Ervaar de Engelse historie in de mooiste landhuizen van Hampshire

Heeft u altijd al de grootste, mooiste en meest bekende paleizen, landhuizen en kastelen van Engeland willen zien? Dit is uw kans! Tijdens deze 5-daagse themareis draait alles om het ontdekken van een aantal van de meest bezochte historische huizen van Engeland. Elk landhuis, kasteel of paleis in het programma biedt een uniek inzicht in het leven van de Engelse aristocratie en kent een eigen architectuur, inrichting en tuin afhankelijk van de tijd waarin het gebouwd werd, variërend tussen de 12e eeuw tot de 19e eeuw.

Programma:
Dag 1: Godinton House Gardens
Dag 2: Blenheim Palace en Kingston Bagpuize House
Dag 3: Greys Court en Basildon Park
Dag 4: Waddesdon Manor en Buscot Park
Dag 5: High Tea

Godinton House Gardens
Het karakteristieke huis wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver, Italiaanse tuin, wilde tuin en een ommuurde tuin met Victoriaanse details. Omdat Godinton in de afgelopen 600 jaar slechts twee keer van eigenaar wisselde, heeft het de tand des tijds goed doorstaan en treft u hier een ware puzzel van kamers die in verschillende eeuwen aan het huis zijn toegevoegd.

Blenheim Palace
Verwonder u over dit meesterwerk uit de 18e-eeuwse barokke architectuur, dat één van de mooiste collecties antiek van Europa herbergt. Blenheim Palace is één van de grootste huizen van Engeland en kent een ongeëvenaarde verzameling antieke meubels, wandtapijten en schilderijen. Daarnaast heeft het een interessante geschiedenis die gelinkt is aan één van ’s werelds bekendste politici: Winston Churchill.

Kingston Bagpuize House
Dit 18e-eeuwse huis ligt op een unieke locatie en wordt omgeven door een prachtige tuin en een park. Op het landgoed is al meer dan tien eeuwen een landhuis te vinden, hoewel het huidige landhuis pas later werd gebouwd. De oplettende bezoeker zal de achterkant van het huis en het trappenhuis wellicht herkennen uit Downton Abbey, waar het figureerde als het huis van Lord Merton.

Helaas zijn de geplande bezoeken aan Highclere Castle tijdens deze tuinreis niet mogelijk. Vanwege het hoge volume aan bezoeksaanvragen en doorgeschoven groepsboekingen van 2020 en 2021, heeft Highclere Castle besloten slechts één groepsbezoek per touroperator toe te staan in 2022. Omdat Highclere Castle daarnaast ook een beperkte agenda heeft, is het niet gelukt dit bezoek tijdens deze themareis te plannen. Tijdens deze tuinreis wordt dus het geplande alternatief, Greys Court, bezocht. Wenst u dit jaar toch graag Highclere Castle te bezoeken? Bekijk dan onze 6-daagse tuinreis naar Bath & de Cotswolds, daar wordt Highclere Castle tijdens de reisdatum 9 t/m 14 augustus bezocht.

Greys Court
De romantische tuinen van Greys Court zijn gelegen rondom een prachtig huis gebouwd in de Tudor stijl. De highlight is de ommuurde tuin, die gevuld is met een kleurrijk mengsel van bloemen, planten en groenten. Via de ommuurde tuin komt u terecht in een doolhof van echte kruip-door-sluip-door tuinkamers, die iedere keer weer voor een verrassing zorgen. Ook het huis, dat sinds de bouw door slechts vijf families is bewoond, is te bezoeken.

Basildon Park
Dit prestigieuze landhuis heeft een kenmerkend aangezicht dat het tot een geliefde filmlocatie maakt. Het huis werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd, te midden van een prachtig aangelegd park en landschap. Tijdens de Wereldoorlogen diende Basildon Park als rusthuis, trainingslocatie en gevangenis, waarbij het landgoed grote schade opliep. Dit werd in de jaren ’50 met veel liefde hersteld en tegenwoordig kunt u genieten van prachtig ingerichte kamers, een kleine formele tuin en indrukwekkend landschap.

Waddesdon Manor
Waddesdon Manor werd in 1870 gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild, die op zoek was naar een indrukwekkende locatie om zijn uitgebreide kunstcollectie te huizen en luxueuze huisfeesten te organiseren. Het is een werkelijk prachtig landhuis wiens uiterlijk is geïnspireerd op een Frans château. Het heeft een serie rijk ingerichte kamers met 18e-eeuws meubilair en schilderijen van onder andere Reynolds, Gainsborough en Romney.

Buscot Park
Bij Buscot Park vindt u een combinatie van een prachtig ingericht familiehuis, charmante tuinen, een uitgebreid park en een indrukwekkende kunstcollectie met schilderijen van Rembrandt en Rubens. U kunt diverse kamers bekijken, waarbij zo veel mogelijk het originele interieur bewaard is gebleven. In de tuinen vindt u een bijzondere watertuin, waarin het ontwerp van een echte Engelse landschapstuin gecombineerd wordt met het formele van Italiaans tuinontwerp, wat een bijzonder resultaat oplevert.

High Tea
Na een cultuurreis waarin unieke Engelse landhuizen centraal hebben gestaan, sluit u de reis af met een echte Engelse activiteit: een gezamenlijke high tea. Geniet van heerlijke koffie of thee en een reeks aan zoete en hartige lekkernijen zoals u ze alleen in Engeland kunt vinden.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basingstoke ****
Ligging: Dit hotel ligt op circa twee kilometer van het levendige centrum van Basingstoke.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervol ingerichte restaurant biedt moderne Britse gerechten.
Kamers: De modern ingerichte kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Hampshire

5-daagse themareis Hampshire 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 180,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 27 juli 2022,
  5 dagen
  Laden
 • 10 augustus 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.