Genieten en ontspannen in de mooiste tuinen van Wight

Het eiland Wight is een populaire toeristische bestemming waar we al jaren de mooiste tuinen bezoeken tijdens de tuinreis naar Dorset, Somerset en Wight. Dit jaar is de tijd rijp om (bijna) álle tuinen van Wight in één reis te vangen. Van de voormalige zomerresidentie van koningin Victoria tot de meest bijzondere privétuinen, elke tuin heeft een eigen specialiteit en vaak prachtige ligging waarbij de zee nooit ver weg is. Ook uw hotel op Wight ligt aan zee, aan de rand van het charmante dorpje Shanklin.

Programma:
Dag 1: Clinton Lodge
Dag 2: Overtocht naar Isle of Wight, Morton Manor en Farringford House & Gardens (was Nunwell House & Gardens)
Dag 3: Osborne House, stadsbezoek Godshill en Shanklin Chine (was Ashknowle House)
Dag 4: Crab Cottage, Mottistone Manor en Ventnor Botanic Garden (was the Old Rectory)
Dag 5: Carisbrooke Castle, stadsbezoek Brightstone en Northcourt House
Dag 6: Terugreis

Clinton Lodge
Deze charmante tuin heeft een formele en romantische beplanting. De tuin is door hagen verdeeld in kleinere tuinen die de verschillende periodes van Engels tuinontwerp tonen, beginnend met een kleine knotgarden en een Elizabethaanse kruidentuin met kamillepaden en graszoden. De bijzondere moestuin, wilde bloemenweide, kloostergang, tunnel van witte blauweregen en de brede dubbele borders in wit en blauw zijn allemaal de moeite waard.

Morton Manor
Morton Manor is een kleurrijke privétuin met een uitstekende en gevarieerde beplanting die zich rondom het pittoreske 16e-eeuwse huis heeft genesteld. Vroeg in het seizoen zijn het de rododendrons, azalea’s en camelia’s die de tuin kleuren. Later in de zomer nemen de rozen en hortensia’s het over.

Nunwell House & Gardens heeft helaas aangegeven geen enkele van onze reisdata beschikbaar te zijn om groepen te ontvangen. In plaats daarvan bezoeken we Farringford House & Gardens.

Farringford House & Gardens
Dit was ooit het huis van de beroemde dichter Alfred Lord Tennyson. Hij schreef hier veel van zijn gedichten en liet zich inspireren door de omgeving en natuurlijk zijn tuin. Tennyson tuinierde graag en hield van een informele beplanting, maar liet niet of nauwelijks toe dat er bomen werden gekapt of zelfs bloemen werden geplukt. U kunt hier met name in de ommuurde tuin genieten van een kleurrijke beplanting, geïnspireerd op de dagboeken van zijn echtgenote en de waterverf schilderijen van Hellen Allingham.

Osborne House
Bij een tuinreis naar Wight mag een bezoek aan Osborne House, de voormalige koninklijke zomerresidentie van koningin Victoria en haar gezin, niet ontbreken. Het paleis ligt op één van de mooiste locaties van het eiland en kijkt uit op zee. De omringende tuinen zijn een uitstekend voorbeeld van de Victoriaanse Italiaanse (renaissance) stijl, met diverse formele terrassen en een 18e-eeuwe ommuurde moes- en bloementuin. Behalve de tuinen kunt u hier ook de koninklijke staatsvertrekken bezoeken.

Stadsbezoek Godshill
Godshill lijkt zo uit een postkaart te komen, met leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u gezellige pubs en tearooms.

De eigenaresse van Ashknowle House heeft aangegeven haar tuin dit jaar helaas alleen één dag voor de NGS te openen, mede vanwege renovatiewerkzaamheden die verdere plannen moeilijk maken. In plaats daarvan bezoeken we één van de oudste attracties van Wight: Shanklin Chine. 

Shanklin Chine
Deze bijzondere locatie trekt al meer dan 200 jaar lang bezoekers die de natuurlijke schoonheid van deze plek komen bewonderen. Geniet hier van een prachtig bebost ravijn vlak bij de kust, waar watervallen, bomen en weelderige beplanting een echt oergevoel oproepen. Via de wandelpaden kunt u het ravijn bekijken en in het centrum leert u meer over de geschiedenis van deze bijzondere plek.

Crab Cottage
De tuin van Crab Cottage biedt een mooi uitzicht, maar vergeet ook niet de tuin zelf te bekijken. Verdeeld over de wilde bloemenweide, de verborgen vijver met waterlelies, de gedeeltelijk ommuurde tuin en de verzonken tuin ziet u een rijke en vaak exotische beplanting.

Mottistone Manor
De tuinen van Mottistone Manor liggen in een beschutte vallei en zitten vol verrassingen, met heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, rozentuin, kleine hut en heuse olijfgaard.

Na een druk 2021 hebben de eigenaren van The Old Rectory tot onze spijt helaas besloten hun tuin in 2022 niet open te stellen voor bezoekers. In plaats daarvan bezoeken we Ventnor Botanic Garden.

Ventnor Botanic Garden
Deze botanische tuin ligt in het plaatsje Ventnor en werd in 1970 opgericht door Sir Harold Hillier (bekend van de Sir Harold Hillier Gardens) gezien de ideale locatie en het gematigde klimaat op Wight. Veel van de tuin ging verloren in de storm van 1987, waarna de tuinen opnieuw werden ontwikkeld en aangeplant. Tegenwoordig bestaan de tuinen uit een indrukwekkende collectie met meer dan 30.000 zeldzame (sub)tropische planten en bomen.

Carisbrooke Castle
Vandaag de dag is Carisbooke Castle het typische plaatje van een romantische kasteelruïne. In de voormalige privétuin van prinses Beatrice, de jongste dochter van koningin Victoria, werd in 2009 de Princess Beatrice Garden geopend. Het ontwerp werd gemaakt door BBC tuinman Chris Beardshaw, die zich liet inspireren door de Edwardiaanse tuinen en koos voor een geometrische indeling, kleurrijke borders en in vorm gesnoeide hagen.

Stadsbezoek Brightstone
Het levendige dorpje Brightstone ligt aan de zuidwestelijke kust van Wight. In het centrum vindt u charmante oude cottages, een kerk, een dorpsmuseum en diverse winkeltjes en eetgelegenheden.

Northcourt House
Dit 16e-eeuwse huis, één van de grootste van Wight, staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Bourne Hall Country Hotel ***
Ligging: Het hotel is gelegen in een Victoriaans landhuis aan de zuidelijke kust van Wight. Het dorpje Shanklin ligt op loopafstand.
Faciliteiten: Het hotel wordt omringd door goed onderhouden tuinen en heeft een eigen restaurant en bar. U kunt ontspannen op het terras of een duik nemen in het binnen- of buitenbad. Dit hotel heeft geen lift.
Kamers: De kamers zijn voorzien een tv, koffie- en theefaciliteiten en een eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en haardroger.

Overnachtingshotel Village Hotel Portsmouth ***
Het comfortabele Village Hotel Portsmouth ligt aan de rand van de stad, waarvandaan u de overtocht maken naar het eiland Wight. Het is voorzien van alle gemakken, met onder andere een eigen restaurant, koffiecorner en zwembad met diverse spafaciliteiten. Op alle kamers kunt u gebruik maken van gratis wifi. Daarnaast zijn ze voorzien van een tv, bureau, waterkoker en een en-suite badkamer met bad/douche, toilet en wastafel.

Wight

6-daagse tuinreis Isle of Wight 2022

Inbegrepen:

 • 1 overnachting in driesterrenhotel Village Hotel Portsmouth
 • 4 overnachtingen in driesterrenhotel Bourne Hall Country Hotel
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • overtocht per ferry naar Wight
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 99,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 120,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 1 mei 2022,
  6 dagen
  Niet beschikbaar
 • 30 augustus 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.