Beleef de schitterende kleuren van de herfst op de Malvern Autumn Show

Deze tuinreis draait om dé najaarsshow van Engeland: de Malvern Autumn Show met de beste, mooiste, grootste en lekkerste groenten, bloemen en planten die de herfst te bieden heeft. Bewonder de prachtig uitgestalde planten en bloemen, leer van bekende tuinexperts en raak onder de indruk van de reuzegroenten. De tuinen die op het programma staan zijn op hun mooist in september en laten u alle kleuren van de Engelse herfst zien. Onderweg naar de tuinen reist u bovendien door het betoverende landschap van de Cotswolds, dat de perfecte setting vormt voor deze reis. Grijp deze unieke kans om Engeland en haar tuinen op een bijzondere manier te ervaren!

Programma
Dag 1: Great Comp Garden en diner in een Engelse pub
Dag 2: The Picton Garden & Old Court Nurseries, Morton Hall Gardens en stadsbezoek Stratford-upon-Avon
Dag 3: Malvern Autumn Show
Dag 4: Powis Castle & Garden en Hodnet Hall Gardens
Dag 5: Terugreis

Great Comp Garden
Dit is een paradijs voor tuinliefhebbers. Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de eigenzinnige tuin met prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis. Deze verborgen schat herbergt een Italiaanse tuin, romantische ruïnes, tempel, betoverende boswandelingen en een grote verzameling salvia’s.

The Picton Garden & Old Court Nurseries
De kwekerij is een familiebedrijf dat al sinds 1906 bestaat. Ze zijn gespecialiseerd in herfstasters en met maar liefst 400 soorten vindt u hier één van de grootste collecties ter wereld. In de tuin zijn, naast uiteraard de herfstasters, allerlei zeldzame en ongebruikelijke planten te vinden, zoals meer dan 100 soorten varens, diverse struiken, kruidachtige planten en esdoorns in prachtige herfstkleuren.

Morton Hall Gardens
Ten zuiden van Birmingham liggen de Morton Hall Gardens, door de National Garden Scheme ook wel één van de best bewaarde geheimen van de regio genoemd. De tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Charles Chesshire als reactie op de duidelijk afgescheiden tuinkamers. Hoewel de zeven verschillende gebieden ieder hun eigen karakter, planten- en kleurenschema hebben, heeft de architect ook zorg gedragen voor een gevoel van continuïteit.

Stadsbezoek Stratford-upon-Avon
Het romantische Stratford-upon-Avon staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. De marktstad kent ruim 800 jaar geschiedenis met huizen en gebouwen die stammen uit de tijd van Shakespeare. In Henley Street kunt u het geboortehuis van William Shakespeare bezoeken, terwijl u bij Shakespeare’s New Place een tentoonstelling kunt bekijken met unieke en belangrijke objecten die met Shakespeare’s leven te maken hebben. Naast deze prachtige oude gebouwen heeft Stratford-upon-Avon ook een levendige winkelstraat en een gezellig groen plein aan het water, waar u bij mooi weer in de zon van een drankje kunt genieten.

Malvern Autumn Show
Vier de herfst op de Malvern Autumn Show! Deze show richt zich volledig op de beste producten die de herfst te bieden heeft. Bewonder de prachtig uitgestalde bloemen en planten, krijg advies van bekende tuinexperts en bewonder de reuzegroenten die in de race zijn voor de titel ‘CANNA UK National Giant Vegetables Championship’. Daarnaast is er veel te doen op het gebied van eten en drinken: proef ambachtelijke producten, eet een hapje in de food hall en doe inspiratie op tijdens één van de vele kookworkshops.

Powis Castle & Garden
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in Engeland. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het juist informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring.

Hodnet Hall Gardens
Het zicht in de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens veranderd van maand tot maand. In het voorjaar bloeien de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Naarmate de herfst in september dichterbij komt, wordt het landschap steeds rijker, met de laatste bloemen die bloeien en de bomen die langzaam hun herfstkleuren aannemen. De aanwezigheid van de vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd leven in de tuin is.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Mercure Telford Centre Hotel ****
Ligging: Het Mercure Telford Centre Hotel ligt op een centrale locatie in het noorden van de Cotswolds, waardoor alle tuinen goed te bereiken zijn.
Faciliteiten: Er is een eigen restaurant met moderne menukaart, bar, fitnessruimte en wellnessfaciliteiten, waaronder een zwembad, sauna en stoombad. Het hele hotel is in hedendaagse, comfortabele stijl
ingericht.
Kamers: De kamers hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van alle gemakken. Elke kamer is voorzien van eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Daarnaast vindt u er zitgelegenheid, een bureau, kluisje, flatscreen tv, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Groot-Brittannië

5-daagse tuinreis Herfst in de Cotswolds 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Telford Centre
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner, waarvan 1 maal in een Engelse pub
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Stratford-upon-Avon
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 89,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 22 september 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.