Een boeiende mix van tuinen in het hart van de Belgische Eifel

Tijdens deze tuinreis verkent u de bijzondere tuinen gelegen in het hart van de Belgische Eifel, waar de Duitse Eifel en de Belgische Ardennen in elkaar overlopen. In deze regio zijn allerlei soorten tuinen te vinden, van een rozenkweker tot kleine privétuinen en een botanische tuin. Niet alleen de tuinen maken deze reis de moeite waard, maar ook de landschappen zijn indrukwekkend. Van bergen tot bossen, heuvels en het oeverlandschap van de Rijn, deze reis combineert het allemaal.

Programma:

Dag 1: De Carishof en tuin van Vic & Anne Janssen – Meyers
Dag 2: Ommertalhof, stadsbezoek Bonn en Botanische Gärten Bonn
Dag 3: Jardin de la Peintre, stadsbezoek Malmedy en les Roses de Daniel Schmitz
Dag 4: Tuin van Dina Deferme en Claessen – van Dijck

De Carishof
Bij de witte Limburgse boerenhofstede ligt deze speels opgezette tuin. De beplanting verloopt vanuit het centrum van de tuin langzaam in een meer natuurlijke beplanting die opgaat in het omliggende landschap. Rondom de boerderij vindt u bloemenborders in kleuren die elk seizoen wisselen: van rood, oranje en geel in het voorjaar tot wit, roze en blauwe tinten in de zomer.

Tuin van Vic & Anne Janssen – Meyers
Deze privétuin op Belgische bodem heeft het gevoel van een romantische Engelse cottagetuin en zit vol verrassingen. Slingerende paden leiden u langs zithoekjes, verscholen kamers en een vijver. Qua beplanting is hier van alles wat te vinden, van hosta’s tot rozen, clematissen, grassoorten en fruitbomen.

Ommertalhof
Ommertalhof is de privétuin van tuinarchitecten Nicole Frank en Frank Schroeder. De tuin ligt in het hart van de Duitse Eifel en ligt ingebed in de landelijke omgeving. In de historische binnentuin zijn allerlei verschillende ‘landschappen’ te ontdekken: van vijvers met watervallen tot een rotstuin, rozentuin en Toscaanse tuin.

Stadsbezoek Bonn
Bonn is een levendige stad waarin cultuur, historie en moderniteit samenkomen. Qua architectuur worden oude gebouwen zoals het oude stadshuis afgewisseld met hypermoderne gebouwen. Als geboortestad van de componist Beethoven telt het op cultureel gebied genoeg mogelijkheden en ook aan restaurants en terrasjes aan de Rijn komt Bonn niets te kort.

Botanische Gärten Bonn
De oorsprong van deze botanische tuin gaat terug tot 1340. In de eeuwen daarna werden de tuinen aangelegd in renaissance (rond 1650) en barok stijl (rond 1720), totdat de tuinen in 1818 onderdeel werden van de Universiteit van Bonn. Er zijn ruim 8.000 plantsoorten te vinden, verdeeld over kassen, een arboretum en diverse secties in de tuin waar de planten zijn opgedeeld volgens soort en oorsprong.

Jardin de la Peintre
Deze privétuin ligt ten zuiden van Luik midden in het gebied dat ook wel ‘Klein Zwitserland’ wordt genoemd. De tuin doet haar prachtige omgeving eer aan en vormt als het ware een schilderij in het landschap. Wanneer de oude rozen, riddersporen en vingerhoedskruid in juni tot bloei komen, heeft de tuin een echte Britse sfeer.

Stadsbezoek Malmedy
Het stadje Malmedy ligt in een idyllische groene omgeving in de Ardennen. De vele restaurants, boetiekjes, cafés en winkels geven Malmedy een gezellige sfeer. In de binnenstad liggen de oude kathedraal en het voormalig klooster, waar tegenwoordig een museum in is gevestigd. Voor een mooi uitzicht kunt u de steile Kruisweg beklimmen, die geflankeerd wordt door zowel oude als recentelijk aangeplante bomen.

Les Roses de Daniel Schmitz
Deze rozentuin werd aangelegd in 1993 en herbergt een uitgebreide collectie romantische rozen, van oude rozen tot Engelse en Australische soorten. Het is een perfecte tuin om te genieten van een rijkdom aan kleuren en geuren. Sinds 2017 is er tevens een groentetuin te vinden, met ruim 50 soorten groenten en honingbloemen.

Tuin van Dina Deferme
Deze Engels getinte tuin van tuinarchitect Dina Deferme is een van de meest bezochte privétuinen van België. De tuin werd aangelegd rondom een gerestaureerde Kempische hoeve en is opgedeeld in kamers. Elk deel straalt rust uit en boeit door een unieke sfeer. De prachtige borders, gerangschikt op kleur, veranderen elke maand van kleur. U vindt hier verder een vijver en heerlijke zitplekjes.

Claessen – van Dijck
De privétuin van Marc en Gaby Claessen – van Dijck ligt rondom een oude hoeve. Deze natuurlijke omkadering en het landschap waren van grote invloed in het ontwerpen van de tuin. De tuin heeft een duidelijke basisstructuur, waarin talrijke ruimtes met eigen sfeer zijn gecreëerd. Van vormsnoei tot voorjaarsbloeiers, een boomgaard en groentetuin: er is van alles wat te vinden.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Van der Valk Verviers ****
Ligging: Het charmante Van der Valk Verviers ligt in een voormalig station uit de 19e eeuw. Ecologisch te werk gaan staat hier hoog in het vaandel.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant, tuin en verschillende winkels. Voor de sportievelingen is er een fitnessruimte en voor extra ontspanning is er een wellnesscentrum en buitenzwembad. Bij
mooi weer kunt u ’s avonds op het buitenterras van een drankje genieten.
Kamers: De kamers zijn voorzien van airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, wastafel en toilet. Koffie- en theefaciliteiten zijn aanwezig, net als een flatscreen tv, bureau en kluisje.

Eifel

4-daagse tuinreis Belgische Eifel 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Van der Valk Verviers
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • stadsplattegrond van Bonn en Malmedy
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 115,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 50,- per persoon

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 8 juni 2022,
  4 dagen
  Laden
 • 18 augustus 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.