Romantische en bekende tuinklassiekers in ‘The Garden of England’

Met hun uitgestrekte bossen, groene heuvels en vele prachtige tuinen hebben de graafschappen Kent en Surrey een grote aantrekkingskracht. De tuinen in het programma zijn uiteenlopend van aard; van het klassieke en wereldberoemde Sissinghurst Castle tot prachtige historische landhuizen met omliggende tuinen in privébeheer en natuurlijk de romantische cottagetuinen. Een perfecte reis voor plantenliefhebbers en fotografen van landschappen, bomen en kleurrijke bloemborders. Met een hotel in het centrum van de levendige historische stad Canterbury heeft u bovendien de gelegenheid om ook hier op ontdekking te gaan.

Programma
Dag 1: The Orangery
Dag 2: Sissinghurst Castle Garden en Chartwell House & Garden
Dag 3: Mount Ephraim Gardens, Capel Manor Courtyard en Frith Old Farmhouse
Dag 4: Hole Park

The Orangery
De privétuin van Rex Stickland en Anne Prasse ligt rondom een 18e-eeuwse orangerie. Het belangrijkste deel is de grote ommuurde tuin, waarin u een grote variëteit aan heesters, zeldzame boomsoorten en gemengde borders kunt vinden. Eén van de indrukwekkendste planten is de oude blauweregen, die de tuin al decennia lang siert. De afwisseling van de natuurlijke omgeving, kleurrijke beplanting en hier en daar moderne sculpturen maken de Orangery een prachtige tuin om de reis mee te beginnen.

Sissinghurst Castle Garden
Deze romantische tuinen behoren tot de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Sissinghurst Castle Garden is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig, maar goed in harmonie dankzij de natuurlijke uitstraling. De tuinen zijn verdeeld in tuinkamers met elk hun eigen thema. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een bezoek waard.

Chartwell House & Garden
Tussen 1922 en 1965 was Chartwell één van de huizen van de bekende Britse politicus Winston Churchill. Veel van de tuin is te herkennen op de schilderijen die Churchill schilderde en die in het huis en zijn vroegere atelier hangen. De tuin zelf wordt vaak omschreven als elegant met een statige sfeer die eer doet aan haar vroegere bewoner. Churchill en zijn vrouw ontwierpen de tuin grotendeels zelf. Ze kozen voor de aanleg van een terras voor het huis om het uitzicht te maximaliseren en creëerden verschillende meertjes, een rozentuin en een speelhuis voor hun dochter.

Mount Ephraim Gardens
Gelegen midden in het glorieuze landschap van Kent vindt u Mount Ephraim Gardens, bekend om haar spectaculaire Edwardiaanse tuinen. Net als veel andere landgoederen leed het onder de Wereldoorlogen, maar zijn de tuinen in de jaren ’50 met veel liefde door Mary en Bill Dawes gerestaureerd. Met een gedeelte met vormsnoei, een geurige rozentuin, rots- en watertuin, Japanse tuin en een groot arboretum is hier van alles te zien.

Capel Manor Courtyard
Capel Manor Courtyard is een oude tuin vol contrasten. De tuin heeft haar naam te danken aan een mediterrane binnenplaats met een fraaie fontein en beplanting in rustgevende kleuren. Naast verschillende formele tuinen vindt u hier ook een goed begaanbaar natuurlijk bosland met prachtige bomen en een oude haha. Ook de overblijfselen van het landgoed Capel Manor, dat in 1860 gebouwd werd voor familie van Jane Austen, zijn te bezichtigen.

Frith Old Farmhouse
Deze tuin is het resultaat van 40 jaar hard werken en ontwikkeling door eigenaren Gillian en Peter Regan. Ze begonnen met slechts twee appelbomen en wat gras, maar hebben geleidelijk aan de diverse gebieden van de tuin opgeschoond en opnieuw aangeplant. Hierbij hebben ze een informele stijl aangehouden, waardoor u hier geen bloembedden of strak gesnoeide hagen aan zult treffen. In plaats daarvan groeien en bloeien honderden verschillende plantsoorten, heesters en bomen door elkaar, waardoor de tuin ongepland kan lijken. Dit is echter zeker niet het geval!

Hole Park
Deze kleurrijke tuinen bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, Italiaanse tuin, prachtige bloemenborders en rozentuin, waar bijvoorbeeld narcissen, camelia’s, blauweregen en magnolia’s te vinden zijn. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Best Western Abbots Barton ***
Ligging: Het Best Western Abbots Barton ligt in een charmant oud gebouw omringd door een groen parkje, op slechts 800 meter van het centrum van Canterbury. Een perfecte ligging om ’s avonds nog
even de stad in te gaan!
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gespecialiseerd is in klassieke Britse gerechten. Ook is er een gezellige bar en een terras.
Kamers: De kamers zijn licht, ruim en modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een moderne badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen.

Kent & Surrey

4-daagse tuinreis Kent & Surrey 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Best Western Abbots Barton
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 49,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 105,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 8 juni 2022,
  4 dagen
  Niet beschikbaar
 • 21 juli 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.