Ontdek indrukwekkende kastelen, serene landgoederen en Engelse tuinen

Kent is van oudsher één van de rijkste regio’s van Engeland, wat te danken is aan de economisch gunstige ligging aan zee en vlakbij Londen. Dit verklaart de aanwezigheid van een groot aantal kastelen en landgoederen, de één nog mooier dan de ander en allemaal met een fascinerende geschiedenis. Waar mogelijk bezoekt u zowel het huis als de tuinen, die elkaar ieder op eigen wijze complimenteren en aanvullen. Van het indrukwekkende landgoed van Polesden Lacey tot de romantische landschapstuin van Scotney Castle, geniet van de unieke mix van aantrekkelijke tuinen en Engelse cultuur die deze reis biedt!

Programma:
Dag 1: Leeds Castle
Dag 2: Polesden Lacey en Ightam Mote
Dag 3: Scotney Castle en Hever Castle & Gardens
Dag 4: Belmont House & Gardens

Belangrijk: in mei wordt deze tuinreis mogelijk uitgevoerd met een overtocht per Eurotunnel. Hier wordt 1 maand voor vertrek definitief over besloten.

Leeds Castle
Leeds Castle wordt ook wel ‘the loveliest castle in the world’ genoemd, wat niet gek is gezien de prachtige ligging op een eilandje omringd door water. Ontdek de fascinerende geschiedenis van het kasteel en dwaal door de kamers waarin het middeleeuwse en Tudor verleden nog duidelijk te herkennen zijn. De Prinses Alexandra tuinen zijn in het voorjaar gevuld met kleurrijke bloembollen en rododendrons, terwijl de Lady Baille tuinen een meer mediterrane beplanting hebben. Verder vindt u hier ook een echte Engelse cottagetuin, aangelegd op de plaats waar vroeger de moestuin lag.

Polesden Lacey
Polesden Lacey is één van de meest bezochte landgoederen die beheerd worden door de National Trust. Het was tot halverwege de 20e eeuw eigendom van de legendarische gastvrouw Margaret Greville, die hier onder andere koning George VI en koningin Elizabeth (de ouders van huidige koningin Elizabeth II) ontving. Het huis kijkt uit over de omringende heuvels en u kunt hier heerlijk over het landgoed wandelen. Aan de zijkant van het huis vindt u de moestuin, rozentuin, borders en een drietal tuinkamers die elk op een ander seizoen gericht zijn: de iris tuin is in mei op haar hoogtepunt, de pioenborders bloeien van april tot juli en de lavendeltuin is in de (na)zomer prachtig om te zien.

Ightham Mote
Bewonder deze romantische waterburcht uit de 14e eeuw, die ooit beschreven is als ‘één van de mooiste en meest interessante van Engelse landhuizen’. Het bijna 700 jaar oude huis is omgeven door rustige tuinen met een boomgaard, meerdere waterpartijen en een bos.

Scotney Castle
Het charmante Scotney Castle en haar tuinen liggen in een groene omgeving in het hart van Kent. Een mooier beeld dan dat van de ruïne van het oude kasteel omringd door een meertje en aangekleed met blauweregen kunt u in deze regio niet vinden. Geniet van de romantiek en de combinatie van huis en de landschapstuin, die een natuurlijke beplanting heeft met rododendrons, azalea’s en rozen.

Hever Castle & Gardens
Uw bezoek aan Hever Castle is een unieke gelegenheid om ruim 700 jaar aan Engelse geschiedenis te ervaren. Het kasteel wisselde regelmatig van eigenaar, waaronder ook Hendrik VIII en twee van zijn echtgenotes behoorden, totdat het in 1903 gekocht werd door de Amerikaanse miljonair William Waldorf Astorf, die het landgoed volledig opknapte. De tuinen, die voorheen bescheiden waren in verhouding tot het kasteel, kregen een complete make-over. De Italiaanse tuin diende tot doel om zijn grote collectie beelden te huizen. Daarnaast vindt u hier ook een rozentuin met meer dan 4.000 rozen, een Tudor tuin met kunstig gesnoeide heggen en een blauwe tuin.

Belmont House & Gardens
De huidige lay-out van Belmont is afkomstig uit 1790 toen met een grondige renovatie van het terrein een nieuw ontwerp ontstond. De moestuin werd in 2001 gerestaureerd en heeft fruitbomen, groenten en bloemen. Ook de indrukwekkende Victoriaanse kas is een bezoekje waard. In het huis vindt u, naast een inrichting die 200 jaar aan stijlen en smaken vertegenwoordigd, uitgebreide collecties wapens, schilderijen, klokken en horloges.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Stifford Hall Hotel Thurrock ***
Ligging: Het hotel ligt in een 18e-eeuws landhuis omringd door goed onderhouden tuinen.
Faciliteiten: Het restaurant heeft een charmante inrichting en kijkt uit over de tuin. Ook is er een informele bar met gezellige sfeer. Bij mooi weer is er een buitenterras.
Kamers: De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. Ook is er een tv, radio, telefoon, zitgelegenheid en een bureau.

Engeland

4-daagse themareis Kastelen in Kent 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Stifford Hall Thurrock
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 105,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 19 mei 2022,
  4 dagen
  Niet beschikbaar
 • 18 augustus 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.