Geniet van de heerlijke kerstsfeer in Engelse landhuizen, steden en tuinen

Is er een betere plaats om de Engelse kerst te vieren dan in het meest romantische gebied van Engeland? De vele schattige dorpjes zijn vaak prachtig verlicht en ook veel tuinen doen mee. Zo is het Spectacle of Light van Sudeley Castle elk jaar weer een fantastisch evenement. Ook een bezoek aan Oxford mag niet ontbreken, net als de oudste botanische tuin van het land en het compleet in kerstsfeer aangeklede Upton House. Grijp deze unieke kans om de Cotswolds van een andere kant te bewonderen en geniet van de unieke schoonheid van dit prachtige gebied in de winter.

Programma
Dag 1: Stadsbezoek Rochester
Dag 2: Batsford Arboretum en Upton House & Gardens
Dag 3: Broughton Castle, stadsbezoek Stratford-upon-Avon en Sudeley Castle
Dag 4: Oxford Botanic Garden & Arboretum en stadsbezoek Oxford
Dag 5: Terugreis

Stadsbezoek Rochester
Het plaatsje Rochester is vooral bekend als de plaats waar een groot deel van de verhalen van Charles Dickens zich afspelen. Met haar prachtige locatie aan de rivier de Medway, indrukwekkend kasteel en prachtige kathedraal ziet u meteen waarom. De charmante winkelstraten zijn gevuld met gezellige pubs en winkeltjes en worden bij het vallen van de avond sfeervol verlicht. In de oude straten kunt u tevens Eastgate House vinden, een vakwerkhuis met prachtige ramen van glas in lood in rode bakstenen muren.

Batsford Arboretum
De collectie van Batsford bevat een breed scala aan planten van over de hele wereld, met focus op Azië. Een waterloop, rotstuinen, bronzen beelden en Japans rusthuis versterken de oosterse sfeer. Dit arboretum fungeert tevens als zadenbank in het geval van uitsterven van de bedreigde wilde Chileense coniferen.

Upton House & Gardens
Upton House is één van de mooiste landhuizen van de omgeving. Voor het huis is een serie unieke terrassen aangelegd die een weids uitzicht bieden over het omliggende landschap. U kunt een wandeling maken door de tuinen, maar rond kerst is vooral ook het huis de moeite waard. Dit wordt elk jaar feestelijk aangekleed met kerstbomen, een prachtig gedekte eettafel en sfeervolle lampjes.

Broughton Castle
Het eerste landhuis op deze locatie werd rond 1300 gebouwd en sindsdien is er veel gebeurd. Er werden vleugels toegevoegd aan het gebouw, viel vervolgens in verval, werd opgeknapt en kwam wederom leeg te staan terwijl het meerdere keren van eigenaar wisselde. U krijgt hier een rondleiding door het historische gebouw dat, ironisch genoeg dankzij geldtekort in de 18e eeuw, sinds begin 1800 vrijwel intact is gebleven.

Stadsbezoek Stratford-upon-Avon
Het romantische Stratford-upon-Avon staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. De marktstad kent ruim 800 jaar geschiedenis met huizen en gebouwen die stammen uit de tijd van Shakespeare, zoals zijn geboortehuis en het gebouw waar hij ooit les kreeg. Naast deze prachtige oude gebouwen heeft Stratford-upon-Avon ook een levendige winkelstraat. Bovendien vindt tijdens uw bezoek de Victoriaanse kerstmarkt plaats. Tijdens dit evenement is het stadje gevuld met gezellige stalletjes en lopen er overal mensen rond in Victoriaanse kostuums.

Sudeley Castle
Elk jaar rondom kerst organiseert Sudeley Castle het Spectacle of Light, waarbij er een prachtig verlicht pad rondom het kasteel wordt aangelegd. U arriveert bij het vallen van de avond en wandelt door de tuinen terwijl u geniet van de spectaculaire verlichting. Uiteraard is er ruim voldoende gelegenheid om op te warmen met een kopje glühwein of warme chocolademelk.

Oxford Botanic Garden & Arboretum
In Oxford bezoekt u de oudste botanische tuin van Engeland. Deze tuin stamt uit 1621 en biedt bijna 6.000 verschillende plantensoorten. De tuin is het hele jaar door een oase van biodiversiteit. U wandelt door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden en verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin.

Stadsbezoek Oxford
Oxford is een stad met een rijke historie die wereldwijd bekend staat om haar prestigieuze universiteit. Dankzij de harmonie tussen de architectuur van de vele universiteitsgebouwen wordt Oxford ook wel de ‘stad der dromerige spitsen’ genoemd. In december wordt een deel van de stad bezet door een sfeervolle kerstmarkt, perfect om op jacht te gaan naar leuke souvenirs en kerstcadeaus.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Kings Court Hotel ***
Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de regio, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

5-daagse tuinreis Kerst in de Cotswolds 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Kings Court
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Rochester, Stratford-upon-Avon en Oxford
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag á € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 120,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 7 december 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.