4 dagen prachtige tuinen en historische landhuizen

Het centraal gelegen en welvarende graafschap Buckinghamshire kent een heuvelachtig landschap waarin schilderachtige dorpjes vol vakwerkhuizen met rieten daken elkaar opvolgen. De welvaart betekent dat in deze omgeving prachtige landhuizen en tuinen te bezoeken zijn. Wandelend door Chartwell House krijgt u een goed beeld van het leven van Winston Churchill, die samen met zijn vrouw een prachtige tuin creëerde. Laat u daarnaast verrassen door Ightham Mote met karakteristieke slotgracht, de koninklijke tuinen van Savill Garden en het imposante Waddesdon Manor.

Dag 1 | Chartwell House & Garden
Na de overtocht bezoeken we Chartwell House & Garden. Het is het familiehuis van Sir Winston Churchill en werd gebouwd in 1922. De vele kamers zijn nog in de staat zoals ze waren toen hij hier woonde. Foto’s, boeken en persoonlijke bezittingen herinneren aan zijn carrière en de brede interesses van een groot staatsman. We bezoeken hier de tuinen rondom het huis. De tuinen op de heuvels omvatten meren die Churchill aan liet leggen, net als een speelhuis dat speciaal ontworpen werd voor zijn jongste dochter Mary. De liefde van Churchills echtgenote voor pastelkleuren is terug te zien in de prachtige borders en de rozentuin met meer dan 100 verschillende soorten rozen. De moestuin is gevuld met zacht fruit, traditionele groentes en snijbloemen.

Dag 2 | The Savill Garden – Cliveden Gardens – Greys Court
Na het ontbijt gaan we naar de Savill Garden. Dit is een van de meest opmerkelijke onderdelen van het grote Windsor park en biedt in elk jaargetijde een andere aanblik. Hier zijn bijzondere planten vanuit de gehele wereld bijeengebracht. Zo is er een geheime tuin, verschillende bostuinen en een zomertuin. De tuinen hebben elk hun eigen biotoop en bieden mooie bomen, struiken en grote groepen bloeiende vaste planten, waarvan sommigen zelfs bij liefhebbers nog onbekend zijn. In de middag bezoeken we Cliveden, gekenmerkt door 16 driehoekige bedden die elk seizoen weer iets nieuws bieden. Op dit landgoed is er ook een watertuin met Oosters karakter en de lange Italiaanse tuin met ieder seizoen een nieuw bloemenschema. Een ronde fruittuin en ommuurde moestuin zorgen voor verse producten in het gezellige café. Vervolgens naar Greys Court Garden. De tuinen rondom het 16-eeuwse huis zijn zeer charmant. Ze zijn verdeeld in diverse secties waaronder een witte tuin die leidt naar de rozentuin. De kersentuin grenst aan een van de oudste muren van de manor. Opvallend is de kleurrijke ommuurde tuin met een mengsel van bloemen en groenten.

Dag 3 | Waddesdon Manor – Stonor House
Waddesdon Manor heeft veel weg van een Frans kasteel en is in 1870 gebouwd voor baron Ferdinand de Rothschild om zijn kunstverzamelingen te huizen en uiteraard om zijn vrienden op een imposante plaats te kunnen ontvangen. De klassiek aangelegde parterretuin ligt wat lager voor het huis en biedt uitzicht over de gesnoeide bomen en kleurrijke plantvakken met zomerbloemen. Grote bomen, een grotto, kassen en volières in oosterse sfeer maken onderdeel uit van het park. Bijzonder is het mozaïek van vetplanten dat elk jaar opnieuw gelegd wordt. In de middag bezoeken we Stonor House. Geniet tijdens de wandeling door deze tuin van de sereniteit van de renaissance-vijvers en de fonteinen van de prachtige 17e-eeuwse Italiaanse pleziertuin. U wandelt hier tussen oude taxussen, geknipte hagen en overvloedige plant- en bloembedden. Over de kruidachtige bloemenborders en door de ijzeren poorten kunt u een glimp opvangen van een tuindeel dat bekend staat als grootmoeders tuin. In het voorjaar is dit gebied bezaaid met narcissen en tegen het begin van de zomer wordt het overspoeld met de verleidelijke geur van bloeiende bloemen.
Extra verzorging: bezoek tuin en huis bij zowel Waddesdon als Stonor.

Dag 4 | Ightham Mote
Bewonder deze romantische waterburcht uit de 14e eeuw, ooit beschreven als ‘één van de mooiste en meest interessante van Engelse landhuizen’. Het bijna 700 jaar oude huis is omgeven door rustige tuinen met een boomgaard, meerdere waterpartijen en een bos.
Extra verzorging: bezoek tuin en huis.

Hotel informatie:
Hotel The Lismoyne ***

Ligging: Dit hotel particuliere hotel ligt te midden van een aangelegde tuin, op de grens van Surrey en Hampshire.
Faciliteiten: Het hotel is een comfortabele accomodatie met moderne faciliteiten. Heerlijk eten en fijne wijn, in combinatie met een vriendelijke service in het restaurant, de serre, lounge, bar of in de tuin.
Kamers: De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met toilet, bad/douche en een haardroger. Verder zijn alle kamers rookvrij en voorzien van tv, wekker, strijkijzer en koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

Tuinreis Buckinghamshire

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Hotel The Lismoyne ***
3 maal ontbijt
3 maal 3-gangen diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 49,- (per persoon);
tuinentrees a € 140,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 18 mei 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt
  • 17 augustus 2023,
    4 dagen
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.