Ervaar de Vlaamse tuincultuur in Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen

Tijdens deze 4-daagse tuinreis naar Vlaanderen ontdekt u dat dit gebied qua tuinen maar weinig onder doet voor Engeland. Al verschillende eeuwen geleden kwam de tuincultuur in Vlaanderen volop in bloei. Er staan bezoeken aan privétuinen in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen op de planning, waar de passie en liefde voor planten, tuinieren en tuinontwerp duidelijk aanwezig zijn. Met stadsbezoeken aan Gent, Oostende en een hotel vlak buiten het centrum van Brugge kunt u bovendien een aantal van de populairste steden van België verkennen.

Programma:
Dag 1: Ten Aard (of Tussen Bos en Vijvers) en Kasteel Oostkerke
Dag 2: Tuin Chris Ghyselen, stadsbezoek Gent en Meirlaenhof
Dag 3: Stadsbezoek Oostende, tuin van Luc & Frieda en
tuin van Carlos & Marie-Jeanne
Dag 4: Bijsterveld Garden, de Patershoeve en de Pokertuin

Ten Aard
Bij Ten Aard vindt u een rustgevende tuin met romantische sfeer, met een structuur die het hele jaar door duidelijk te herkennen is. U wandelt er langs kleurrijke bloemborders met onder andere rozen, vaste planten en sierheesters afgewisseld met gezellige zithoekjes. De beplanting wordt aangevuld met strak geknipte taxus- en buxusvormen en decoratieve tuinbeelden.

Vanwege persoonlijke omstandigheden is nog niet duidelijk of het bezoek aan Ten Aard door kan gaan. Mocht het tuinbezoek onverhoopt niet mogelijk zijn, bezoeken we als alternatief Tussen Bos en Vijvers.

Tussen Bos en Vijvers
Deze landschappelijke liefhebberstuin is van de familie Meyers-Plompen en kan onderverdeeld worden in een bosgedeelte, een open gedeelte en twee natuurlijke vijvers. Het accent in het ontwerp, dat de eigenaren zelf gemaakt hebben, ligt op vaste planten die op harmonieuze wijze met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast spelen ook inheemse bomen, struiken en (vaste) planten een belangrijke rol.

Kasteel Oostkerke
De tuinen van Kasteel Oostkerke werden rondom de Tweede Wereldoorlog aangelegd. U vindt er borders en tuinen die rondom het kasteel zijn gevormd en wandelpaden die de contouren volgen van de fundamenten van de oude muren. De invloeden van verschillende internationaal bekende tuinontwerpers zijn in de tuinen terug te vinden: Gertrude Jekyll vormde bij de aanleg bijvoorbeeld een inspiratiebron en Mien Ruys tekende in 1946 de gemengde borders.

Tuin Chris Ghyselen
Als tuinarchitect weet eigenaar Chris Ghyselen als geen ander wat er allemaal mogelijk is. In zijn privétuin maakt hij optimaal gebruik van de omgeving en heeft hij een afwisselende tuin weten te creëren. De lange dubbele border geflankeerd door golvende hagen is de blikvanger, maar vergeet ook zeker niet om de verborgen tuinkamers in de voortuin, grassentuin en leeftuin te bekijken.

Stadsbezoek Gent
Gent is de hoofdstad van Oost-Vlaanderen en één van de meest populaire Belgische steden voor een dagje uit of een stedentrip. En terecht: het heeft een historische binnenstad met prachtige oude gevels en pleinen, levendige winkelstraten, fraaie musea en gezellige terrasjes.

Meirlaenhof
De Meirlaenhof is een symmetrisch aangelegde tuin met onder andere vaste plantenborders, in vorm gesnoeide taxus en buxus, een natuurlijke vijver en een bloemenweide omringd door zeldzame bomen. Verder is er een wintertuin, een rozentuin en een groentetuin.

Stadsbezoek Oostende
Als enige stad aan de Belgische kust combineert Oostende moeiteloos het strand- en stadsleven. U kunt hier uitwaaien op het strand of plaatsnemen op één van de vele terrassen, maar u kunt ook genieten van het bruisende centrum vol winkels.

Tuin van Luc & Frieda
In het zuidwesten van België ligt deze romantische bloementuin. Centraal in de tuin staan de vele kleurrijke bloemenborders, die gevuld zijn met bloeiende vaste planten, hosta’s, grassen, clematissen en rozen. Het is een relaxte, rustgevende tuin waar u optimaal kunt genieten van het groen om u heen.

Tuin van Carlos & Marie-Jeanne
Een statige oprijlaan en een tunnel van linden leiden tot in de centrale tuin. Hier is de tuinindeling kleinschaliger, speelser en kleuren bloemen de met buxus omzoomde perken. De hoofdrol is echter weggelegd voor de talrijke groene hagen, eigenzinnige buxusvormen en doorkijkjes die zorgen voor structuur en verrassende perspectieven.

Bijsterveld Garden
Een perfecte plek om tot rust te komen! Op deze locatie vindt u een historische hoeve omringd met bijzondere tuinen. De romantische binnentuin is gevuld met blauwe regen, clematis, kamperfoelie en hortensia’s. Buiten de muren vindt u eeuwenoude fruitbomen, rozenbogen, hagen en meer.

De Patershoeve
De Patershoeve werd in 1946 door twee paters verbouwd en recentelijk in 2010 door de huidige eigenaars opnieuw gerenoveerd. De vijver in de voortuin wordt weerspiegeld door de strakke zwemvijver, waardoor er een leuke balans ontstaat. Geniet hier van borders op kleur, een moestuin, cottagetuin en een boomgaard.

De Pokertuin
In het midden van een bosrijke omgeving ontdekt u de passie van de eigenaar: een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. In deze tuin zijn diverse borders aangelegd met mooie collecties Zeeuws knoopje, zilverkaarsen, vuurpijlen, orchideeën en boompioenen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Velotel Brugge ****
Ligging: Dit hotel ligt op een fijne locatie in Brugge, op ongeveer 2 kilometer afstand van het historische stadscentrum.
Faciliteiten: Het Velotel Brugge beschikt over een eigen restaurant, biedt gratis wifi en alle gasten kunnen gebruik maken van de sauna en fitnessruimte. In de zomer is er een terras waar u met mooi weer van een drankje kunt genieten.
Kamers: De kamers kennen een moderne inrichting en hebben allen een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. Verder vindt u er een televisie, bureau, kluisje en koffie- en theefaciliteiten.

Vlaanderen

4-daagse tuinreis Vlaanderen 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Velotel Brugge
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • stadsplattegrond van Gent, Oostende en Brugge
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 155,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 60,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 1 juni 2022,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.