6 dagen naar het betoverende zuiden van de Cotswolds

Het idyllische Engeland vindt u in de Cotswolds. Deze regio is rijk aan bezienswaardigheden, met dorpjes opgetrokken uit gele zandsteen, fraaie landhuizen, eindeloos veel natuur en uiteraard de mooiste tuinen. Tijdens deze reis bezoekt u tuinen in het zuiden van de Cotswolds.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteek naar Engeland bezoeken we dit karakteristieke huis. Het wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Dag 2 | Hanham Court Gardens – Iford Manor – The Courts Garden
Na het ontbijt vertrekken we naar de romantische tuin van Hanham Court Gardens. Van een mooie gevel met bloeiende rozen tot het weidse uitzicht, deze tuin blijft verrassen. De strak gesnoeide hagen, aangevuld met uitbundig bloeiende borders, geven het karakter van de tuin weer. Daarna gaan we naar Iford Manor, bekend om de historische tuinen. Het landhuis is prachtig gelegen in het hart van de idyllische landelijke vallei van de Frome rivier. De tuinen worden gekenmerkt door zuilengalerijen, standbeelden, vijvers en trappen, en ademen een Italiaanse sfeer. Als laatst bezoeken we The Courts Garden. Deze Engelse tuin heeft verschillende tuinkamers met elk een eigen verrassing. Dit is het resultaat van de ideeën en nieuwe toevoegingen van generaties opeenvolgende tuinders. De formele tuin met haar charmante vormsnoei en brede kleurrijke borders is prachtig.
Extra verzorging: rondleiding Hanham Court Gardens.

Reis van 20 juni: Dag 3 | Hodges Barn – Highgrove Royal Gardens – Cotswolds rondrit (bij de reis van 20 juni)
We beginnen vandaag bij een 14e-eeuwse Cotswold Barn met een grote Arts and Crafts-tuin: Hodges Barn. Hier treft u een walled garden, hagen met vormsnoei, een watertuin en een bostuin. U krijgt een tour van de eigenaren en er staan ook refreshments voor ons klaar. Vervolgens staat ons iets bijzonders te wachten, een bezoek aan de spectaculaire Highgrove Royal Gardens. Ruim 30 jaar geleden werd dit landgoed door prins Charles gekocht. De tuin bestaat uit verschillende delen, waaronder de cottage garden. Deze bestaat op haar beurt weer uit twee tuinen: een nieuw gedeelte geïnspireerd op de levendige kleuren van de Tibetaanse zijde, met gebruik van uitbundig geel, roze en blauw, en een ouder deel dat is opgebouwd in de klassieke Engelse stijl. Hierna maken we een mooie rondrit door de Cotswolds.
Extra verzorging: refreshments en tour in Hodges Barn, rondleiding van 1,5 uur in Highgrove. 

Reis van 25 juli: Dag 3 | Cleverton – Bowood House & Gardens – Cotswolds rondrit
Claverton Manor fungeert als American Museum, maar sinds een aantal jaar is op het landgoed tevens een prachtige tuin gerealiseerd. Het is een tuin met veel moderne accenten in zowel de beplanting als het ontwerp. Omdat het landgoed bovendien op een heuvel ligt, profiteert het tevens optimaal van een spectaculair uitzicht over de Limpley Stoke vallei. Vervolgens bezoeken we Bowood House & Gardens. De tuinen zijn één van de best bewaarde voorbeelden van het werk van de bekende landschapsontwerper Lancelot ‘Capability’ Brown. Zijn hand is vooral terug te zien in het parkland en het arboretum, dat vol staat met ongewone bomen en struiken, waaronder maar liefst 24 Champion Trees. Het hoogtepunt is echter toch de exclusieve ommuurde tuin van Lord en Lady Lansdowne, waar onze groep een private tour krijgt! Ook staat er een lunch voor ons klaar. Hierna maken we een mooie rondrit door de Cotswolds.
Extra verzorging: toegang museum bij Cleverton, private tour en lunch in Bowood House. 

Dag 4 | The garden at Miserden – Stadsbezoek Bristol
Miserden heeft een spectaculair uitzicht en wordt wel ’s werelds meest romantische tuin genoemd. De tuin werd ontworpen in de 17e eeuw en is een waar verborgen juweel van de Cotswolds dankzij het vredige gevoel dat er heerst. Vervolgens door naar Bristol. Het is een levendige stad met een bruisend centrum waar nieuw en oud bij elkaar komen. Het heeft een lange maritieme geschiedenis en leuke haven waar allerlei toeristische hotspots te vinden zijn. Ook de historische kathedraal, met groene rustgevende tuin, is een bezoekje waard.

Dag 5 | Lacock Abbey – Stadsbezoek Bath
Na het ontbijt vertrekken we naar Lacock. Het is een prachtig klein dorpje waar al vele filmopnames plaats hebben gevonden (o.a. Harry Potter en Downton Abbey). We bezoeken Lacock Abbey, een historisch landhuis dat gebouwd is op de plaats van de vroegere abdij. De tuin van Lacock combineert kronkelende paden door bossen en parken met de historische rozentuin, een boomgaard en de botanische tuin van William Henry Fox Talbot. Talbot was de uitvinder van het negatiefproces in de fotografie. U vindt ook een museum op het landgoed met zijn naam. In de middag heeft u vrije tijd in Bath. Het is na Londen de drukst bezochte plaats in Engeland. In het centrum van Bath kunt u de oude Romeinse thermen bezoeken, net als een tal van andere historische gebouwen en musea.

Dag 6 | Great Comp Garden
Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek deze eigenzinnige tuin met zeven hectare aan zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Hotel informatie:
Mercure Bristol North The Grange Hotel ****

Ligging: Dit prachtige hotel uit 1851 heeft de charme van een Engels landhuis. Het wordt omgeven door een boslandschap. Het hotel ligt op 12km van Bristol.
Faciliteiten: Het hotel is voorzien van alle gemakken, waaronder een eigen restaurant, fitnesscentrum en bar.
Kamers: Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer met douche of bad, toilet, wastafel, haardroger en toiletartikelen. Ook vindt u er koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

Tuinreis Bath & de Cotswolds

Inbegrepen:

5 overnachtingen in Mercure Bristol North The Grange ****
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
stadsplattegrond van Bath en Bristol
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 225,- (per persoon);
tuinentrees a € 160,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 25 juli 2023,
    6 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.