Laat u verrassen door traditionele en moderne privétuinen

Het graafschap Sussex ligt in de beschutting van de mooie heuvels van South Downs. Vanuit het aan de kust gelegen hotel bezoekt u de meest bijzondere tuinen van Sussex. De milde weersomstandigheden van deze regio zorgen voor een goed klimaat voor het groeien en kweken van bijzondere planten. U bezoekt een unieke combinatie van vooral privétuinen: van groot tot klein, met klassiek Engels ontwerp of juist modern, van uitgestrekte landschapstuinen tot bloemrijke tuinen.

Programma
Dag 1: South Grange
Dag 2: The Long House Garden, Borde Hill Garden en Follers Manor
Dag 3: Arundel Castle & Gardens en Ringmer Park
Dag 4: Clinton Lodge, stadsbezoek Brighton en the Old Vicarage
Dag 5: Great Dixter

South Grange
Deze privétuin is het hele jaar door bijzonder om te bezoeken. Door interessante en verrassende combinaties van vaste planten, grassen, struiken en bomen is er een goede variatie van kleuren, contouren en planten te zien. Door de hele tuin zijn er zitgelegenheden en kunt u rustig genieten van de verhoogde bloembedden, de vijver, de boomgaard met wilde bloemenweide en een begroeid prieeltje.

The Long House Garden
Dit is een typisch Engelse cottagetuin met romantische sfeer. De tuin is onderverdeeld in verschillende tuinkamers met afwisselende kleurenschema’s en niveaus. Via trapjes en glooiende gazons wandelt u van tuinkamer naar tuinkamer en kunt u grassen, rozen, een kleine Victoriaanse kas, wilde bloemen, lavendel en irissen bewonderen.

Borde Hill Garden
De tuinen van Borde Hill liggen rondom een indrukwekkend 16e-eeuws Elizabethaans landhuis. De tuinen zijn onderverdeeld in een formele tuin met tuinkamers en een magisch bosland, waar u heerlijk kunt wandelen en genieten van het uitzicht over het Sussex Weald en de Ouse Valley. Het is een prachtige tuin met veel bloemen en aantrekkelijke Italiaanse tuin en rozentuin.

Follers Manor
Toen huidige eigenaren Geoff en Ann Shaw Follers Manor in 2006 kochten, was het huis slecht onderhouden en weinig sprake van een tuin. Ondertussen vindt u hier een moderne tuin met veel ronde vormen in het gras, gemaakt door stenen muren en ronde vijvers. De vormgeving is aangevuld met een kleurrijke beplanting.

Arundel Castle & Gardens
Arundel Castle stamt uit de 11e eeuw en heeft nog veel originele kenmerken, zoals een (droge) slotgracht en middeleeuws poortgebouw. De klassiek ingedeelde tuinen bieden een verrassing op elke hoek. Het lage labyrint, de serre voor exotische planten, rustige rozentuin en watertuin nodigen u uit om de tuinen te verkennen.

Ringmer Park
Ringmer Park is een privétuin aangelegd in formele stijl. Het ontwerp, een serie opeenvolgende thematische tuinkamers, is van de hand van eigenaar Michael zelf. Er zijn spannende doorkijkjes tussen de kamers gecreëerd, waardoor u continu nieuwsgierig blijft naar wat er nog meer te ontdekken valt.

Clinton Lodge
Deze charmante tuin heeft een formele en romantische beplanting. De tuin is door hagen verdeeld in kleinere tuinen die de verschillende periodes van Engels tuinontwerp tonen, beginnend met een kleine knot garden en een Elizabethaanse kruidentuin met kamillepaden en graszoden. De bijzondere moestuin, wilde bloemenweide, kloostergang, tunnel van witte blauweregen en de brede dubbele borders in wit en blauw zijn allemaal de moeite waard.

Stadsbezoek Brighton
Brighton is een van de bekendste en grootste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk. In deze plaats bevinden zich nog veel oude Victoriaanse gebouwen zoals natuurlijk de pier, maar ook de Brighton Dome, het Royal Theatre en het bijzondere Royal Pavilion. Winkelen kunt u in The Lanes, een gebied in het centrum met gezellige oude winkelstraatjes.

The Old Vicarage
Rond het huis in Regency stijl ligt deze privétuin met uitzicht op de North Downs. Het is een gemengde tuin die telkens een ander beeld geeft. Hoewel de tuin deels formeel is aangelegd met heggen, een breed gazon en goed gevulde borders, zijn er ook hedendaagse elementen. De Japanse tuin met waterval en vijver heeft diverse bamboes en grassen. Overal zijn zitjes zodat u rustig kunt genieten van de charmante tuin.

Great Dixter
In Great Dixter wordt u als het ware overspoeld door de bloemen- en kleurenpracht. De tuinen zijn opgedeeld in verschillende tuinkamers met eigen karakters, zoals de verzonken vijvertuin, de tropische tuinkamer en de bloemenborders achter het huis. Het overkoepelende thema door de hele tuin is de bijzondere mix tussen formele en informele elementen.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Royal Victoria Hotel ***
Ligging: Het hotel ligt direct aan de boulevard van St. Leonards on Sea, vlakbij Hastings. Ideaal om in de avond nog even uit te waaien aan het strand.
Faciliteiten: Dit sfeervolle hotel werd gebouwd in 1828. Een marmeren trap leidt u naar het restaurant met uitzicht op zee en een gezellige pianobar. Verder is het hotel voorzien van een lift en gratis wifi.
Kamers: De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen badkamer met bad/douche en toilet, koffi e- en theefaciliteiten, haardroger en tv.

Sussex

5-daagse tuinreis Sussex 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Royal Victoria
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Brighton
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met
  minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 109,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 130,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 4 mei 2022,
  5 dagen
  Niet beschikbaar
 • 1 juni 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.