Met in juli een bezoek aan het RHS Hampton Court Palace Garden Festival

Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes met vakwerkhuizen met rieten daken elkaar opvolgen. De welvaart betekent dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezoeken zijn, waaronder Ightham Mote met karakteristieke slotgracht, de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor. In juli bezoekt u bovendien het RHS Hampton Garden Festival. Hier worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, styling en beplanting getoond, waardoor de show een ideale gelegenheid is om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen voor uw eigen tuin.

Ightham Mote
Bewonder deze romantische waterburcht uit de 14e eeuw, die ooit beschreven is als ‘één van de mooiste en meest interessante van Engelse landhuizen’. Het bijna 700 jaar oude huis is omgeven door rustige tuinen met een boomgaard, meerdere waterpartijen en een bos.

Chesham Bois House
Deze tuin ligt op een oud landgoed dat stamt uit de middeleeuwen en is een echte liefhebberstuin. Het eerste deel van de tuin is ommuurd en aangenaam warm, en heeft een mooie bestrating met veel potten met succulenten. Langs het gazon zijn rijk gevulde en kleurrijke borders. Vanuit het houten prieel kijkt u uit over een smalle vijver met waterlelies, blauwe irissen en allerlei bijzondere vaste planten.

Savill Garden
De Savill Garden is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten, waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn.

Waddesdon Manor (mei en september)
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild in 1870, om zijn kunstverzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis en biedt uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto, kassen en volières in oosterse sfeer maken onderdeel uit van het park. Bijzonder is het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt.

Stonor House (mei en september)
Geniet tijdens de wandeling door deze tuin van de sereniteit van de renaissance-vijvers en de fonteinen van de prachtige 17e-eeuwse Italiaanse pleziertuin. U wandelt hier tussen oude taxussen, geknipte hagen en overvloedige plant- en bloembedden. Over de kruidachtige bloemenborders en door de ijzeren poorten kunt u een glimp opvangen van een tuindeel dat bekend staat als grootmoeders tuin. In het voorjaar is dit gebied bezaaid met narcissen en tegen het begin van de zomer wordt het overspoeld met de verleidelijke geur van bloeiende bloemen.

RHS Hampton Court Palace Garden Festival (juli)
Met ca. 130.000 bezoekers is het RHS Hampton Court Palace Garden Festival een van ’s werelds grootste jaarlijkse bloemententoonstellingen. De show wordt gerund door de Royal Horticultural Society (RHS) en vindt plaats op het landgoed van het Hampton Court Palace in Zuid-Londen. Tijdens de show kunt u vele innovatieve tuinen van de grote namen in de tuindesign wereld bekijken. In de rozentent kunt u prachtige rozen en andere bloemen bewonderen en er staan diverse demonstraties van bekende tuinders op het programma, waar zij hun tuinontwerpen uitleggen of tips geven over hoe om te gaan met het veranderende klimaat.
Meer info over dit evenement >

Chartwell House & Garden
Chartwell House is het familiehuis van Sir Winston Churchill en werd gebouwd in 1922. De vele kamers zijn nog in de staat zoals ze waren toen hij hier woonde. Foto’s, boeken en persoonlijke bezittingen herinneren aan zijn carrière en de brede interesses van een groot staatsman. De tuinen op de heuvels omvatten meren die Churchill aan liet leggen, net als een groentetuin en een speelhuis dat speciaal ontworpen werd voor zijn jongste dochter Mary. De liefde van Churchills echtgenote voor pastelkleuren is terug te zien in de prachtige borders en de rozentuin met meer dan 100 verschillende soorten rozen. De moestuin is gevuld met zacht fruit, traditionele groentes en snijbloemen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basingstoke ****

Ligging: Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Basingstoke. In de omgeving liggen onder andere het Jane Austen´s House Museum en Basing House in het schilderachtige dorpje Old Basing.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel ook een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervol ingerichte restaurant biedt moderne Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

4-daagse tuinreis Historisch Buckinghamshire

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 105,- per persoon

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 14 mei 2021,
  4 dagen
  Laden
 • 8 juli 2021,
  4 dagen
  Laden
 • 2 september 2021,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.