Op ontdekkingstocht langs unieke privétuinen dichtbij huis

Zeeland staat al jaren bekend als een uitstekende plek om tuinen te bezoeken. Deze tuinreis is gevuld met enkel privétuinen, die elk getuigen van de persoonlijke smaak, passie en het vakmanschap van de enthousiaste eigenaren en daardoor van stijl en beplanting verschillen. 

Programma
Dag 1: De Tuynkamer, de Jorissenhoeve en Atelier & tuin de Herberg
Dag 2: De Houtenhandsche Hof, stadsbezoek Veere, de Pionierster en ’t Hof Ravestein
Dag 3: Juust Wa’k Wou, lunchstop Sluis, the Hidden Gardens en Middellandse Zeetuin Uilenbroek
Dag 4: Kwekerij in Goede Aarde en de Groen Gaerd

De Tuynkamer
De Tuynkamer heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van boerderijtuin tot een echte liefhebberstuin. Zoals de naam al doet vermoeden, vindt u hier diverse verscholen tuinkamers met rozen, een vijver, blauw-gele borders en meer.  Dit moois wordt aangevuld met fraaie borders en bijzondere bomen, die structuur en hoogte geven.

De Jorissenhoeve
Om deze boerderij in Delftse Schoolstijl ligt een mooi vormgegeven tuin die past bij de historische sfeer, waardoor het lijkt alsof de tijd er stil heeft gestaan. Er is veel water, een 30 meter lange border, een moestuin en bloemenhof, die van juni tot oktober kleurt.

Atelier & tuin de Herberg
U vindt deze bijzondere privétuin in het dorpshart van Nisse. De tuin begint met een formele indeling, die geleidelijk aan steeds informeler wordt. Kleinere tuinkamers zorgen voor een intieme sfeer en houden de heerlijke geuren van de bloemen vast.

De Houtenhandsche Hof
De aanleg van deze privétuin begon in 1995, waarbij de tuin onder werd verdeeld in strakke delen omzoomd met buxus. Binnen de kaders zijn gevarieerde en kleurrijke borders met veel vaste planten te vinden. Ook vindt u er een mooie natuurvijver, boomgaard, moestuin en een lange grassenborder.

Stadsbezoek Veere
Het stadje Veere is één van de mooiste plekken van Zeeland. Gelegen aan het Veerse Meer vindt u hier een kleine bedrijvige jachthaven, een groene stadswal en tal van historische gebouwen die stammen uit de 15e eeuw, toen Veere één van de rijkste plaatsen van het land was.

De Pionier-ster
De eigenaren van de Pionier-ster verhuisden in 2016 naar deze locatie, deels omdat zij op zoek waren naar een kleinere tuin met minder onderhoud. Deze leuke privétuin zouden de meeste mensen echter niet classificeren als kleine tuin, want er is meer dan genoeg te zien! Er zijn kleurrijke borders, een groentetuin, rozenborder en pergola, veel eenjarige en vaste planten en een charmant tuinhuis.

’t Hof Ravestein
Deze historische plek midden in het open landschap van Walcheren wordt al sinds de middeleeuwen bewoond. Omringd met grachten, kunt u hier genieten van gemende bloemenborders met rozen en vaste planten, een grote vijver, graspaden en wilde bloemen.

Juust Wa’k Wou
In deze liefhebberstuin vindt u een grote verscheidenheid aan planten, verdeeld over de diverse gebieden van de tuin. De Engelse border van maar liefst 88 meter is indrukwekkend, maar ook de siergroentetuin, grassentuin, varentuin en witte tuin zijn de moeite waard en zijn allemaal bedacht en aangelegd door de eigenaren zelf.

Lunchstop Sluis
Sluis is een sfeervol vestingstadje op de grens van Zeeland en België en biedt een rijke historie en gezellige, bourgondische sfeer. U kunt hier op eigen gelegenheid lunchen, winkelen in één van de leuke boetiekjes of de diverse bezienswaardigheden bewonderen.

The Hidden Gardens
De tuinbeleving van deze verborgen tuinen begint in de voortuin, die bezoekers uitnodigt om verder op ontdekking te gaan. Achter het huis ligt de op de Spaanse tuinen geïnspireerde tuin, maar ook een grassen- en bloementuin. In de Japanse tuin heerst een rustige sfeer en kunt u optimaal genieten van de vijver, de bamboe, bonsaibomen en de zentuin.

Middellandse Zeetuin Uilenbroek
Deze privétuin van Wim Uilenbroek ligt op een historisch stukje grond, waar nog een origineel fragment van een voormalige Middeleeuwse kerk te vinden is. De tuin is prachtig aangekleed met kleurrijke tegels en palmbomen om een mediterrane sfeer te creëren. U kunt hier kennismaken met allerlei boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa.

Kwekerij In Goede Aarde
Deze kleine kwekerij ligt ingeklemd tussen de Schelde en België, midden in het weidse landschap van Zeeuws Vlaanderen. De kwekerij is gespecialiseerd in borderplanten en siergrassen die relatief weinig onderhoud vragen maar wel veel te bieden hebben. De zelfgekweekte planten keren terug in de bijgelegen privétuin, die voor de eigenaren een perfecte samensmelting van werk en ontspanning vormt.

De Groen Gaerd
Net als veel van de andere privétuinen op het programma, is ook deze tuin zelf ontworpen door de eigenaar. Het is een waar paradijs, waar landschap en tuin perfect samenkomen in doorkijkjes door strakke hagen en mooie vergezichten. Het is een echte landschapstuin, met prachtige bomen en borders met een grote verscheidenheid aan vaste planten.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Fletcher Hotel-Restaurant Arneville-Middelburg ****
Ligging: Dit comfortabele hotel ligt vlakbij Middelburg, een ideale locatie om tuinen in alle regio’s van Zeeland te verkennen.
Faciliteiten: Het hotel heeft een warme, gezellige inrichting. Er is een sfeervolle bar waar u van een drankje kunt genieten en een eigen restaurant waar u in de avond dineert en in de ochtenden een ontbijtbuffet wordt geserveerd.
Kamers: De kamers zijn voorzien van alle gemakken. Een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel mag natuurlijk niet ontbreken. Ook vindt u er een minibar, kluisje, strijkijzer, flatscreen tv, bureau en zitgelegenheid.

4-daagse tuinreis Zeeland 2022

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel Fletcher Hotel-Restaurant Arneville-Middelburg
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 119,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 55,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 4 augustus 2022,
  4 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.