Ervaar de Engelse kerstsfeer in prachtige verlichte tuinen

Tijdens deze vier dagen krijgt u de kans om alvast de traditionele kerstsfeer te beleven in Engeland. U maakt een stadstour door Londen en brengt een bezoek aan Canterbury, beiden geheel aangekleed in kerstsfeer. De tuinen die u bezoekt zijn ook in kerstsfeer aangekleed: RHS Garden Wisley wordt in december vanaf zonsondergang spectaculair verlicht. Leeds Castle is elk jaar rond kerst het toneel van een gezellige kerstmarkt met talloze kleine kraampjes, waar u originele cadeaus kunt vinden voor onder uw eigen kerstboom.

Programma
Dag 1: Stadsbezoek Canterbury
Dag 2: Polesden Lacey en RHS Garden Wisley
Dag 3: Royal Botanic Gardens Kew en rondrit door Londen
Dag 4: Leeds Castle

Stadsbezoek Canterbury
Canterbury is een stad gelegen in het zuidoosten van Engeland die met name bekend staat om haar prachtige kathedraal. Het kent een lange geschiedenis en is gevuld met historische gebouwen, zoals de oude romeinse stadsmuur, de ruïnes van een Normandisch kasteel en de oudste school ter wereld. Rond de kerstdagen hangt er een feestelijke sfeer in het oude centrum. De winkelstraten zijn prachtig versierd met lampjes, de etalages zijn sfeervol ingericht en gebouwen worden feestelijk verlicht. De traditionele kerstmarkt van Canterbury wordt vaak genoemd als één van de beste in Engeland en vormt een ideale gelegenheid om een prachtig handgemaakt kerstcadeau te kopen of te genieten van een glas glühwein.

Polesden Lacey
Polesden Lacey is één van de meest bezochte huizen en landgoederen die beheerd worden door de National Trust. Met name de prachtige wintertuin, die in 2017 volledig is opgeknapt, is het bezoeken waard. Tijdens uw bezoek kunt u zowel de tuin als het huis zelf bewonderen. Rond de kerstdagen is het interieur van Polesden Lacey prachtig versierd. De tuinen, in hun winterse sfeer, zijn verstild mooi en zelfs de paarden voor de slee dragen tijdens deze kerstperiode een rode muts.

RHS Garden Wisley
Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Hier ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en in de winter zijn ook zeker de verwarmde kassen, gevuld met exotische en (sub)tropische planten, de moeite waard. Tijdens de kerstdagen worden het gebouw en de tuinen op feestelijke wijze verlicht, wat bij zonsondergang een prachtig beeld oplevert.

Royal Botanic Gardens Kew
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. Deze tuinen behoren sinds 2003 tot het Unesco Werelderfgoed, mede vanwege hun grote wetenschappelijke en historische waarde. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie met meer dan 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten verzameld van over de hele wereld. Een bezoek aan deze kassen is het hele jaar rond een bijzondere ervaring.

Rondrit door Londen
Na uw bezoek aan Kew Royal Botanical Garden wordt u opgehaald door de bus en vertrekt u voor een rondrit door het in kerstsfeer aangeklede London. Uw chauffeur laat u de vele parken die Londen rijk is zien en wanneer het weer en verkeer het toelaten is het mogelijk om een stukje door sfeervol London te wandelen.

Leeds Castle
De historie van Leeds Castle gaat terug tot de 10e eeuw. Niet gek, gezien de prachtige locatie op twee eilandjes te midden van een meer. In haar ruim 900-jarig bestaan is het kasteel onder andere bewoond door Catharine van Aragon, de eerste vrouw van de beruchte Engelse koning Hendrik de Achtste. Tegenwoordig is het kasteel omringd door een groot terrein met schitterende tuinen. De Lady Baillie en de Culpeper tuinen, vernoemd naar oudeigenaren, zijn zeker ook in de winter een bezoek waard. Wordt daarna weer warm met een glas glühwein en wandel langs de vele marktkraampjes op de kerstmarkt.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Best Western Abbots Barton ***
Ligging: Het Best Western Abbots Barton ligt in een charmant oud gebouw omringd door een groen parkje, op slechts 800 meter van het centrum van Canterbury. Een perfecte ligging om ’s avonds nog even de stad in te gaan!
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant, dat gespecialiseerd is in klassieke Britse gerechten. Ook is er een gezellige bar en een terras.
Kamers: De kamers zijn licht, ruim en modern ingericht. Alle kamers zijn voorzien van een moderne eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen.

Engeland

4-daagse tuinreis Kerst in Kent 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Best Western Abbots Barton
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Canterbury
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag á € 39,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 75,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 15 december 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.