Mooie uitzichten, bijzondere tuinen en fraaie landschappen

Het zuiden van Wales kent een lieflijk groen heuvellandschap met rivieren, valleien, eeuwenoude bossen en een lange kustlijn. Dit landschap komt in veel van de tuinen die tijdens deze reis op het programma staan naar voren. U bezoekt privétuinen die optimaal profiteren van het gunstige klimaat en de mooie omgeving, maar hier ieder hun eigen draai aan geven.

Programma
Dag 1: Goodnestone Park & Gardens
Dag 2: Dewstow Garden en Veddw House Garden
Dag 3: Cae Hir Gardens en Ysgoldy’r Cwrt
Dag 4: Aberglasney Gardens, National Botanical Garden of Wales en Pentresite
Dag 5: Tormarton Court en stadsbezoek Bath
Dag 6: Doddington Place Gardens

Goodnestone Park & Gardens
De ommuurde tuin is één van de publiekstrekkers van Goodnestone: de muren zijn bekleed met jasmijn en rozen en sommige delen zijn ouder dan het huis zelf. Daarnaast wandelt u prachtig over het bosachtig terrein, de terrassen en de moderne graveltuin.

Dewstow Garden
Deze tuinen staan bekend als de vreemdste tuinen van Wales. Ze ontstonden aan het einde van de 19e eeuw en bestaan uit een doolhof van (half) ondergrondse grotten, tunnels, verborgen tuinkamers en prachtige watertuinen. Na een periode van verval werden de tuinen in 2000 herontdekt, uitgegraven en gerestaureerd.

Veddw House Garden
Deze ambitieuze tuin combineert alle aspecten van een goede tuin: een uitstekende balans tussen huis, tuin en omgeving, slim tuinontwerp en goede plantencombinaties. U vindt hier een bosland, weide, grijze border, wilde tuin, gedeelte met magnolia’s, kleine vijver, moestuin en nog veel meer.

Cae Hir Gardens
Na een bezoek aan de RHS Wisley Gardens besloot de van oorsprong Nederlandse Wil Akkermans in 1983 zijn droom om een eigen tuin voor publiek te openen in Wales waar te maken. Na veel hard werk, passie en tegenslagen, werden de orginele Cae Hir Gardens in 1989 geopend.

Ysgoldy’r Cwrt
Een tuin bij uitstek om te genieten van het groene landschap van Wales. Ysgoldy’r Cwrt is aangelegd op een heuvel en bestaat uit glooiende grasvelden, wilde bloemenweides, bosland en prachtige uitzichten over de omgeving. Er heerst een rustgevende sfeer, die versterkt wordt door het met rozen begroeide huis, het water en de kleurige bloembedden.

Aberglasney Gardens
Het bekendste onderdeel van Aberglasney Gardens is de kloostertuin. U vindt hier een aantal andere ommuurde tuinen, maar ook gedeelten met Aziatische planten, alpine planten en een kas met diverse (sub)tropische en exotische plantsoorten.

National Botanic Garden of Wales
Hoewel de Nationale Botanische Tuin van Wales pas in 2000 werd opgericht, is het al snel uitgegroeid tot de meest bezochte tuin van Wales. Haar missie van inspireren, beschermen en verspreiden van kennis over planten wordt uitgevoerd met een indrukwekkende collectie zeldzame en ongewone planten, geplant in een serie van prachtig ontworpen thematuinen.

Pentresite
Pentresite is een wat kleinere privétuin die de afgelopen tien jaar volop tot bloei is gekomen. Eigenaren Gayle en Ron hebben hier een fijne tuin aangelegd met glooiende grasvelden en kleurige borders. Eén van de redenen waarom Pentresite zeker niet mag ontbreken is het adembenemende uitzicht.

Tormarton Court
Het relatief kleine Tormarton Court is te omschrijven als een echte Engelse privétuin in de stijl van de Cotswolds. De tuin is eigendom van Noreen en Bruce Finnamore en ligt midden op het platteland rondom een prachtig oud landhuis. De tuin kent een mix van formeel en informeel tuinontwerp. Er is een grote ommuurde tuin te vinden, net als een mediterrane tuin, natuurlijke vijver en een rustige weide met zowel oude als jonge bomen.

Stadsbezoek Bath
Gedurende de 18e en 19e eeuw was Bath een centrum van de high society van Engeland. Er is meer dan genoeg te zien, zoals de thermische baden, de Royal Crescent, Assembly Rooms en diverse musea. Daarnaast is er volop gelegenheid om te winkelen of wat te eten.

Doddington Place Gardens
Deze door English Heritage erkende tuinen zijn al meer dan 50 jaar te bezoeken. Deze exotische en kleurrijke bostuin, met een grote verscheidenheid aan rododendrons en azalea’s, biedt een spectaculair zicht. Ook de karakteristieke oude taxushaag, die ondertussen zo hoog is als het huis, is het bezichtigen waard.

 

Let op: het bovenstaande programma is te allen tijde onder voorbehoud
Het is mogelijk dat tuinen hun beschikbaarheid wijzigen en het programma om die reden onverhoopt aangepast moet worden. Het kan gebeuren dat er om die reden in de bezoektijden of -dagen gewisseld wordt. Indien een tuin niet meer bezocht kan worden, wordt er altijd een passend en gelijkwaardig alternatief gezocht. Dit zal nooit ten koste gaan van de tijd die u in een tuin doorbrengt.

Hotel informatie:

The Copthorne Hotel Cardiff ****
Ligging: U vindt het hotel te midden van een rustige omgeving op een kleine tien minuten van Cardiff, de hoofdstad van Wales.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant, dat zo veel mogelijk met lokale ingrediënten werkt. Ook is er een relaxte bar en lounge, met uitzicht over het naast het hotel gelegen meertje.
Kamers: Elke kamer heeft een eigen badkamer met bad/douche, toilet en wastafel. Ook kunt u er gebruik maken van de haardroger, flatscreen tv en koffie- en theefaciliteiten.

Overnachtingshotel Mercure Newbury West Grange ****
Dit hotel heeft een ideale ligging midden in een groene omgeving. Het eigen restaurant serveert Europese gerechten en in de bar kunt u in de avond een drankje bestellen. De kamers zijn voorzien van tv, koffie- en theefaciliteiten, gratis wifi en een ensuite badkamer met bad/douche, toilet en wastafel.

Groot-Brittannië

6-daagse tuinreis Zuid-Wales 2022

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in viersterrenhotel Mercure Newbury West Grange
 • 3 overnachtingen in viersterrenhotel The Copthorne Hotel Cardiff
 • 5 maal ontbijt
 • 5 maal diner
 • stadsplattegrond van Bath
 • overtocht per Eurotunnel (Calais – Folkestone)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 149,- per persoon
 • tuinentrees ter waarde van circa € 115,- per persoon
 • administratiekosten € 15,- (per boeking), bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 (per boeking) en bijdrage SGR € 5,- (per persoon)
 • brandstoftoeslag à € 1,- per persoon per dag

Korting:

Kupers Tuinreizen probeert haar steentje bij te dragen aan een beter milieu. U krijgt daarom een korting van € 2,50 per boeking wanneer u er voor kiest om uw reisbescheiden per mail te ontvangen. U ontvangt dan geen informatie meer per post. De code voor deze korting is: DIGI17.

 • 12 juli 2022,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Kanaaltunnel/Trein

De oversteek naar Engeland wordt gemaakt met de trein via de Eurotunnel,

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.