Inspirerende tuinen in het romantische Engelse landschap

Het romantische gebied de Cotswolds is een van de meest charmante regio’s van Engeland met uitgestrekte groene heuvels, beboste valleien en pittoreske dorpjes en zodoende al eeuwenlang een grote inspiratiebron voor bezoekers. In deze landelijke omgeving vindt u grotere én kleinere landhuizen, vaak met prachtig aangelegde tuinen. De afwisselende grondsoorten zorgen voor grote diversiteit aan beplanting in het landschap en de tuinen, waardoor er van alles te bewonderen is.

Programma
Dag 1: Timbers Garden
Dag 2: Hidcote Manor Garden en Kiftsgate Court
Dag 3: Bourton House Garden en Sudeley Castle Gardens
Dag 4: Upton Wold en Miserden Garden
Dag 5: Eastleach House, Upton House & Gardens en Bridge Nursery
Dag 6: Great Comp Garden

Timbers Garden
Deze privétuin is een uitstekend voorbeeld van een typisch Engelse landschapstuin. Eigenaresse Sue Robinson heeft haar tuin met goed oog voor detail, kleurcombinaties en plantsoorten zelf aangelegd. Hazelaars omringen de tuin, die verder gevuld is met een moestuin, pergola, wilde bloemenweide en een stukje bosland dat prachtige uitzichten biedt op de lagergelegen vallei.

Hidcote Manor Garden
De tuin van Hidcote Manor worden vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal aantrekkelijke tuinkamers te creëren met elk een ander thema.

Kiftsgate Court
Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. Er zijn veel Arts en Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende witte klimroos die in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

Bourton House Garden
Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In ruim 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen.

Sudeley Castle Gardens
Centraal in de Cotswolds ligt het grootse Sudeley Castle met klassieke tuinen onderverdeeld in tuinkamers, zoals de geheime tuin, de witte tuin en de oostelijke tuin. De bekendste kamer is de Queen’s Garden met geurende rozen, genoemd naar de vier koninginnen die hier gelopen hebben.

Upton Wold
Een met dwergmispel versierde trap komt uit op een groot gazon dat is omsloten door een strak geknipte taxushaag. Het prachtige uitzicht diende als inspiratie voor deze tuin. De taxushagen hebben de tuin in diverse tuinkamers verdeeld, zoals een formele tuin, symmetrische tuin, fruit- en groentetuin en veel borders op kleur.

Miserden Garden
Deze mooie, tijdloze tuin heeft een spectaculair uitzicht en wordt ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel met een heerlijke sfeer van vrede en rust.

Eastleach House
De tuinen van Eastleach house zijn een masterclass in tuinontwerp en beplantingskeuze. De eigenaren begonnen in de vroege jaren ’80 met een blank canvas en kozen om de golvende contouren van het land te volgen. De twee belangrijkste delen zijn de Rill Garden, met een aangelegd beekje dat omlaag loopt langs een weelderige beplanting, en de ommuurde tuin, met een serene sfeer dankzij de zachte kleuren waarvoor gekozen is.

Upton House & Gardens
De tuin ligt deels op een helling waardoor er unieke terrassen zijn ontstaan die een weids uitzicht geven over het omliggende landschap. Hier vindt u grote gazons, stenen trapjes, goed gevulde borders, boomgaarden en een moestuin.

Bridge Nursery
Dit is een prachtige tuin met een grote diversiteit aan planten die het goed doen op kleigrond. De eigenaren geven u graag tips en zien het als een uitdaging om een afwisselende en interessante tuin te creëren. De graspaden leiden u langs de borders met ongebruikelijke planten.

Great Comp Garden
Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek deze eigenzinnige tuin met zeven hectare prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Kings Court Hotel ***
Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de regio, te midden van een groene omgeving en op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Cotswolds 2022

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in driesterrenhotel Kings Court
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 159,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 150,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 14 juni 2022,
  6 dagen
  Volgeboekt
 • 30 augustus 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.