Met bezoek aan de prachtige tuinen van Sissinghurst Castle

Tijdens deze 4-daagse tuinreis staat de Chelsea Flower Show, georganiseerd door de Royal Horticultural Society, centraal. Het is één van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een echte must see voor iedere tuinliefhebber. Tijdens deze reis bezoekt u de show op zaterdag, waar u de vele modeltuinen, stands van beroemde kwekers en uitgebreide bloemendisplays kunt bewonderen.
Naast de show staan er uiteraard ook bezoeken aan diverse tuinen in het graafschap Kent op het programma. Ontdek de doorkijkjes van High Beeches, de verschillende tuinkamers van Sissinghurst Castle en de historie van privétuin Hole Park.

Let op: vanwege onverwachte omstandigheden overnachten we gedurende deze reis in een ander hotel. Meer informatie vindt u onder het kopje ‘Hotel informatie’. Deze wijziging heeft geen invloed op de uitvoering van het programma. 

Programma:
Dag 1: Godinton House Gardens
Dag 2: High Beeches, Borde Hill Garden en Sissinghurst Castle Garden
Dag 3: RHS Chelsea Flower Show
Dag 4: Hole Park

Godinton House Gardens
Dit karakteristieke huis is omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurrijke borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de grote ommuurde tuin vindt u een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.

High Beeches
High Beeches is één van de mooiste tuinen van de regio. Het is een echte bos- en watertuin en bevat een uitzonderlijke collectie zeldzame en ongewone struiken en bomen van over de hele wereld. Door de natuurlijke aanleg, de niveauverschillen en het gebruik van slingerpaadjes kunt u hier heerlijk wandelen.

Borde Hill Garden
De tuinen van Borde Hill liggen rondom een indrukwekkend Elizabethaans landhuis afkomstig uit de 16e eeuw. Borde Hill is onder te verdelen in een formele tuin opgebouwd uit diverse tuinkamers en een magisch bosland, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht over het Sussex Weald en de Ouse Valley. Het is een prachtige tuin met veel azalea’s en rododendrons, waarvan sommigen al meer dan 100 jaar oud zijn. Verder is er een typisch Italiaanse tuin en een uitbundige rozentuin.

Sissinghurst Castle Garden
De romantische tuinen rondom Sissinghurst Castle zijn één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een meesterwerk.

RHS Chelsea Flower Show
De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in hartje Londen georganiseerd door de Royal Horticultural Society. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd en is uitgegroeid tot de bekendste tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld met circa 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De show is een ideale gelegenheid voor Engelse kwekers om hun bijzondere gekweekte planten te tonen en voor hoveniers en tuinarchitecten om hun tuinontwerpen en beplantingsplannen te showen. The Great Pavilion, waar meer dan 90 kwekers hun mooiste bloemen tonen, is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de Chelsea Flower Show.

Hole Park
Deze kleurrijke tuinen bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, een Italiaanse tuin, prachtige bloemenborders en rozentuinen, waar ook narcissen, camelia’s, blauweregen en magnolia’s te vinden zijn. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst. Deze tuin wordt niet voor niets de mooiste privétuin van Kent genoemd!

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Helaas is het Best Western Abbots Barton Hotel vanwege een verlengd contract met de Britse overheid niet meer beschikbaar. Tot en met april stond het hotel onder contract om Afghaanse vluchtelingen ontvangen, halverwege maart is dit contract gezien de huidige internationale situatie verlengd met ten minste twee maanden. Dit betekent dat we helaas niet in dit hotel kunnen overnachten. Als alternatief overnachten we nu in het Best Western Plus Burlington Hotel **** in Folkestone. 

Best Western Plus Burlington Hotel ****
Ligging: Het Best Western Plus Burlington Hotel ligt in een charmant Victoriaans gebouw nabij het centrum van Folkestone, de kustplaats waar de Eurotunnel de Britse bodem bereikt. Op vijf minuten wandelen vindt u het strand met uitzicht op het Kanaal.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gespecialiseerd is in klassieke Britse gerechten gemaakt met lokale ingrediënten. Ook is er een cocktailbar.
Kamers: De kamers zijn ruim van opzet en voorzien van alle gemakken : elke kamer is voorzien van een moderne eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Daarnaast vindt u op uw kamer koffie- en theefaciliteiten en kunt u gebruik maken van gratis wifi.

Kent

4-daagse tuinreis Kent en RHS Chelsea Flower Show 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Best Western Plus Burlington Hotel (was Best Western Abbots Barton ***)
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 39,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 75,- per persoon
 • entreekaart RHS Chelsea Flower Show € 105,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 26 mei 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.