5 dagen in hét paradijs voor tuinliefhebbers

Het romantische gebied van de Cotswolds is beroemd vanwege haar schitterende historische landhuizen, slingerende landweggetjes en pittoreske dorpjes vol oude cottages. U bezoekt bekende tuinen als Hidcote Manor en Kiftsgate Court en aantrekkelijke privétuinen als Court House. Daarnaast heeft u de gelegenheid om de historische stad Oxford te verkennen. Het imposante Broughton Castle is een absoluut hoogtepunt van deze reis.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteek naar Engeland bezoeken we dit karakteristieke huis. Het wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurige borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Dag 2 | Chipping Campden – Hidcote Manor Garden – Kiftsgate Court
Na het ontbijt stoppen we even voor een fotomoment bij Chipping Campden. Dit is een kleine marktstad met een romantisch karakter. Hierna bezoeken we de prachtige tuinen van Hidcote Manor, vaak beschouwd als één van de mooiste van de Cotswolds. Deze tuinen staan vooral bekend als echte Arts en Crafts tuinen en werden in het begin van de 20e eeuw aangelegd door Lawrence Johnston. Hij gebruikte taxus-, hulst- en beukenhagen om een twintigtal tuinkamers te creëren met elk een ander thema. Zo vindt u hier de witte tuin, tuinen met vijvers of fonteinen, kamers met specifieke planten en bijzondere ontwerpen. Aan het eind van de dag gaan we naar Kiftsgate Court. Deze tuinen zijn het gevolg van de inspanningen van drie generaties vrouwen vanaf het begin van de 20e eeuw. In Kiftsgate Court Gardens zijn veel Arts & Crafts invloeden te herkennen in de kleurrijke borders, de verschillende tuinkamers en de prachtige lanen. Bijzonder is de beroemde Kiftsgate Rose, een sterk geurende, witte klimroos die de helft van de rozenborder in beslag neemt en in de zomermaanden erg indrukwekkend is.

Dag 3 | The Court House – Broughton Castle Gardens (juni) of Bourton House (juli) – Pettifers
We beginnen de dag in The Court House. De tuin heeft prachtige ligging en een landhuis staat in een setting dat rechtstreeks uit een Jane Austen roman lijkt te komen. De tuin is onderverdeeld in tuinkamers met elk een eigen vorm, stijl en inrichting. U wandelt rond het huis door tuinen met rozen, varens, een houten kas en boomgaard. Tijdens de juni reizen brengen we daarna een bezoek aan Broughton Castle Gardens. Dit prachtige huis met een lange familiegeschiedenis is omringd met een gracht. De tuinen zijn gedurende de eeuwen met het huis meegegroeid, verwaarloosd en ontwikkeld. In de Ladies Garden vindt u naast prachtige oude rozen ook salvia en allium. De smaakvol gecombineerde borders in combinatie met het weidse parklandschap maken dit kasteel het bezoek meer dan waard. De ommuurde tuin heeft vier snoeivormen in buxus die lijken op de koninklijke Franse lelie. In juli bezoeken we Bourton House. Vanwege wisselende eigenaren werden de tuinen grotendeels verwaarloosd, totdat Bourton House in 1983 door de Paice familie werd gekocht. In ruim 25 jaar tijd toverden zij de tuinen om tot een paradijs met mooi in vorm gesnoeide heggen, kleurrijke bloemenborders en een moestuin. Een van de opmerkelijkste tuindelen is gevuld met buxushagen in golvende en geometrische patronen. We sluiten de dag af in Wardington, daar ligt Pettifers. Het is een weelderige Engelse tuin met prachtige bloemborders. Eigenaaresse Gina Price heeft de tuin aangelegd met als inspiratiebron Dianey Binney (Kiftsgate). Zij kwam destijds tips en kritiek geven in de tuin, maar later heeft ze haar eigen stijl ontwikkeld in de tuin. Rozen maakten plaats voor grassen en de borders moesten er goed uit zien van april tot november.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij The Court House, bezoek kasteel en een lunch bij Broughton Castle (juni), lunch bij Bourton House (juli), rondleiding bij Pettifers.

Dag 4 | Oxford Botanic Garden & Arboretum – stadsbezoek Oxford
In Oxford bezoekt u de oudste botanische tuin van Engeland. Deze tuin stamt uit 1621 en biedt bijna 6.000 verschillende plantensoorten. De tuin is het hele jaar door een oase van biodiversiteit. U wandelt door 300 jaar oude kassen, een ommuurde tuin met medicinale kruiden, verzonken tuin met prachtige borders en een rots- en watertuin. Hierna heeft u tijd voor een stadsbezoek. Oxford is een stad met een rijke historie die wereldwijd bekend staat om haar prestigieuze universiteit. Dankzij de harmonie tussen de architectuur van de vele universiteitsgebouwen wordt Oxford ook wel de ‘stad der dromerige spitsen’ genoemd. Het vele groen zorgt bovendien voor een prettige sfeer en maakt de stad erg aantrekkelijk.

Dag 5 | Nettlestead Place Garden
Na het ontbijt rijden we naar Nettlestead Place voor een laatste tuinbezoek. De tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In 1913 werden het vervallen huis en het omliggende land opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen, een formele rozentuin en een verzonken vijvertuin. Daarna naar Dover voor de oversteek.

Hotel informatie:
Kings Court Hotel ***

Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de Cotswolds, te midden van een groene omgeving op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

Tuinreis Cotswolds met Oxford

Inbegrepen:

4 overnachtingen in Kings Court ***
4 maal ontbijt
4 maal diner
overtocht per trein of ferry
stadsplattegrond van Oxford
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 160,- (per persoon);
tuinentrees a € 120,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 28 juni 2023,
    5 dagen
    Volgeboekt
  • 13 juli 2023,
    5 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.