Met bezoek aan bloemeneiland Mainau

Het zuiden van Duitsland is één van de mooiste en grootste regio’s van het land. Tussen Stuttgart en de Bodensee bezoekt u diverse privétuinen die allemaal vanuit een persoonlijk idee over tuinen en tuinieren zijn aangelegd en als gevolg daarvan elk totaal verschillend zijn. Het programma wordt aangevuld met twee botanische tuinen en natuurlijk mag in de zomer ook zeker het kleurenspektakel van bloemeneiland Mainau niet ontbreken.

Programma:
Dag 1: Palmen Garten Frankfurt
Dag 2: Wilhelma Zoologische-Botanischer Garten, Garten Funke en Garten Marianne Gekeler
Dag 3: Botanische Garten Universität Tübingen, stadsbezoek Tübingen en Garten Notz
Dag 4: Garten Kist en bloemeneiland Mainau
Dag 5: Hermannshof

Palmen Garten Frankfurt
Deze botanische tuin met klassieke indeling en grote kassen werd geopend in 1871. De tuin biedt ruim 20.000 planten en bijzondere elementen zoals een waterval, maar met name de kassen zijn spectaculair. Om de meterslange palmen te kunnen huisvesten werden aan het einde van de 19e eeuw hoge kassen gebouwd.

Wilhelma Zoologische-Botanischer Garten
Oorspronkelijk was dit de privétuin van Wilhelm I van Württemberg. In de meer dan 150 jaar sinds de bouw is het complex uitgegroeid tot een botanische tuin met meer dan 5.000 plantensoorten van over de hele wereld en een dierentuin met bijna 1.000 diersoorten, gehuisd in prachtige historische gebouwen in Moorse stijl. De bijzonder uitgebreide collecties orchideeën, camelia’s, fuchsia’s en cactussen zijn het benoemen waard.

Garten Funke
In deze privétuin van het echtpaar Funke spelen grassen en vaste planten een belangrijke rol. Ruim 300 gras- en vaste plantensoorten keren terug in de borders rondom het huis, waarbij de bloem- en bladkleuren vaak op originele wijze gecombineerd worden. Bewijs dat de eigenaren hart hebben voor hun tuin! Een zitje en charmante smalle houten loopbrug passen mooi in het harmonieuze totaalbeeld.

Garten Marianne Gekeler
De tuin van Marianne Gekeler is een waar vaste plantenparadijs. De vele perken, met passie aangelegd en onderhouden, laten elk seizoen een ander plaatje zien. Er is één gemeenschappelijke deler: er is altijd een overvloed aan bloemen. Van bloembollen in het voorjaar tot de rozen die het in juni overnemen en later in de zomer de hortensia’s. In de schaduw zorgen de vele magnifieke hosta’s voor een prachtig beeld. Mooie bomen, charmante zithoekjes en hier en daar leuke tuindecoratie maken het plaatje compleet.

Botanische Garten Universität Tübingen
De oorsprong van de botanische tuin van de universiteit van Tübingen ligt in 1935, toen hier de eerste medicinale planten geplant werden. Vandaag de dag vindt u hier een arboretum, diverse kassen met tropische klimaten, systeemtuin, alpinetuin, collecties vaste planten afkomstig uit verschillende delen van de wereld en thematuinen.

Stadsbezoek Tübingen
Dwaal in deze mooie universiteitsstad door het bruisende middeleeuwse stadscentrum tussen de statige vakwerkhuisjes door kronkelige straatjes en voor u het weet staat u op één van de vele pleinen met gezellige terrasjes, traditionele wijncafés en winkels.

Garten Notz
Garten Notz is sinds 1888 in handen van dezelfde familie. Het huidige uiterlijk van de tuin is circa 30 jaar geleden tot stand gekomen. Toen werd er voorzichtig een begin gemaakt met het uitvoeren van het nieuwe tuinontwerp, met aanleg van nieuwe paden en het planten van heggen, bomen en struiken. Het is een fijne privétuin met kenmerken van een formele tuin, royale bloemborders, hagen en fruitbomen.

Garten Kist
U ervaart meteen hoeveel plezier de familie Kist aan hun tuin beleeft. De familie heeft de afgelopen jaren veel werk verzet en een prachtig tuinparadijs gecreëerd. Naast de vijver met oeverplanten zijn de diverse tuinkamers allemaal even goed gevuld met een kleurrijke mix van planten. Het is een romantische tuin met bloeiende vaste planten en twee prachtige serres.

Bloemeneiland Mainau
In het zuidwesten van Duitsland ligt de Bodensee met in het midden het bloemeneiland Mainau. In de zomer zijn de borders, Italiaanse rozentuin, hortensiastraat en een speciale tuin vol dahlia’s het hoogtepunt. Naast de vele mozaïeken en figuren van planten en bloemen kunt u het slot, de kerk en de vlindertuin bezoeken.

Hermannshof
De tuin bevindt zich op een goede klimatologische locatie, wat de aanplant van een grote verscheidenheid aan planten mogelijk maakt. U kunt in de tuin meer dan 2.500 vaste planten en variëteiten leren kennen. Naast rijk bloeiende borders met gedurfde combinaties is er een stuk ingericht met tropische planten, een steppegebied, prairie en moeraszone.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

H+ Hotel Stuttgart Herrenberg ****
Ligging: Dit hotel ligt aan de rand van het historische en schilderachtige stadje Herrenberg.
Faciliteiten: Dit moderne hotel heeft 2 sfeervolle restaurants die streek- en internationale gerechten serveren. Er is een gezellige bar, een groot terras en in de ochtend een goed verzorgd ontbijt.
Kamers: De elegante kamers zijn stijlvol ingericht met comfortabele bedden, flatscreen tv, bureau en gratis wifi. De eigen badkamer heeft een bad/douche, toilet, opmaakspiegel en haardroger.

Duitsland

5-daagse tuinreis Zuid-Duitsland 2022

Inbegrepen:

 • 4 overnachtingen in viersterrenhotel H+ Hotel Stuttgart Herrenberg
 • 4 maal ontbijt
 • 4 maal diner
 • stadsplattegrond van Tübingen
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 129,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 90,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 29 juni 2022,
  5 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.