3 dagen met Heidelberg en Mannheim

Op deze bijzondere reis naar Duitsland wordt een bezoek aan de nationale tuinbeurs BUGA23 ingebed met stadsbezoeken aan de pittoreske steden Heidelberg en Mannheim. Laat u verrassen door een unieke combinatie van cultuur en historie, bloemenshows,  tuinlandschappen en oplossingen op tuingebied voor eigentijdse vraagstukken als klimaat en duurzaamheid.

Dag 1 | Stadsbezoek Heidelberg
Heidelberg is een schilderachtig stadje aan de oevers van de rivier de Neckar en wordt getypeerd door haar pittoreske uitstraling. Na aankomst in Heidelberg heeft u ruimschoots de tijd om deze stad op uw gemak op eigen gelegenheid te bezoeken.  Vanuit het hotel wandelt u in ongeveer een half uur langs de oever van de Neckar en via het lieflijke Bismarckplatz Park met fonteinen en zitbanken naar de oude binnenstad. Laat u via de “Altstadt” met haar authentieke straten, oude gebouwen en gevels en gezellige marktpleinen voeren naar Schloss Heidelberg en de bijbehorende kasteeltuinen. In het kasteel vindt u het Duitse Apothekers Museum. Vergeet voor een schitterend uitzicht vooral ook niet om met de kabeltrein naar de top van de Königstuhl te gaan. Andere bezienswaardigheden die u zeker niet wilt missen zijn de Karl Theodorburg (de oudste brug van de stad), de Ruprecht-Karls-Universiteit met de oude vergaderzaal en mooi aangelegde botanische tuinen of kies voor een ontspannende wandeling langs de Philosofenweg.

Dag 2 | BUGA23
Na het ontbijt vertrekken we naar de nationale tuinbeurs BUGA23 in Mannheim. U gaat een dag tegemoet vol belevenissen en ontdekkingen. Het beursterrein van maar liefst 104 hectare is verdeeld in twee grote gebieden: het Luisenpark en het Spinelli-Park. Om van het ene naar het andere park te gaan, neemt u eenvoudig de twee kilometer lange kabelbaan. Op deze duurzaam opgezette beurs vindt u onder andere tentoonstellingen over nieuwe manieren om ons milieu en klimaat te beschermen en verschillende manieren voor duurzame opwekking van energie.
In het Spinelli Park, dat eerder een militair gebied is geweest, vindt u deze hoofdthema’s van de beurs terug samen met een indrukwekkende hal met bloemenshows, diverse horecagelegenheden ter versterking van de inwendige mens en een voetgangersbrug met een indrukwekkend panorama. Op uw rondgang door het Luisenpark zult u behalve een prachtig aangelegd park met golvende lijnen (waar diverse plantensoorten in elkaar overgaan) ook bijzondere plekken gericht op de dierenwereld aandoen. Zo kunt u dieren die normaal alleen in het wild voorkomen, van heel dichtbij bekijken. U kunt zelfs door de onderwaterwereld doorlopen of vogels in vrije vlucht aanschouwen in een volière. Ook kunt u een tochtje maken op de Kutzweiher met een gondelboot; bijzonder is te noemen dat de vissen vanzelf naar u toe zwemmen om u te begroeten. Kortom, de mogelijkheden tijdens uw verblijf zijn van ongekende allure.
Extra verzorging: entreekaart BUGA23 met ticket voor de kabelbaan.

 Dag 3 | Stadsbezoek Mannheim
Als afsluiting van deze reis bezoekt u onder begeleiding van een kundige gids de meest bekende plekken langs pleinen en bijzondere plaatsen in het centrum van de levendige stad Mannheim. Denk hierbij aan de Mannheimer Wasserturm met als tip het kleine zorgvuldig aangelegde parkje dat ernaast ligt met een fraaie waterfonteinpartij,  oude kerken en het Baroque Palace. Ook staat Mannheim bekend om zijn vele gezellige restaurants en diversiteit aan winkels, waar u uw hart kunt ophalen om etalages te bekijken.
Extra verzorging: stadswandeling Mannheim.

 

Marriott Hotel Heidelberg **** 

Ligging:. Dit hotel kijkt uit over de rivier de Neckar en het kasteel van Heidelberg en ligt op slechts 5 minuten met de tram van de historische stad van Heidelberg.
Faciliteiten: Naast een schilderachtige ligging, heeft het hotel een eigen restaurant in de stijl van een Amerikaans steakhouse, een binnenzwembad, een fitnessruimte en een sauna waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. Er is gratis wifi in alle ruimtes.
Kamers: De kamers hebben een klassieke inrichting en zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer met bad of douche en een toilet.

Mannheim

BUGA23 met Heidelberg

Inbegrepen:

2 overnachtingen in Marriott Hotel **** in Heidelberg
1 welkomstdrankje
2 maal ontbijt
1 toegangsdagkaart tot de nationale tuinbeurs BUGA23 in Mannheim mèt ticket voor de kabelbaan
1,5 uur durende rondleiding met gids door Mannheim
stadsplattegronden van Mannheim en Heidelberg
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 118,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Online Only; deze reis vindt u niet terug in onze papieren brochure. Heeft u aanvullende vragen omtrent deze reis? Wij beantwoorden deze graag!

  • 30 juni 2023,
    3 dagen
    Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Mix natuur en cultuur

Een afwisselende reis waarbij u bijvoorbeeld de ene dag een wandelexcursie heeft, terwijl we de dag erna een stad bezoeken.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.