Een inspirerende reis langs prachtige tuinen en historische landhuizen

Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes vol vakwerkhuizen met rieten daken elkaar opvolgen. De welvaart betekent dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezoeken zijn. Wandelend door Chartwell House krijgt u een goed beeld van het leven van Winston Churchill, die samen met zijn vrouw een prachtige tuin creëerde. Laat u daarnaast verrassen door Ightham Mote met karakteristieke slotgracht, de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor.

Programma:
Dag 1: Ightham Mote
Dag 2: Stuart Cottage (was Chesham Bois House) en Savill Garden
Dag 3: Waddesdon Manor en Stonor House
Dag 4: Chartwell House & Garden

Belangrijk: in mei wordt deze tuinreis mogelijk uitgevoerd met een overtocht per Eurotunnel. Hier wordt 1 maand voor vertrek definitief over besloten.

Ightham Mote
Bewonder deze romantische waterburcht uit de 14e eeuw, ooit beschreven als ‘één van de mooiste en meest interessante van Engelse landhuizen’. Het bijna 700 jaar oude huis is omgeven door rustige tuinen met een boomgaard, meerdere waterpartijen en een bos.

Gezien de leeftijd van de eigenaresse en de tuinman van Chesham Bois House, hebben zij helaas noodgedwongen moeten besluiten het aantal groepsbezoeken tot een minimum te beperken. Dit betekent dat onze geplande bezoeken aan deze tuin voor deze reis helaas niet door kunnen gaan. In plaats daarvan bezoeken we Stuart Cottage.

Stuart Cottage
Stuart Cottage is de privétuin van John en Gayle Leader, die voor hen en hun bezoekers een serene oase vormt. Een deel van de tuin is ommuurd, waar het ontwerp is gecentreerd rondom een fontein. In de zachte, harmonieuze beplanting is rekening gehouden met de seizoenen, zodat er altijd wel iets in bloei staat. Buiten de ommuurde tuin liggen kleurrijke borders met originele beplanting.

Savill Garden
De Savill Garden is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten, waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is in 1870 gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild om zijn kunstverzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis en biedt uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto, kassen en volières in oosterse sfeer maken onderdeel uit van het park. Bijzonder is het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt.

Stonor House
Geniet tijdens de wandeling door deze tuin van de sereniteit van de renaissance-vijvers en de fonteinen van de prachtige 17e-eeuwse Italiaanse pleziertuin. U wandelt hier tussen oude taxussen, geknipte hagen en overvloedige plant- en bloembedden. Over de kruidachtige bloemenborders en door de ijzeren poorten kunt u een glimp opvangen van een tuindeel dat bekend staat als grootmoeders tuin. In het voorjaar is dit gebied bezaaid met narcissen en tegen het begin van de zomer wordt het overspoeld met de verleidelijke geur van bloeiende bloemen.

Chartwell House & Garden
Chartwell House is het familiehuis van Sir Winston Churchill en werd gebouwd in 1922. De vele kamers zijn nog in de staat zoals ze waren toen hij hier woonde. Foto’s, boeken en persoonlijke bezittingen herinneren aan zijn carrière en de brede interesses van een groot staatsman. De tuinen op de heuvels omvatten meren die Churchill aan liet leggen, net als een speelhuis dat speciaal ontworpen werd voor zijn jongste dochter Mary. De liefde van Churchills echtgenote voor pastelkleuren is terug te zien in de prachtige borders en de rozentuin met meer dan 100 verschillende soorten rozen. De moestuin is gevuld met zacht fruit, traditionele groentes en snijbloemen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basigstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op circa twee kilometer van het levendige centrum van Basingstoke.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervol ingerichte restaurant biedt moderne Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

4-daagse tuinreis Buckinghamshire 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in het viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 12 mei 2022,
  4 dagen
  Niet beschikbaar
 • 18 augustus 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.