Met bezoeken aan Windsor Castle en Hampton Court Palace

Deze themareis is perfect voor liefhebbers van het Britse koningshuis, Engelse tuinen én mooie paleizen. Alle landhuizen, kastelen, paleizen en tuinen op het programma waren of zijn nog steeds eigendom van het Britse koningshuis. Uiteraard mogen grote en bekende (voormalige) koninklijke residenties als Windsor Castle en Hampton Court Palace niet ontbreken, maar u bezoekt ook een aantal minder bekende vorstelijke woningen en bijbehorende tuinen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Walmer Castle, Eltham Palace en Claremont? Niet alleen waren ook zij ooit eigendom van een prins, prinses, koning of koningin, maar hun tuinen zijn stuk voor stuk adembenemend!

Programma
Dag 1: Walmer Castle & Gardens
Dag 2: Windsor Castle, Savill Garden en Cliveden
Dag 3: Hampton Court Palace en Eltham Palace & Gardens
Dag 4: Claremont Landscape Garden

Belangrijk: in juni wordt deze tuinreis mogelijk uitgevoerd met een overtocht per Eurotunnel. Hier wordt 1 maand voor vertrek definitief over besloten.

Walmer Castle & Gardens
Walmer Castle werd in de 16e eeuw gebouwd, oorspronkelijk als verdedigingskasteel aan de kust van Kent. Later werd het de officiële residentie van de Lord Warden, een ceremoniële functie die tussen 1978 en 2002 bekleed werd door de koningin-moeder Elizabeth Bowes-Lyon. Zij kwam hier graag om van de rust, tuinen en zee te genieten. De Queen Mother’s Garden werd als cadeau voor haar 95e verjaardag aangelegd met alle elementen die zij belangrijk vond: water, een rijke beplanting en schaduw.

Windsor Castle
Als grootste nog bewoonde kasteel ter wereld mag Windsor Castle niet op het programma ontbreken. Al ruim 950 jaar is dit de tweede woning van de Britse vorst en zo ook voor koning Elizabeth, die hier doorgaans haar weekenden doorbrengt. U kunt hier de indrukwekkende staatsappartementen bezoeken, gevuld met historisch meubilair, het poppenhuis van koningin Mary en vele schilderijen en kunstwerken. Ook St George’s Chapel, in 2018 het toneel van de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle, is een bezoekje waard.

Savill Garden
De Savill Garden is onderdeel van het koninklijke Windsor Great Park, een gebied van meer dan 2.000 hectare dat zich ten zuiden van Windsor uitstrekt. De tuin is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten, waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn.

Cliveden
Het huis werd in 1666 gebouwd door de tweede hertog van Buckingham als cadeau voor zijn minnares, wat het begin was van de schandalen, intriges en glamour waar Cliveden al eeuwen mee wordt omringd. Het landhuis is tegenwoordig een luxe vijfsterrenhotel, maar het landgoed en de formele tuinen zijn nog steeds te bezoeken. Met grote kleurrijke bloembedden op de parterre, watertuin, rozentuin, borders, ommuurde tuin én doolhof is het een echte koninklijke tuin en het is dan ook niet lastig om u voor te stellen dat de Britse elite zich hier de afgelopen drie eeuwen prima vermaakte.

Hampton Court Palace
Hampton Court is gelegen aan de Thames net buiten Londen en werd oorspronkelijk gebouwd voor kardinaal Wolsey, vertrouweling van koning Hendrik VIII. Hendrik was zo onder de indruk dat Wolsey zich gedwongen voelde het paleis cadeau te doen aan de koning, waarna het tot 1737 de officiële koninklijke residentie bleef van de Britse kroon. Koningin Victoria stelde het paleis en de tuinen open voor publiek en sindsdien kunnen ook bezoekers meegenieten van de prachtige architectuur en de historische tuinen. De tuinen laten ruim 500 jaar aan geschiedenis zien, van de knotgarden in Tudor stijl tot de fontein die koning Willem III en zijn vrouw Maria rond 1700 aan lieten leggen.

Eltham Palace & Gardens
Eltham Palace was tussen 1305 en 1663 in gebruik door de Engelse kroon en was ooit het favoriete buitenverblijf van koning Hendrik IV. Het ontwikkelde zich van middeleeuws paleis tot Tudor residentie en vervolgens tot extravagant Art Deco landhuis. Deze intrigerende mix van stijlen is duidelijk te herkennen in het huis, maar ook in de award-winnende tuinen, die wisselen van rustige rotstuin tot oude gracht, verzonken rozentuin en verbazingwekkende borders.

Claremont Landscape Garden
Deze landschapstuin is één van de mooiste en best bewaarde voorbeelden van de Engelse landschapsstijl uit de 18e eeuw. Een aantal van de grootste namen uit de geschiedenis van de landschapsarchitectuur, waaronder William Kent en Lancelot ‘Capability’ Brown, lieten hier hun sporen achter. Het is een prachtige plek waar u zich heerlijk kunt verstoppen van het drukke Londen, net als de aristocratie en diverse leden van het Engelse koningshuis, waaronder koningin Victoria, dat voor u deden.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Basingstoke. In de omgeving liggen onder andere het Jane Austen´s House Museum en Basing House in het schilderachtige dorpje Old Basing.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervolle, modern ingerichte restaurant biedt heerlijke Britse gerechten.
Kamers: De hedendaagse kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

4-daagse themareis Koninklijk Engeland 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met
  minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 140,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 1 juni 2022,
  4 dagen
  Laden
 • 4 augustus 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.