Tuinen in het zonnige zuiden van Engeland, met bezoek aan Wight

Tijdens deze tuinreis bezoekt u de zuidelijk gelegen graafschappen Dorset en Somerset. Op het programma staat een mix van grote tuinen in het beheer van National Trust en privétuinen in verschillende stijlen: van romantische cottagetuinen tot grote landgoederen en van formele tuinen tot tuinen met een meer natuurlijke aanleg. Uiteraard mag ook een bezoek aan het eiland Wight niet ontbreken.

Programma:
Dag 1: Nettlestead Place Garden
Dag 2: Minterne Garden (mei) of Knoll Gardens (juli), stadsbezoek Dorchester en Athelhampton House & Gardens
Dag 3: Overtocht Isle of Wight, Northcourt House, stadsbezoek Godshill en Mottistone Manor Gardens
Dag 4: The Old Rectory en Forde Abbey & Gardens
Dag 5: Longstock Water Garden (mei) of Mottisfont Abbey (juli) en Sir Harold Hillier Gardens
Dag 6: Belmont House & Gardens

Nettlestead Place Garden
Nettlestead Place en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In 1913 werden het vervallen huis en het omliggende land opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen, een formele rozentuin en een verzonken vijvertuin.

Minterne Garden (mei)
Deze tuinen zijn vormgegeven in hoefijzervorm rond het statige landhuis. U kunt hier heerlijk dwalen door wilde, stille bostuinen. Minterne heeft een wereldberoemde verzameling Himalaya-rododendrons en een reeks kleine meren, watervallen en beekjes.

Knoll Gardens (juli)
Deze tuinen zijn het paradijs van Neil Lucas, een autoriteit op het gebied van siergrassen. De natuurlijk aangelegde tuinen lijken net wilde bloemenweides en zijn gevuld met inspirerende combinaties van siergrassen, zeldzame bomen en heesters.

Stadsbezoek Dorchester
Aan het begin van de middag maakt u een tussenstop in Dorchester, de hoofdstad van Dorset. Het is van oudsher een historische marktplaats waar nog overblijfselen en ruïnes van de Romeinen uit het jaar 70 gevonden zijn. De stad telt meer dan 250 beschermde historische gebouwen.

Athelhampton House & Gardens
Deze formele tuinen zijn aangelegd tussen 1891 en 1899 in de Arts & Crafts stijl en werden ontworpen door Inigo Thomas en Reginald Blomfield. Het resultaat is een mooie afwisseling tussen acht formele tuinkamers en het omliggende bosland.

Northcourt House
Dit 16e-eeuwse huis, één van de grootste van Wight, staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving.

Stadsbezoek Godshill
Godshill lijkt zo uit een postkaart te komen, met leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u meerdere gezellige pubs en tearooms.

Mottistone Manor Gardens
De tuinen van Mottistone Manor liggen in een beschutte vallei en zitten vol verrassingen, met heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, rozentuin, kleine hut en heuse olijfgaard.

The Old Rectory
Een bijzondere privétuin die in de tweede helft van de 20e eeuw tot stand is gekomen en ooit het thuis was van Reynolds Stone, een bekende graveerkunstenaar. U kunt hier een ommuurde tuin, moestuin, boomgaard en geheime tuin bewonderen. Tevens vindt u hier meer dan 350 rozenstruiken.

Forde Abbey & Gardens
Dit is een oude Cisterciënzer abdij die gebouwd werd in de 12e eeuw. De huidige tuinen zijn ontstaan in de 18e eeuw, met een vijver, ommuurde tuin en bloembedden. Later werden het park, het grote arboretum en de rotsentuin aangelegd.

Longstock Water Garden (mei)
Deze tuin staat bekend als een van de beste watertuinen ter wereld. De rivier de Test is onderdeel van de tuin, waardoor het water kristalhelder blijft. De tuin is de perfecte locatie voor een gevarieerde beplanting, met alleen al meer dan 40 verschillende waterlelies.

Mottisfont Abbey (juli)
Deze romantische tuinen liggen rondom een herenhuis en zijn in beheer van de National Trust. Ooit heeft hier een klooster gestaan waar u nog enkele gotische overblijfselen van kunt bewonderen. Mottisfont Abbey staat vooral bekend om haar collectie rozen.

Sir Harold Hillier Gardens
De Sir Harold Hillier Gardens zijn een gespecialiseerd arboretum. Wandel door de rustige landschapstuin langs de vele bomen, struiken en heesters naar de diverse gebieden van de tuinen zoals de wintertuin, de Spring Walk, de Heather Garden en het Ampfield Wood.

Belmont House & Gardens
De huidige lay-out van Belmont is afkomstig uit 1790, toen met een grondige renovatie van het terrein een nieuw ontwerp ontstond. De moestuin werd in 2001 gerestaureerd en heeft fruitbomen, groenten en bloemen. Ook de indrukwekkende Victoriaanse kas is een bezoekje waard.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Hotel The Elstead ***
Ligging: Het hotel ligt in een rustige laan met veel groen in het centrum van de kustplaats Bournemouth, dat bekend staat om haar zandstranden. In 20 minuten wandelt u naar het centrum of het strand.
Faciliteiten: Dit knusse driesterrenhotel scoort altijd hoog en is van alle gemakken voorzien met een restaurant, bar en gratis wifi. U kunt gebruik maken van de Nordic Leisure Club met kuurbad, verwarmd binnenbad en sauna.
Kamers: De comfortabele kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet, satelliet tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Dorset, Somerset en Wight 2022

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in driesterrenhotel The Elstead
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • overtocht per ferry naar Wight
 • stadsplattegrond van Dorchester en Godshill
 • In juli begeleiding door deskundige reisleiding
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag gratis (slechts 5 kamers beschikbaar)
 • tweepersoonskamertoeslag alleengebruik á € 159,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 140,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 12 juli 2022,
  6 dagen
  Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.