Verken de verborgen tuinparels van onontdekt Lincolnshire

Dit relatief onbekende graafschap ligt voor een groot deel aan zee en heeft een binnenland met prachtige valleien, heuvels en uitgestrekte velden. Lincolnshire staat bekend om haar kastelen en kerken, waaronder de beroemde kathedraal van Lincoln, maar heeft ook op tuingebied meer dan genoeg te bieden. U bezoekt traditionele en charmante tuinen bij oude landhuizen, maar ook nieuw aangelegde tuinen uit de 21e eeuw, zowel langs de kust als in het groene binnenland.

Programma
Dag 1: Serendi (was Long House Plants)
Dag 2: Easton Walled Garden en Doddington Hall
Dag 3: Hall Farm, Goltho Gardens en Brightwater Gardens
Dag 4: Mill Farm Garden, stadsbezoek Lincoln en Aubourn Hall Gardens
Dag 5: Marigold Cottage en Gunby Estate
Dag 6: Ulting Wick

Helaas heeft de eigenaar van Long House Plants ervoor gekozen om in 2022 geen (internationale) groepen te ontvangen, als protest tegen de geldende inreisbeperkingen. Als alternatief hebben we de prachtig privétuin Serendi aan het programma toegevoegd. 

Serendi
Deze privétuin van Valerie Aitken bestaat uit allerlei verschillende gebieden die goed ontworpen zijn en mooi met elkaar in verbinding staan. Zo vind u er een hedendaagse knot garden, een droger gebied met onder andere alliums, en een rijke variëteit aan voorjaarsbloeiers. Daarnaast zijn er in juni ook aan rozen geen gebrek. Een leuk detail: Serendi was in 2019 één van de 30 privétuinen die op de shortlist stond voor ‘The Nation’s Favourite Gardens’ van de NGS!

Easton Walled Garden
Deze historische tuinen liggen in een vallei en zijn al 400 jaar eigendom van de Cholmeley familie. Net als veel andere landgoederen, viel het na de Wereldoorlogen in verval. Pas in 2001 werd een begin gemaakt met de restauratie, waarbij het de eigenaren is gelukt de historische sfeer te behouden. Tegenwoordig kunt u genieten van een rustige weide, bosland, groentetuin, snijbloementuin, cottagetuin en nog veel meer.

Doddington Hall
De originele Elizabethaanse lay-out van de tuin met oude muren vormt het kader voor het formele oostfront en de westelijke tuinen. Generaties lang zijn de tuinen gerestaureerd, verzorgd, gekoesterd en ontwikkeld. De vormsnoei, oude bomen, strakke gazons, uitbundige borders en het park nodigen uit om rond te dwalen van de ene mooie plek naar de andere.

Hall Farm
Deze afwisselende privétuin biedt telkens een ander beeld. Aan beide kanten van de aslijn vanaf het huis zijn brede, gemengd bloeiende borders. Daarnaast is er een weide met veldbloemen en een grote diversiteit aan struiken en bomen. De verzonken tuin, vijver, parterre en de ommuurde grindtuin hebben allemaal hun eigen karakter.

Goltho Gardens 
Goltho Gardens wordt “een van de grote tuinen van de toekomst” genoemd. De tuin biedt een lange gras wandeling geflankeerd door overdadig gevulde borders. De prachtig aangelegde perken, geurende rozentuin en weide met wilde bloemen zijn het mooist in de lente en de vroege zomer.

Brightwater Gardens
Brightwater Gardens is een echte 21e-eeuwse tuin die is ingedeeld in drie gebieden. Het eerste deel bestaat uit tuinkamers gevormd door muren, paden en hagen. Het tweede tuindeel heeft een meer open karakter met een grote diversiteit aan planten, struiken en bomen, terwijl het derde tuindeel bestaat uit bloemenweiden met voorjaarsbollen en inheemse bomen.

Mill Farm Garden
Deze nog jonge tuin heeft zich ontwikkeld vanaf 2005. Vanaf de tuin heeft u een weids uitzicht over het omliggende landschap. Het uitgangspunt is de planten voldoende bescherming te bieden tegen de wind en tegelijkertijd het uitzicht te behouden. Een verhoogde vijver met waterlelies, gazon en stukken weide met lang bloeiend gras sluiten aan bij de natuurlijke omgeving.

Stadsbezoek Lincoln
Lincoln biedt een ideale combinatie van geschiedenis, kunst, cultuur, leuke winkels en veel plaatsen om te eten en drinken. De populaire toeristische straat Steep Hill is verkozen tot één van de beste plaatsen van Groot-Brittannië. Het is een steile wandeling, zoals de naam al doet vermoeden, maar is de moeite zeker waard.

Aubourn Hall Gardens
Aubourn Hall ligt in een landelijke omgeving met oude, hoge bomen. De muren van het huis worden verzacht door klimplanten. De borders zijn omsloten door buxusheggen, terwijl een oude muur en hagen zorgen voor een intieme sfeer. Er zijn veel geurende rozen, brede graspaden en uitbundig bloeiende borders.

Marigold Cottage
Deze privétuin is een echte cottagetuin met oosterse invloeden, dankzij de beelden, kiezeltuin, waterlelies in potten en Japanse lantaarns. De tuin is aangevuld met borders, een groentetuin, met planten overgroeide paden en een hoek om planten op te kweken voor de verkoop.

Gunby Estate
Gunby Estate ligt aan de voet van de Lincolnshire Wolds en heeft een Victoriaanse ommuurde tuin, formele tuin, wilde bloementuin, witte tuin, snijbloementuin en borders. Bijzonder is de pergola van de in vorm gesnoeide appels. De kruidentuin heeft een collectie van meer dan tachtig soorten kruiden en medicinale planten.

Ulting Wick
Deze veel bewonderde tuin ligt verscholen tussen karakteristieke schuurtjes, die de beplanting beschermen tegen de weersomstandigheden. Van daaruit verspreidt het groen zich van kleurrijke gestructureerde bloembedden tot een meer natuurlijke beplanting met bosland en een grote vijver.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

DoubleTree by Hilton Lincoln ****
Ligging: Dit hotel ligt aan het water in het centrum van Lincoln en biedt uitzicht op de historische kathedraal en de skyline van Lincoln.
Faciliteiten: Het restaurant en de bar liggen op de bovenste verdieping van het hotel en bieden een prachtig uitzicht. Er is een lift, fitnessruimte en gratis wifi.
Kamers: Alle kamers hebben een eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en haardroger. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten, een tv, airconditioning, bureau en kluisje.

Overnachtingshotel Dragonfly Peterborough ***
Het Dragonfly hotel Peterborough ligt naast een meer en biedt uitzicht op de Thorpe Meadows. Het restaurant serveert een gevarieerd menu en heeft een uitstekende wijnkaart. Er is een terras, waarvandaan u een mooi uitzicht heeft. De kamers hebben een bureau, flatscreen tv, koffie- en theefaciliteiten, en uiteraard een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Lincolnshire 2022

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in driesterrenhotel Dragonfly Peterborough
 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel DoubleTree by Hilton Lincoln
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Lincoln
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 139,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 105,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 14 juni 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.