Raak in de ban van dit rustige, groene graafschap met prachtige tuinen

Verleidelijke natuur en historische plaatsen geven het centraal gelegen graafschap Shropshire haar karakter. Tijdens deze tuinreis naar het hart van Engeland treft u een echte plattelandssfeer met kleine stadjes, smalle straten, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U bezoekt tuinen die verschillen in aard, lay-out en stijl. Bovendien maakt u een uitstapje naar Wales, waar net over de grens het bijzondere Powis Castle ligt.

Programma:
Dag 1: Nettlestead Place en diner in een Engelse pub
Dag 2: Goldstone Hall Gardens, stadsbezoek Shrewsbury en Preen Manor Garden
Dag 3: Stone House Cottage, Packwood House en Coughton Court
Dag 4: Hodnet Hall Gardens en Wollerton Old Hall
Dag 5: Powis Castle & Garden en Windy Ridge
Dag 6: Terugreis

Nettlestead Place
Nettlestead en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. Na een periode van verwaarlozing, werden het huis en landgoed in 1913 verkocht en opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen en heesters, waaronder een oude walnootboom, een grote formele rozentuin, 80 meter lange graveltuin en een verzonken vijvertuin.

Goldstone Hall Gardens
Deze tuinen zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft Helen hier een prachtige en productieve ommuurde (moes)tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten. De bogenlaan van blauweregen en clematis is in de bloeiperiode een droom om te zien.

Stadsbezoek Shrewsbury
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar vakwerkhuizen, tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of flowers’ te danken heeft. Bijzonder is het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park.

Preen Manor Garden
Deze privétuin is tot stand gekomen dankzij het harde werk van Ann en Philip Trevor-Jones. In de tuin zijn nog steeds elementen van het lange verleden van de tuin terug te vinden, waaronder oude bomen, terrassen en een tuinmuur. U vindt hier nu een mooie groentetuin, cottagetuin, kiezeltuin en een stukje bosland met prachtig uitzicht over de omgeving.

Stone House Cottage
Deze romantische ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer.

Packwood House
Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in de 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin, de Yew Garden met meer dan 100 gesnoeide taxussen, is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. De tuinen staan daarnaast bekend om de bijzondere borders gevuld met ongewone planten en de moestuin.

Coughton Court
Deze tuinen zijn van de hand van Clare McLaren Trockmorton en haar dochter Christina Williams, een bekend tuinontwerpster. De omvangrijke ommuurde tuin bevat verschillende tuinkamers. U wandelt langs een vroege zomertuin, rode en witte tuin, vijvertuin en diverse borders met kleurenthema’s. Het absolute hoogtepunt is het rozenlabyrint.

Hodnet Hall Gardens
In de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens bloeien in het voorjaar de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Grote groepen vaste planten en heesters worden afgewisseld met gazon waardoor de boeiende indeling zichtbaar is. De aanwezigheid van vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is.

Wollerton Old Hall
Deze tuin wordt een typisch voorbeeld van een echte moderne, Engelse tuin genoemd, maar heeft ook veel klassieke en traditionele elementen. Bijzonder is dat er bijna uitsluitend gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl.

Powis Castle & Garden
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van de weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in het Verenigd Koninkrijk. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring.

Windy Ridge
Deze privétuin heeft meerdere prijzen gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windy Ridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp, strakke vormgeving en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan 1.000 soorten planten geplaatst worden.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

Mercure Telford Centre Hotel ****
Ligging: Het Mercure Telford Centre Hotel ligt centraal in Shropshire, waardoor alle tuinen goed te bereiken zijn.
Faciliteiten: Er is een eigen restaurant, bar, fitnessruimte en wellnessfaciliteiten, waaronder een zwembad, sauna en stoombad. Het hele hotel is in hedendaagse, comfortabele stijl ingericht.
Kamers: De kamers hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van alle gemakken. Elke kamer is voorzien van eigen badkamer met bad/douche, toilet, wastafel en toiletartikelen. Daarnaast vindt u er zitgelegenheid, bureau, kluisje, flatscreen tv, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Shropshire 2022

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Telford Centre
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner, waarvan 1 maal in een Engelse pub
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • stadsplattegrond van Shrewsbury
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 119,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 130,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 12 juli 2022,
  6 dagen
  Volgeboekt
 • 9 augustus 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.