Geniet in hét paradijs voor tuinliefhebbers

Het romantische gebied van de Cotswolds is beroemd vanwege haar schitterende historische landhuizen, slingerende landweggetjes en pittoreske dorpjes vol oude cottages. U bezoekt bekende tuinen als Hidcote Manor en Kiftsgate Court en aantrekkelijke privétuinen als Court House. Daarnaast heeft u de gelegenheid om de historische stad Oxford te verkennen. Het imposante Broughton Castle is een absoluut hoogtepunt van deze reis.

Programma:
Dag 1: Godinton House Gardens
Dag 2: Hidcote Manor Garden en Kiftsgate Court
Dag 3: The Court House, Broughton Castle Gardens en Pettifers (was Broughton Grange)
Dag 4: Oxford Botanic Garden & Arboretum en stadsbezoek Oxford
Dag 5: Nettlestead Place

Godinton House Gardens
Dit karakteristieke huis wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.

Hidcote Manor Garden
De prachtige tuinen van Hidcote Manor worden vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen.

Kiftsgate Court
Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. In Kiftsgate Court Gardens zijn veel Arts & Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende, witte klimroos die de helft van de rozenborder in beslag neemt en in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

The Court House
Wanneer u een tuin in echte Engelse setting wilt zien, compleet met een prachtige ligging en een landhuis dat rechtstreeks uit een Jane Austen roman lijkt te komen, dan bent u bij Court House aan het juiste adres. De tuin is onderverdeeld in tuinkamers met elk een eigen vorm, stijl en inrichting. U wandelt rond het huis door tuinen met rozen, varens, een houten kas en boomgaard.

Broughton Castle Gardens
Dit prachtige huis met een lange familiegeschiedenis is omringd met een gracht. De tuinen zijn gedurende de eeuwen met het huis meegegroeid, verwaarloosd en ontwikkeld. In de Ladies Garden vindt u naast prachtige oude rozen ook salvia en allium. De smaakvol gecombineerde borders in combinatie met het weidse parklandschap maken dit kasteel het bezoek meer dan waard. De ommuurde tuin heeft vier snoeivormen in buxus die lijken op de koninklijke Franse lelie.

Helaas is het in 2022 niet mogelijk om Broughton Grange te bezoeken in verband met de gewijzigde openingstijden, omdat de familie meer tijd wilt doorbrengen in hun huis en tuin. Als alternatief heeft Broughton Grange zelf het prachtige Pettifers aanbevolen, dat wij als alternatief voor Broughton Grange aan het programma hebben toegevoegd.

Pettifers (alternatief Broughton Grange)
Pettifers is een typisch Engelse tuin in het dorpje Wardington. Eigenaresse Gina Price heeft haar tuin sinds 1984 omgetoverd tot een waar paradijsje gevuld met kleuren, vormen en texturen. Weelderige borders, vormsnoei, charmante stenen muurtjes en het landschap van de Cotswolds wisselen elkaar af en zorgen dat er van voor- tot najaar van alles te zien is.

Oxford Botanic Garden & Arboretum
In Oxford bezoekt u de oudste botanische tuin van Engeland. Deze tuin stamt uit 1621 en biedt bijna 6.000 verschillende plantensoorten. De tuin is het hele jaar door een oase van biodiversiteit. U wandelt door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden, verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin.

Stadsbezoek Oxford
Oxford is een stad met een rijke historie die wereldwijd bekend staat om haar prestigieuze universiteit. Dankzij de harmonie tussen de architectuur van de vele universiteitsgebouwen wordt Oxford ook wel de ‘stad der dromerige spitsen’ genoemd. Het vele groen zorgt bovendien voor een prettige sfeer en maakt de stad erg aantrekkelijk.

Nettlestead Place
Nettlestead Place heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw en was ooit eigendom van de halfbroer van Willem de Veroveraar. In 1913 werden het vervallen huis en het omliggende land gekocht en opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een prachtige oude walnootboom, een grote formele rozentuin, een 80 meter lange graveltuin, een verzonken vijvertuin en nog veel meer.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Kings Court Hotel ***
Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de Cotswolds, te midden van een groene omgeving op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

5-daagse tuinreis Cotswolds 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Kings Court
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Oxford
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 22 juni 2022,
  5 dagen
  Volgeboekt
 • 27 juli 2022,
  5 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.