Duik in de wereld van één van de meest gelezen auteurs ter wereld

Tijdens deze themareis staat het leven en werk van Jane Austen centraal. Haar boeken, waarin het lief en leed van de 18e eeuwse Engelse landadel centraal staat, hebben haar een grote schare fans opgeleverd waardoor ze één van de best gelezen auteurs ter wereld is. Tijdens deze reis staan de huizen, tuinen en steden centraal waar Jane Austen opgroeide, naar dansfeesten ging, het theater bezocht en uiteraard waar ze haar boeken schreef.

Chilham Castle Garden
Het pittoreske plaatsje Chilham heeft veel gebouwen met een historisch uiterlijk, wat het een geliefde plaats voor filmopnames maakt. Zo vormde Chilham het toneel van de BBC verfilming van Emma uit 2009. U heeft de gelegenheid om de tuinen van Chilham Castle te bewonderen, waarna u op eigen gelegenheid het dorpje kunt verkennen.

Chawton House & Garden
Chawton House was ooit van één van Jane’s broers, die hier samen met haar moeder en zus regelmatig op bezoek kwam om te dineren, thee te drinken of haar favoriete nichtje te zien. U wordt ontvangen in de Great Hall, waarna u een uitgebreide rondleiding krijgt door het huis. Vervolgens kunt u op eigen gelegenheid de tuinen bewonderen, waarin invloeden van Lancelot Brown en Edwin Lutyens te herkennen zijn.

Jane Austen’s House Museum
Dit huis is het enige huis waar Jane Austen woonde dat nog is opengesteld voor publiek. Hier schreef zij haar belangrijkste werken, waaronder Pride and Prejudice. U kunt op uw eigen tempo door de kamers wandelen, waar een indrukwekkende collectie aan objecten tentoongesteld wordt, zoals Jane’s schrijftafel en persoonlijke eigendommen als sieraden en brieven. Ook de tuin kunt u bezoeken, die is ingericht zoals deze er in Jane’s tijd uit zou hebben gezien.

Stadswandeling Bath
Aangezien Jane 5 jaar in Bath doorbracht, kan een bezoek aan deze stad niet op het programma ontbreken. Uw bezoek begint met een stadswandeling onder leiding van een ervaren gids, waarbij de plaatsen waar Jane tussen 1801 en 1806 woonde centraal staan, net als de plekken die ze regelmatig bezocht en uiteraard locaties die u wellicht herkent uit haar boeken of de verfilmingen.

Jane Austen Centre
Het Jane Austen Centre biedt een permanente tentoonstelling over Jane’s leven in Bath en de invloed die de stad heeft gehad op Jane, haar familie en haar werk. De tentoonstelling is niet alleen informatief opgezet, maar bevat ook interactieve elementen. Zo kunt u een exclusieve film bekijken met Adrian Lukis (de acteur die Mr. Wickam speelde in de bekende BBC verfilming van Pride and Prejudice) en kunt u zich in Regency kledij verkleden.

Stadsbezoek Bath
Gedurende de 18e en 19e eeuw was Bath het centrum van de high society van Engeland, een kuuroord waar de elite van Engeland naartoe trok om te baden en te socializen. De stad kent vele bezienswaardigheden die herinneren aan deze tijd, zoals de pleinen Queen Square en Circus, Bath Abbey, de Assembly Rooms en natuurlijk de Romeinse baden. Naast alle bezienswaardigheden is Bath een leuke stad om te winkelen en zijn er restaurants, koffietentjes en pubs in overvloed.

Winchester Cathedral
Winchester Cathedral is één van de grootste gotische kathedralen van Europa, die in haar lange geschiedenis meerdere koninklijke begrafenissen en huwelijken heeft gezien. Het is tevens de plaats waar Jane na haar vroege overlijden werd begraven. U krijgt een rondleiding met Jane Austen thema, die een intiem en vaak verrassend kijkje biedt in Jane’s leven, de maanden die ze in Winchester doorbracht en haar connecties met de kathedraal.

Stadsbezoek Winchester
Ga na het kathedraalbezoek op zoek naar het huis waar Jane haar laatste maanden doorbracht, of bezoek één van de bezienswaardigheden als Winchester Castle, Wolvesey Castle of het Winchester City Museum. In de winkelstraten kunt u leuke souvenirs vinden of één van de vele cafés, restaurants en koffiewinkels bezoeken.

The Vyne
The Vyne is een 16e-eeuws landgoed en landhuis in Tudor stijl vlakbij Basingstoke. Tussen 1791 en 1819 was Jane’s oudste broer James de predikant van een dorpje vlakbij the Vyne. Jane en haar zus kwamen regelmatig op bezoek bij hun broer en bezochten meerdere dansfeesten die bij The Vyne gegeven werden.

High tea bij het Mercure Box Hill Burford Bridge
Jane verbleef ooit zelf in dit karakteristieke hotel en er wordt gezegd dat ze hier een deel van Emma heeft geschreven. Dit is goed mogelijk, aangezien een deel van het verhaal zich afspeelt op de beroemde en nabijgelegen Box Hill. U kunt hier genieten van een heerlijke high tea.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Crowne Plaza Basingstoke ****

Ligging: Dit hotel ligt op loopafstand van het centrum van Basingstoke. In de omgeving liggen onder andere het Jane Austen´s House Museum en Basing House in het schilderachtige dorpje Old Basing.
Faciliteiten: Naast een restaurant biedt het hotel een bar, fijn terras, koffiebar en lounge. Het sfeervolle, modern ingerichte restaurant biedt heerlijke Britse gerechten.
Kamers: De hedendaagse kamers hebben goede bedden, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet en haardroger.

Hampshire

5-daagse themareis Jane Austen

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Crowne Plaza Basingstoke
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Chilham, Bath en Winchester
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van ca. € 115,- per persoon

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 4 augustus 2021,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.