Ontdek bijzondere privétuinen in een historische omgeving

In het noordwesten van Frankrijk heeft men een passie voor tuinieren, wat resulteert in speelse tuinen die een lust voor het oog zijn. U bezoekt een mooie selectie privétuinen, elk met een uniek ontwerp, beplanting en sfeer. Door de afwisseling met stadsbezoeken leert u bovendien meer over de rijke geschiedenis van de regio.

Programma
Dag 1: Beeplant en Jardin du Mont des Récollets
Dag 2: Jardin du Brule, Jardins Henri le Sidaner en Château Fort du Rambures
Dag 3: Parc du Château de Creuse, stadsbezoek Amiens en Jardin Floral de Digeon
Dag 4: Jardin Botanique du Beau Pays, stadsbezoek Boulogne-sur-Mer en Parc & Jardins du Château de Conteval
Dag 5: Tuin van Luc & Frieda, stadsbezoek Brugge en de Pokertuin

Beeplant
Deze hobbykwekerij is het project van tuinarchitect Nicolas Janssens. Hij specialiseert zich voornamelijk in planten die vanwege hun geuren, kleuren en stuifmeelproductie aantrekkelijk zijn voor allerlei insecten. De tuin loopt naadloos over in de omringende weilanden en laat  goed zien hoe de planten uit de kwekerij er in hun volwassen vorm uitzien.

Jardin du Mont des Récollets
Deze prachtige privétuin kwam tot stand nadat de eigenaren de volledig vervallen boerderij en tuinen in 1990 kochten. De beplanting is geïnspireerd op de omgeving, met veel regionale planten die u ook in de vrije natuur tegen kunt komen.

Jardin du Brule
Jardin du Brule is een groene, frisse oase die bestaat uit een doolhof van paden, een beekje en goed gevulde borders met hortensia’s, asters en dahlia’s. Naast de boomgaard, een kleine wijngaard en de moestuin is er een uitgebreide collectie vaste planten.

Jardins Henri le Sidaner
Henri le Sidaner was een Franse kunstschilder die een verlaten boomgaard omtoverde tot een waar tuinschilderij. De tuin is verspreid over drie verdiepingen, die door trappen met elkaar verbonden zijn. U vindt hier een witte tuin, Italiaanse terrassen, een rozentuin en nog meer moois.

Château Fort du Rambures
Het romantische kasteel van Ramures is omringd door een romantische en groene omgeving. In de 18e eeuw werd het park omgevormd tot een landschapspark in Engelse stijl. In juni is de middeleeuwse rozentuin met meer dan 500 rozensoorten één van de hoogtepunten.

Parc du Château de Creuse
Deze prachtige tuin ligt rondom een typisch Frans kasteel dat gebouwd werd in de tijd van de beroemde Lodewijk XIV, ook wel bekend als de Zonnekoning. De eigenaren kochten het vervallen landgoed meer dan 20 jaar geleden, renoveerden het kasteel en legden de tuinen opnieuw aan met een schitterend eindresultaat.

Stadsbezoek Amiens
Amiens is de hoofdstad van Picardië. De stad staat met name bekend om haar 13e-eeuwse gotische kathedraal, de grootste van haar soort en erkend als UNESCO Werelderfgoed. Wandel door het historische centrum, bezoek de kathedraal of geniet van één van de lokale specialiteiten.

Jardin Floral de Digeon
De tuinen bij dit Franse kasteeltje zijn opgedeeld in drie delen: het park, een moestuin en de rozentuin. De rozentuin en de moestuin zijn qua ontwerp tegenovergesteld: de rozentuin rondom de boerderijgebouwen heeft zachte lijnen, terwijl de moestuin met harde, geometrische lijnen de plantvakken verdeelt.

Jardin Botanique du Beau Pays
Deze botanische tuin combineert flora met fauna in het vogelrijk en de aantrekkelijke vlindertuin. De beplanting is verdeeld op basis van kleur, waarin vooral levendige kleuren als geel, oranje en rood terugkeren, of is ingedeeld op bladtype, zoals gedeeltes met groenblijvende, gevlekte en purperen beplanting.

Stadsbezoek Boulogne-sur-Mer
Dit kleine stadje aan het Kanaal is een rustige kustplaats met een mooie, oude binnenstad. Verken het oude ommuurde stadscentrum met de 12e-eeuwse klokkentoren (erkend als UNESCO Werelderfgoed), of juist het nieuwe centrum met hippe winkels, restaurants en bars.

Parc & Jardins du Château de Conteval
Hier vindt u een echte Franse kasteeltuin. Het park en kasteel stammen uit het einde van de 18e eeuw en zijn door wisselende eigenaren enorm verwaarloosd. Huidige eigenaar Sébastien Hoyer maakte hier een einde aan. Naast de 3.600 inheemse soorten vindt u hier ook veel exotische planten.

Tuin van Luc en Frieda
In het zuidwesten van België ligt deze romantische bloementuin. Centraal in de tuin staan de vele kleurrijke bloemenborders, die gevuld zijn met bloeiende vaste planten, hosta’s, grassen, clematissen en rozen. Het is een relaxte, rustgevende tuin waar u optimaal kunt genieten van het groen om u heen.

Stadsbezoek Brugge
De middeleeuwse stad is een van de meest bezochte steden in België. Brugge is echter meer dan een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten, maar is vooral een levendige stad waar het bourgondische leven zeer belangrijk is. U kunt overal heerlijk eten en drinken en voor liefhebbers van chocolade is het de zevende hemel.

De Pokertuin
In het midden van een bosrijke omgeving ontdekt u de passie van de eigenaar: een tuin waar vaste planten de hoofdrol spelen. In deze tuin zijn diverse borders aangelegd met mooie collecties Zeeuws knoopje, zilverkaarsen, vuurpijlen, orchideeën en boompioenen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Mercure Abbeville Hôtel de France ****
Ligging: Het hotel ligt in het centrum van Abbeville. Gelegen in het noorden van Frankrijk vormt het een ideale basis om de tuinen van de meest noordwestelijke provincie van Frankrijk te verkennen.
Faciliteiten: Naast een fijne ligging in het centrum, is het hotel voorzien van een eigen bar en restaurant, waar u van het ontbijt en diner kunt genieten. Bij mooi weer kunt u plaats nemen op het terras. In het hele hotel kunt u gebruik maken van de gratis wifi.
Kamers: De comfortabele kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger, flatscreen tv en telefoon.

Frankrijk

5-daagse tuinreis Hauts-de-France 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Abbeville Hôtel de France
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • stadsplattegrond van Amiens, Boulogne-sur-Mer en Brugge
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 165,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 90,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 22 juni 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.