Op reis naar het betoverende zuiden van de Cotswolds

Het idyllische Engeland vindt u in de Cotswolds. Deze regio is rijk aan bezienswaardigheden, met dorpjes opgetrokken uit gele zandsteen, fraaie landhuizen, eindeloos veel natuur en uiteraard de mooiste tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u tuinen in het zuiden van de Cotswolds.

Programma mei:
Dag 1: Heathside (was St. Timothee)
Dag 2: Iford Manor en Miserden Garden
Dag 3: The Courts Garden en Claverton Manor (was Abbey House Gardens)
Dag 4: Hanham Court Gardens en stadsbezoek Bath
Dag 5: Camers, Tyntesfield en stadsbezoek Bristol
Dag 6: Great Comp Garden

Programma augustus:
Dag 1: St. Timothee
Dag 2: Iford Manor en Highclere Castle
Dag 3: The Courts Garden en Claverton Manor (was Abbey House Gardens)
Dag 4: Hanham Court Gardens en stadsbezoek Bath
Dag 5: Camers, Miserden Garden (was Tyntesfield) en stadsbezoek Bristol
Dag 6: Great Comp Garden

St. Timothee
(alleen in augustus)
Deze privétuin is aangeplant met planten en bloemen waarbij kleur de hoofdrol speelt. De tuin biedt het hele jaar door een breed scala aan grassen, klimplanten, rozen en vaste planten. Naast de borders zijn er een parterretuin, natuurvijver, rozenterras en mooie volwassen bomen.

In mei is St. Timothee vanwege persoonlijke omstandigheden helaas niet in staat om een groep te ontvangen. In plaats daarvan bezoeken we Heathside.

Heathside
(alleen in mei, als vervanging van St. Timothee)
Heathside is de privétuin van Margaret Arnott en Terry Bartholomew, echte plantenliefhebbers. Zij hebben gezorgd voor een tuin die het hele jaar door prachtig is om te zien, met slim gekozen beplanting die mooi afsteekt tegen de strak gesnoeide hebben. In het kasje zijn exotische soorten te vinden, terwijl door de tuin heen in potten elk seizoen weer andere bloeiers in actie komen.

Iford Manor
Iford Manor heeft beroemde historische tuinen, gelegen in het hart van de idyllische landelijke vallei van de Frome rivier. Ze worden gekenmerkt door zuilengalerijen, standbeelden, vijvers en trappen, en ademen een Italiaanse sfeer.

Highclere Castle
(alleen in augustus)
Met haar typische uiterlijk is Highclere Castle voor Downton Abbey fans makkelijk te herkennen als de thuisbasis van de Crawley familie. Het Victoriaanse landhuis staat sinds het filmen van de wereldberoemde televisieserie in het middelpunt van de belangstelling. U bezoekt hier zowel het huis als de tuinen.

Miserden Garden
(in mei als alternatief voor Highclere Castle, in augustus als alternatief voor Tyntesfield)
Deze tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt wel ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel van de Cotswolds dankzij het vredige gevoel dat er heerst.

Het is helaas niet gelukt de gehoopte bezoeken aan Highgrove Royal Gardens vast te leggen: de tuin is tijdens onze beide reizen gedurende onze reisdata niet geopend. We bezoeken daarom zowel in mei als augustus het aangegeven alternatief: the Courts Garden.

The Courts Garden
(alternatief Highgrove Royal Gardens)
Deze Engelse tuin heeft verschillende tuinkamers met elk een eigen verrassing. Dit is het resultaat van de ideeën en nieuwe toevoegingen van generaties opeenvolgende tuinders. De formele tuin met haar charmante vormsnoei en brede kleurrijke borders is prachtig.

Helaas hebben de eigenaren van Abbey House Gardens hun huis en tuin verkocht. De nieuwe eigenaren hebben besloten de tuin (voorlopig) nog niet voor bezoekers te openen. Als alternatief bezoeken we daarom Claverton Manor.

Claverton Manor
Claverton Manor fungeert als American Museum, maar een aantal jaar is op het landgoed tevens een prachtige tuin gerealiseerd. Het is een tuin met veel moderne accenten in zowel de beplanting als het ontwerp. Omdat het landgoed bovendien op een heuvel ligt, profiteert het tevens optimaal van een spectaculair uitzicht over de Limpley Stoke vallei.

Hanham Court Gardens
Van een wandeling door deze romantische tuin wordt iedereen blij. Van een mooie gevel met bloeiende rozen tot het weidse uitzicht, deze tuin blijft verrassen. De strak gesnoeide hagen, aangevuld met uitbundig bloeiende borders, geven het karakter van de tuin weer.

Stadsbezoek Bath
Bath is na Londen de drukst bezochte plaats in Engeland. In het centrum van Bath kunt u de oude Romeinse thermen bezoeken, net als een tal van andere historische gebouwen en musea.

Camers
Dit is een perfecte tuin voor plantenliefhebbers, dankzij de brede variëteit aan heesters en vaste planten die de eigenaresse geplant heeft. De tuin is onderverdeeld in meer dan 15 delen, zoals een ‘hete tuin’, prairie tuin, verzonken pad, Japanse tuin, schaduwtuin en meer.

Tyntesfield
(alleen in mei, helaas is de tuin vanwege beperkte bezoekersrestricties in augustus niet in staat om een groep te ontvangen. Als alternatief wordt in augustus Miserden Garden bezocht)
De tuinen van Tyntesfield zijn sinds 1900 bijna niet gewijzigd, waardoor de groene lanen, formele terrassen, historische oranjerie en moestuin er grotendeels nog hetzelfde uitzien als toen. Een leuk accent is het contrast tussen de vrolijke bloembedden en het Victoriaanse huis in gotische stijl.

Stadsbezoek Bristol
Bristol is een levendige stad met een bruisend centrum waar nieuw en oud bij elkaar komen. Het heeft een lange maritieme geschiedenis en leuke haven waar allerlei toeristische hotspots te vinden zijn. Ook de historische kathedraal, met groene rustgevende tuin, is een bezoekje waard.

Great Comp Garden
Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek deze eigenzinnige tuin met zeven hectare aan zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

DoubleTree by Hilton Bristol City Centre ****
Ligging: Dit comfortabele hotel ligt in het centrum van Bristol, op korte afstand van het levendige centrum en de historische kathedraal.
Faciliteiten: Het hotel is voorzien van alle gemakken, waaronder een eigen restaurant (gelegen in een 17e-eeuwse glasoven), fitnesscentrum, lounge en bar.
Kamers: De kamers hebben een moderne en luxe inrichting. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer met regendouche, toilet, wastafel, haardroger en toiletartikelen. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Bath en de Cotswolds 2022

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in viersterrenhotel DoubleTree by Hilton Bristol City Centre
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Bath en Bristol
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 189,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 160,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 9 augustus 2022,
  6 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.