Ontdek de bijzondere tuinen en het fraaie landschap van Noord-Wales

Het ruige en boeiende landschap van Noord Wales wordt gekenmerkt door bergen, valleien, heidehoogvlakten en zeekliffen. Alleen al dit landschap maakt deze reis meer dan de moeite waard, maar uiteraard zijn er ook meer dan genoeg mooie tuinen te vinden. U bezoekt zeer afwisselende tuinen, van kleinere landhuizen tot grootse kastelen en van kleurige privétuinen tot een unieke kwekerij.

Programma
Dag 1: Kathy Brown’s Garden
Dag 2: Biddulph Grange Gardens (was Abbeywood Gardens) en Pénrhyn Castle
Dag 3: Plas Brondanw Gardens en Bodnant Garden
Dag 4: Crowach Isaf, Plas yn Rhiw en Plas Cadnant Hidden Gardens
Dag 5: Crûg Farm Nursery & Garden en Mount Pleasant Gardens
Dag 6: Eagleswood

Kathy Brown’s Garden
Simon en Kathy Brown zijn gepassioneerde tuiniers die de afgelopen 30 jaar hard gewerkt hebben om hun bijzondere tuin vorm te geven. De tuin is geheel in harmonie door het spel van kleuren en vormen. Kathy heeft een aantal boeken geschreven over één van haar specifieke interesses: eetbare bloemen. Haar eetbare border werd door de BBC gefilmd voor het programma Gardener’s World.

Abbeywood Gardens is gezien de prachtige tuinen een zeer geliefde trouwlocatie. Gezien het enorme aantal verschoven bruiloften van 2020 en 2021, zien zij daarom helaas in mei en juni (bijna) geen gelegenheden om groepen te ontvangen. Om deze reden kan ons bezoek daarom helaas niet plaats vinden. Als alternatief bezoeken we Biddulph Grange Garden.

Biddulph Grange Garden
Deze tuin is een uitstekend voorbeeld van ‘gouden eeuw’ van het tuinieren: de Victoriaanse periode waarin plantenjagers de hele wereld over trokken. Hier gaat u op miniwereldreis langs Chinese, Egyptische en Schotse themagebieden.

Pénrhyn Castle
Dit imposante kasteel, compleet met gekartelde torens en begroeide muren, lijkt zo uit een sprookje te komen. Het omringende parkland en het uitzicht over de Snowdonia bergen maken het plaatje compleet. De tuin heeft een informele sfeer met veel exotische boom- en heestersoorten en een Victoriaanse ommuurde tuin met strak gesnoeide taxus, buxus en fonteinen.

Plas Brondanw Gardens
Plas Brondanw was het huis van de architect Sir Clough Williams-Ellis. De door hem gecreëerde tuin heeft een reeks dramatische en romantische perspectieven die uitkijken over het Snowdonia National Park. Geïnspireerd door de tuinen van de Italiaanse renaissance, ligt de nadruk op de zichtlijnen waar speelse elementen als standbeelden aan toegevoegd zijn.

Bodnant Garden
De tuinen van Bodnant staan bekend als de meest indrukwekkende tuinen van Wales. De tunnel met goudenregen is één van de absolute hoogtepunten. Geniet van de kleurige beplanting op de terrassen, de sfeervolle beplanting en de mix van formeel en informeel tuinontwerp.

Crowach Isaf
Crowach Isaf is de charmante privétuin van Margaret en Graham Cook. Deze tuin is slechts te bezoeken op open tuindagen of op afspraak. De tuin is iets minder dan één hectare groot, waarvan de helft ommuurd is om de beplanting te beschermen tegen konijnen. U wandelt over de graspaden tussen grote, kleurige borders en bloemeilanden.

Plas yn Rhiw
Daar waar andere tuinen tijdens deze reis gebruik maken van hun prachtige omgeving en uitzichten, doet Plas yn Rhiw het tegenovergestelde. Van het halfronde grasveld direct achter het huis kunt u uitkijken over zee, maar verder is het een knusse, persoonlijke, warme en beschutte tuin, gecreëerd door drie zussen zonder uitgebreide plantenkennis.

Plas Cadnant Hidden Gardens
Plas Cadnant Hidden Gardens worden ook wel omschreven als één van de best bewaarde geheimen van Noord-Wales. Weggestopt op het eiland Anglesey aan de kust van Noord-Wales, vindt u hier een tuin die de afgelopen 25 jaar grondig gerestaureerd is en weer helemaal tot bloei is gekomen. Er is een ommuurde tuin, verborgen vallei tuin met watervallen en een riviertje en een hoger gelegen bosland.

Crûg Farm Nursery & Garden
De kwekerij van Crûg Farm ligt in een prachtig gebied in Noord-Wales. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwe planten, waardoor zeker de helft van de planten in hun tuin voor de meeste bezoekers onbekend is. Er zijn twee delen: een ommuurde tuin en een stuk bosland, waarbij elk deel een ideale plek vormt om de planten te laten zien in een natuurlijke omgeving.

Mount Pleasant Gardens
Deze tuinen liggen in het hart van het glooiende platteland van Cheshire, in de buurt van Delamere Forest. De tuin loopt trapsgewijs over een zacht glooiende heuvel en biedt een weids uitzicht. De tuin is het hele jaar mooi om te zien dankzij de gevarieerde heesterborders langs de vijver en grind- en graspaden, aangevuld met aantrekkelijke vaste planten.

Eagleswood
U vindt Eagleswood vlakbij de top van een heuvel in het natuurgebied North Downs. De tuin is gedurende de afgelopen 30 jaar ontwikkeld door Mike en Edith Darvill. Ondanks de lastige omstandigheden zoals de koude oostelijke en noordelijke winden en de aanwezigheid van mollen, fazanten en konijnen is het hen gelukt om een eigen paradijsje te creëren.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Celtic Royal Hotel ***
Ligging: Dit klassieke hotel combineert geschiedenis met hedendaags comfort en luxe. Het stijlvolle hotel is gelegen in een eind 18e-eeuws gebouw in het centrum van Caernarfon. Koningin Victoria verbleef hier in 1832 met haar moeder, waarna het hotel omgedoopt werd van het Uxbridge Arms Hotel tot het Celtic Royal hotel.
Faciliteiten: Het restaurant heeft een mediterrane keuken, een loungehoek met bibliotheek en een bar. Er zijn uitgebreide wellness faciliteiten met verwarmd binnenbad, sauna, stoomcabine en fitnesscentrum. Er is gratis wifi in het hotel.
Kamers: De kamers zijn comfortabel en voorzien van een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. In de kamer is een tv, zithoek, bureau en koffie- en theefaciliteiten.

Overnachtingshotel Park Inn by Radisson Northampton Town Centre ***
Het comfortabele Park Inn by Radisson Northampton Town Centre ligt in het centrum van Northampton. Het heeft een eigen restaurant en gezellige bar, waar u in de avonden een lekker drankje kunt drinken. De moderne kamers zijn voorzien van alle luxe, waaronder een tv, kluisje, koffie- en theefaciliteiten, gratis wifi en uiteraard een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Noord-Wales 2022

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in driesterrenhotel Park Inn by Radisson Northampton Town Centre
 • 3 overnachtingen in driesterrenhotel Celtic Royal
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 199,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 31 mei 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.