amadore Hotel Restaurant Arneville ****

Ligging: Dit comfortabele hotel ligt vlakbij Middelburg, een ideale locatie om tuinen in alle gebieden van Zeeland te verkennen.
Faciliteiten: Het hotel heeft een warme, gezellige inrichting. Er is een sfeervolle bar waar u van een drankje kunt genieten en een eigen restaurant waar u in de avond dineert en in de ochtenden een heerlijk ontbijtbuffet wordt geserveerd.
Kamers: De kamers zijn voorzien van alle gemakken. Een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel mag natuurlijk niet ontbreken. Ook vindt u er een minibar, kluisje, strijkijzer, flatscreen tv, bureau en zitgelegenheid.

3-daagse tuinreis Zeeland

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Amadore Hotel Restaurant Arneville
 • 2 maal ontbijt
 • 2 maal diner
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 79,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 50,- per persoon
 • lunches
 • calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking
 • administratiekosten à € 10,- per boeking
 • SGR bijdrage à € 5,- per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en/of annuleringsverzekering

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 11 augustus 2021,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.