Laat u onderdompelen in feestelijke versierde en verlichte kersttuinen

Tijdens deze reis krijgt u al gauw het idee dat kerst in Engeland is uitgevonden, waar de kerstperiode één van de meest feestelijke periodes van het jaar is. De landhuizen en tuinen die op het programma staan zijn allemaal even feestelijk aangekleed. Met uitbundig versierde kerstbomen, maretak op allerlei plaatsen, kerstmarktjes en kleurige lampjes dompelt u zich vanaf het eerste moment onder in de Engelse kerstsfeer.

Programma
Dag 1: Hever Castle & Gardens
Dag 2: Greys Court en Cliveden
Dag 3: Savill Garden en Waddesdon Manor
Dag 4: RHS Garden Wisley

Hever Castle & Gardens
Als de avond valt, komt de kerstsfeer bij Hever Castle volledig tot leven. Elk jaar wordt een thema gekozen dat in alle versieringen naar voren komt. Twinkelende lichtjes versieren de vormsnoei en verlichten de paden die u naar het al net zo mooi versierde kasteel leiden, dat ook binnen in kerstsfeer is aangekleed. Kraampjes met winterse lekkernijen zorgen dat u ook op dat gebied niets te kort komt.

Greys Court
Het feestelijke seizoen in Greys Court is bijzonder; traditioneel, eenvoudig en toch met een overdaad aan fijne sfeer. Elke kamer in het landhuis wordt ingericht met echte, heerlijk geurende sparren met duizenden lichtjes en mooie kerststukken. Het prachtige glaswerk op de gedekte tafels in de eetkamer is alleen tijdens deze feestdagen te zien. Als voormalig voorzitter van de National Federation of Women’s Institutes was voormalig eigenaresse Lady Brunner enthousiast als het ging om zelfgemaakt eten, vooral tijdens de kerstperiode. Elke week in december bakken vrijwilligers een ander kerstrecept in de keuken van het hoofdgebouw.

Cliveden
Het indrukwekkende landhuis Cliveden en de traditionele tuinen zijn het hele jaar door mooi, maar als er in de kerstperiode ook nog een laagje sneeuw ligt is het geheel ronduit betoverend. Het is een Astor-familietraditie om winterse wandelingen te maken op het landgoed. Maak deel uit van deze traditie met een wandeling door de bossen terwijl u geniet van het uitzicht op het platteland van Berkshire. De stijlvolle kamers van het landhuis zijn met kerst extra sfeervol aangekleed. Naast de gedecoreerde kerstbomen treft u een inrichting aan die u door de eeuwen heen leidt, beginnend met harnassen uit de middeleeuwen.

Savill Garden
De Savill Garden is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor Park. Geniet in de winter van de verscheidenheid aan mooie en geurige planten die juist in deze koude periode bloeien, zoals de heerlijk geurende toverhazelaar. Het Queen Elizabeth II Temperate House is de perfecte plek om te genieten van planten van over de hele wereld. Geniet na de wandeling van een glas glühwein of heerlijke warme chocolade in het Festive Horse Box Café.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild in 1870. In de kerstperiode is de inrichting feeëriek, waarbij de zalen en kamers feestelijk versierd zijn met grote kerstbomen en veel lichtjes. De lange tafels zijn prachtig gedekt met oude serviezen en grote bloemstukken. De ruim gevulde wijnkelder biedt een grote collectie wijn van Chateau Lafi te Rothschild, die u ter plaatse kunt proeven en tevens te koop is. Op het binnenplein is een kerstmarkt met kraampjes waar u originele cadeaus kunt kopen. Zodra het gaat schemeren worden het landhuis en de tuin sprookjesachtig verlicht.

RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Er is een gedeelte met rododendrons, azalea’s, prachtige vaste plantenborders, een heidetuin en een bekende rotstuin. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard, diverse modeltuinen en verschillende kassen, die met de winterse kou een fijn toevluchtsoord zijn. Het nieuwe bezoekerscentrum met winkel vormt de ideale gelegenheid om vlak voor de reis naar huis leuke en unieke kerstcadeaus aan te schaffen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op circa twee kilometer van het levendige centrum van Basingstoke.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervol ingerichte restaurant biedt moderne Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

4-daagse tuinreis Kerst in Buckinghamshire 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag á € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 80,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 15 december 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.