In 2023 gaat de buitenlandse reis naar Vlaanderen, België. Tussen 20 en 23 juni van dat jaar zullen we bekende steden als Zeebrugge en Ieper bezoeken. Hieronder vindt u het schema dat nog niet helemaal vast staat maar wel al een idee geeft.

Programma:

Dag 1: Tussen Bos en Vijvers, Lunchstop Zwijndrecht, Meirlaenhof.
Dag 2: Tuin Chris Ghyselen, Lunchstop Zeebrugge, Kasteel Oostkerke.
Dag 3: Tuin van Luc en Frieda, Lunchstop Ieper, Tuin van Carlos en Marie-Jeanne.
Dag 4: Cottage tuin Loppem, Bijsterveld Garden, Lunchstop Zelzate, De Poktertuin.

Tussen Bos en Vijvers.
Deze landschappelijke liefhebberstuin is van de familie Meyers-Plompen en kan onderverdeeld worden in een bosgedeelte, een open gedeelte en twee natuurlijke vijvers. Het accent in het ontwerp, dat de eigenaren zelf gemaakt hebben, ligt op vaste planten die op harmonieuze wijze met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast spelen ook inheemse bomen, struiken en (vaste) planten een belangrijke rol.

Meirlaenhof.
De Meirlaenhof is een symmetrisch aangelegde tuin met onder andere vaste plantenborders, in vorm gesnoeide taxus en buxus, een natuurlijke vijver en een bloemenweide omringd door zeldzame bomen. Verder is er een wintertuin, een rozentuin en een groentetuin.

Tuin Chris Ghyselen.
Als tuinarchitect weet eigenaar Chris Ghyselen als geen ander wat er allemaal mogelijk is. In zijn privétuin maakt hij optimaal gebruik van de omgeving en heeft hij een afwisselende tuin weten te creëren. De lange dubbele border geflankeerd door golvende hagen is de blikvanger, maar vergeet ook zeker niet om de verborgen tuinkamers in de voortuin, grassentuin en leeftuin te bekijken.

Kasteel Oostkerke.
De tuinen van Kasteel Oostkerke werden rondom de Tweede Wereldoorlog aangelegd. U vindt er borders en tuinen die rondom het kasteel zijn gevormd en wandelpaden die de contouren volgen van de fundamenten van de oude muren. De invloeden van verschillende internationaal bekende tuinontwerpers zijn in de tuinen terug te vinden: Gertrude Jekyll vormde bij de aanleg bijvoorbeeld een inspiratiebron en Mien Ruys tekende in 1946 de gemengde borders.

Tuin van Luc en Frieda.
In het zuidwesten van België ligt deze romantische bloementuin. Centraal in de tuin staan de vele kleurrijke bloemenborders, die gevuld zijn met bloeiende vaste planten, hosta’s, grassen, clematissen en rozen. Het is een relaxte, rustgevende tuin waar u optimaal kunt genieten van het groen om u heen.

Tuin van Carlos en Marie-Jeanne.
Een statige oprijlaan en een tunnel van linden leiden tot in de centrale tuin. Hier is de tuinindeling kleinschaliger, speelser en kleuren bloemen de met buxus omzoomde perken. De hoofdrol is echter weggelegd voor de talrijke groene hagen, eigenzinnige buxusvormen en doorkijkjes die zorgen voor structuur en verrassende perspectieven.

Cottage tuin Loppem.
Een romantische tuin van 12 are, met oude fruitbomen, boerembloemen, groentenbedden en vijvers. Ook is er een druivenserre aan het huis, die doet denken aan een Orangerie. De bewoners maken ook nog, volledig in de traditie van de vorige eigenaren, confituur, wijn en er wordt geïmkerd.

Bijsterveld Garden.
Een perfecte plek om tot rust te komen! Op deze locatie vindt u een historische hoeve omringd met bijzondere tuinen. De romantische binnentuin is gevuld met blauwe regen, clematis, kamperfoelie en hortensia’s. Buiten de muren vindt u eeuwenoude fruitbomen, rozenbogen, hagen en meer.

De Pokertuin.
In het midden van een bosrijke omgeving ontdekt u de passie van de eigenaar: een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. In deze tuin zijn diverse borders aangelegd met mooie collecties Zeeuws knoopje, zilverkaarsen, vuurpijlen, orchideeën en boompioenen.

Hotel informatie:

Green park Hotel in Brugge *** superior

Het Green Park Hotel wordt omgeven door een bosgebied, op circa 10 minuten rijden van Brugge. Het hotel heeft een eigen restaurant en bar, waar het ontbijt en diner geserveerd worden. De kamers zijn voorzien van alle luxe, met luxe bedden tv en thee- en koffiefaciliteiten. De eigen badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en wastafel.

West-Vlaanderen

4-daagse tuinreis Vlaanderen met Tuinclub Voorschoten

Inbegrepen:

 • Diensten van deskundige chauffeur;
 • Reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning;
 • Drie overnachtingen in het Green Park Hotel Brugge ***;
 • Drie maal diner in het hotel op reisdagen 1, 2 en 3;
 • Drie maal ontbijt in het hotel op reisdagen 2, 3 en 4;
 • Toeristenbelasting;
 • Reisbescheiden en kofferlabels.

Niet inbegrepen:

 • Drankjes en uitgaves van persoonlijke aard
 • Eenpersoonskamertoeslag (zie prijsoverzicht);
 • Tuinentrees á ca. € 60,00 (prijzen kunnen nog afwijken);
 • Lunches;
 • Reis en/of annuleringsverzekering;
 • Verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per 9 personen;
 • Verplichte bijdrage SGR à € 5,- per persoon.
 • 20 juni 2023,
  4 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info