Ontdek de verleidelijke tuinen van Norfolk, Suffolk en Cambridgeshire

Deze aantrekkelijke en vaak onbekende tuinen liggen in het oosten van Engeland. Deze regio staat bekend om de historische steden, vele landhuizen, bijzondere tuinen en het uitgestrekte landschap. U bezoekt verschillende tuinen die verspreid door de regio liggen en elk een uniek, eigen karakter hebben. Helmingham Hall is bijvoorbeeld al meer dan 400 jaar eigendom van dezelfde familie en ook het bezoek aan de tuinen van tuinontwerpster Beth Chatto is voor velen een hoogtepunt.

Programma
Dag 1: Ulting Wick
Dag 2: Bressingham Gardens en Helmingham Hall
Dag 3: Tinkers Green Farm, Colombine Hall en Wyken Hall
Dag 4: Polstead Mill, stadsbezoek Colchester en Beth Chatto Gardens
Dag 5: Feeringbury Manor (was Long House Plants)

Ulting Wick
Deze veel bewonderde tuin bent u mogelijk al eens tegen gekomen in één van vele tuinmagazines die over Ulting Wick schreven. De tuin ligt verscholen tussen karakteristieke schuurtjes, die de kleurrijke beplanting beschermen tegen de weersomstandigheden. Van daaruit verspreidt het groen zich van gestructureerde bloembedden tot een meer natuurlijke beplanting met bosland en een grote vijver.

Bressingham Gardens
Deze kleurrijke tuinen zijn aangelegd door vader Alan Bloom en zoon Adrian. Adrian heeft de tuinen inmiddels uitgebreid met de wereldberoemde Foggy Bottom Garden, een in 2001 aangelegde zomertuin en een wintertuin. De grote groepen bloeiende vaste planten en de speelse ronde lijnen van de borders nodigen uit om op verkenning te gaan.

Helmingham Hall
Deze spectaculaire tuinen liggen bij het indrukwekkende Helmingham Hall, compleet met slotgracht. De huidige tuinen zijn het resultaat van de inspanningen van lady Tollemache, gouden medaillewinnares op de RHS Chelsea Flower Show. U vindt hier een ommuurde tuin met parterre en diverse kleurrijke borders, boomgaard, twee prachtige rozentuinen en een echte knot garden.

Tinkers Green Farm
Tuinontwerpster Denny Swete en haar man Peter verhuisden ooit naar Tinkers Green Farm omdat ze het verzorgen van een grote tuin moe waren en een kleinere tuin zochten. Dit is grotendeels mislukt, want deze tuin is zeker niet klein te noemen! De tuin is gevuld met bloemborders, heggen en een moestuintje. De kleuren rood, oranje en geel overheersen en maken van Tinkers een echt kleurenspektakel.

Columbine Hall
Het landhuis Columbine Hall is een bijzonder voorbeeld van een authentiek Engels landhuis met gracht en bijbehorende tuin. Binnen de gracht liggen de bloembedden, verdeeld in horizontale blokken en geplant op kleur. Erbuiten vindt u een ommuurde moestuin, mediterrane tuin, boomgaard en een gebied met waterminnende planten.

Wyken Hall
De formele tuinen van Wyken Hall, waar u tevens een wijngaard en schapenboerderij kunt vinden, liggen knus rondom een Elizabethaanse landhuis. Ze zijn onderverdeeld in delen waar u veel gesnoeide hagen, bloeiende borders, kruiden, rozen en fruitbomen terug vindt. Verdwaald door de tuin wandelen kippen, pauwen en parelhoenders die de tuin een landelijke sfeer geven.

Polstead Mill
Rondom het huis van rode steen vindt u een grote tuin met formele en informele gebieden. Het riviertje Box kronkelt door de tuin waardoor er een aantal gebieden in de tuin te vinden zijn met veel planten die houden van natte voeten. In andere delen groeien juist planten die weinig water nodig hebben. Dit geeft de tuin een boeiende en contrastrijke beplanting.

Stadsbezoek Colchester
Colchester is een historische stad in Essex, de eerste stad van Groot-Brittannië en de voormalige hoofdstad van het Romeinse Groot-Brittannië. De rijke geschiedenis gaat meer dan 2.000 jaar terug. Bezoek het Colchester Castle, het Normandische kasteel of het National History Museum. U kunt ook winkelen in de High Street, wat drinken in één van de vele pubs of van het groen genieten in Colchester Castle Park.

Beth Chatto Gardens
Beth Chatto was één van de meest bekende tuinontwerpsters van Engeland. Deze tuinen waren haar privétuinen, die zij sinds 1960 ontwikkelde, ontwierp, beplantte en beschreef in verschillende boeken en artikelen. Zij vond dat de juiste plant op de juiste plaats het beste groeit en tot z’n recht komt. Het resultaat is een veel bezochte, elegante tuin met ongewone planten verdeeld over een watertuin, weide met wilde bloemen, vijver, prachtig bosland en uiteraard de beroemde graveltuin.

Helaas heeft de eigenaar van Long House Plants ervoor gekozen om in 2022 geen (internationale) groepen te ontvangen, als protest tegen de geldende inreisbeperkingen. Als alternatief hebben we Feeringbury Manor aan het programma toegevoegd. 

Feeringbury Manor
Er is altijd veel te zien in deze vredige privétuin. Er is volop water aanwezig dankzij de ligging vlakbij een riviertje en de twee vijvers. Vanaf het voorjaar komen de bloembollen in bloei, die als voorbode gelden voor de vele bloemen die in de maanden daarna volgen. Omdat er verschillende grondtypes in de tuin te vinden zijn, varieert de beplanting van deel tot deel. Met een duidelijke structuur maar informele, uitbundige beplanting is het ontwerp van de tuinen van Feeringbury Manor typisch Engels te noemen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

The Mill Hotel ****
Ligging: Zoals de naam al doet vermoeden, ligt dit hotel in een oude watermolen met authentieke details zoals het oude waterrad en karakteristieke houten balken. Het ligt vlakbij het centrum van het Engelse plattelandsstadje Sudbury.
Faciliteiten: Naast een bar en restaurant dat exclusief werkt met lokale producten, heeft The Mill Hotel een buitenterras waar u onder het genot van een drankje uitkijkt over de weilanden in de omgeving. In het gehele hotel is gratis wifi.
Kamers: De ruime kamers zijn modern ingericht en voorzien van alle gemakken. Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, telefoon, tv, bureau en koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

5-daagse tuinreis East Anglia 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel The Mill Hotel
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Colchester
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 22 juni 2022,
  5 dagen
  Laden
 • 27 juli 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.