Een unieke combinatie van historische steden en kleurrijke tuinen

Deze bijzondere tuinreis combineert het beste dat graafschappen Cambridge en Oxfordshire te bieden hebben. Uiteraard staan stadsbezoeken aan zowel Oxford als Cambridge op de planning, waar u op eigen gelegenheid de botanische tuinen kunt bezoeken. Dit stukje eeuwenoude Engelse cultuur en historie wordt afgewisseld met een aantal leuke en kleinere privétuinen in de nabije omgeving. Een ideale mix van natuur en cultuur, zeker als u nog nooit in Oxford of Cambridge bent geweest!

Programma
Dag 1: Chesham Bois House
Dag 2: Waterperry Gardens en stadsbezoek Oxford
Dag 3: Docwra’s Manor Garden, stadsbezoek Cambridge en Pembroke Farm Garden
Dag 4: Long House Plants

Chesham Bois House
Deze tuin ligt op een oud landgoed dat stamt uit de middeleeuwen en is een echte liefhebberstuin. Het eerste deel van de tuin is ommuurd en aangenaam warm, en heeft een mooie bestrating met veel potten met succulenten. Langs het gazon zijn rijk gevulde en kleurrijke borders. Vanuit het houten prieel kijkt u uit over een smalle vijver met waterlelies, blauwe irissen en allerlei bijzondere vaste planten.

Waterperry Gardens
Waterperry Gardens is een zeer diverse tuin met vele borders, die ieder verschillend zijn opgebouwd. Ga op ontdekkingstocht en vind de bijzondere doorkijkjes en de verborgen tuin. Dwaal tussen de hagen, door de boomgaard en moestuin, langs de vijver zo het tuincentrum in. Van strakke lijnen tot romantische hoekjes, van vrolijke bloemenborders tot kunstvoorwerpen, Waterperry Gardens heeft voor iedere tuinliefhebber genoeg om te zien.

Stadsbezoek Oxford | Botanische tuin
Oxford is een stad met een rijke historie die wereldwijd bekend staat om haar prestigieuze universiteit. Dankzij de harmonie tussen de architectuur van de vele universiteitsgebouwen wordt Oxford ook wel de ‘stad der dromerige spitsen’ genoemd. Het vele groen zorgt bovendien voor een prettige sfeer en maakt de stad erg aantrekkelijk. In Oxford vindt u tevens de oudste botanische tuin van Engeland: de tuin stamt uit 1621 en biedt maar liefst 6.000 verschillende plantensoorten. U wandelt door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden, verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin. U kunt hier op eigen gelegenheid de stad en/of tuin bezoeken.

Docwra’s Manor Garden
Deze bijzondere privétuin is van Faith Raven en haar echtgenoot, die sinds hun verhuizing naar Docwra Manor in 1954 de tuin verder hebben ontwikkeld en uitgebreid. De tuin was oorspronkelijk een boerenerf, maar is nu opgedeeld in een serie aan tuinen die overspoeld worden met planten en bloemen. Er is gekozen voor een vrije en losse stijl van beplanting met overwegend zachte kleuren, waardoor de meer spaarzaam geplante planten met felle kleuren er extra uitspringen. In de beplanting is tevens rekening gehouden met alle seizoenen, zodat er van april tot september altijd wat moois te zien is.

Stadsbezoek Cambridge | Botanische tuin
De universiteit van Cambridge is één van de oudste ter wereld en werd in de 13e eeuw gesticht door ontevreden geleerden die Oxford verlieten na een conflict. U kunt genieten van de prachtige architectuur van de historische colleges zoals St. John en King’s College, allen gehuisd in gebouwen in diverse stijlen die de eeuwenlange geschiedenis van de stad reflecteren. Ook hier is een beroemde botanische tuin te vinden. Alhoewel niet zo oud als de botanische tuin van Oxford, zijn hier toch ook al ruim 150 jaar meer dan 8.000 plantsoorten van over de hele wereld te vinden. Rond het meer zijn prachtige rotstuinen te vinden met alpine planten uit alle continenten. Verder zijn er vaste plantenborders, geurende tuinen, winterkassen en wel 140 plantenperken. U kunt hier op eigen gelegenheid de stad en/of tuin bezoeken.

Pembroke Farm Gardens
Deze tuin ligt achter het charmante landhuis van Pembroke Farm. Het begin van de aanleg werd in 1990 gemaakt en sindsdien zijn de oude akkervelden omgetoverd tot een prachtige tuin. In eerste instantie kozen de eigenaren vooral voor bosland met een beplanting waar dieren en insecten op af kwamen. Later ontwikkelden ze een interesse voor vormsnoei en werden er meer formele delen in de tuin geïntroduceerd. Tegenwoordig bestaat de tuin uit een mix van formele en informelere gedeelten, waaronder een rozentuin, bosland en bloeiende borders in cottage stijl.

Long House Plants
Alle planten die verkocht worden in de kwekerij van Long House worden in eigen huis gekweekt en vindt u terug in de bijgelegen tuin. Eigenaar Tim is gespecialiseerd in heesters, meerjarige planten, grassen en alpine planten. Hierbij probeert hij bijzondere en ongewone soorten te kweken die u op weinig andere plaatsen tegen zult komen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Aubrey Park Hotel ****
Ligging: Dit hotel ligt op een groene locatie tussen de bossen, ongeveer halverwege tussen Oxford en Cambridge.
Faciliteiten: Naast een ideale ligging, heeft het hotel een eigen brasserie en cocktailbar. Er is een lift aanwezig en een fitnessruimte waar u gebruik van kunt maken.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Ook kunt u op de kamers gebruik maken van de gratis wifi en een flatscreen tv.

Oxford en Cambridge

4-daagse tuinreis Oxford en Cambridge 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Aubrey Park
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Oxford en Cambridge
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 65,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 60,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 12 mei 2022,
  4 dagen
  Niet beschikbaar
 • 8 juni 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.