8 dagen het zonnige zuiden van Engeland met bezoek aan het Eden Project

Deze rustige streek heeft een bijzondere kustlijn van ruim 350 kilometer met hoge kliffen en weids uitzicht. Overal zijn ongerepte natuurgebieden met velden vol bloemen. U bezoekt hier een diverse mix van traditionele, subtropische en nieuw aangelegde tuinen. Bekijk bijvoorbeeld de koepelkassen van het wereldberoemde Eden Project, de bijzondere Lost Gardens of Heligan en de vele andere aantrekkelijke tuinen.

Dag 1 | Doddington Place Gardens
Na de oversteek bezoeken we Doddington Place Gardens. Deze door English Heritage erkende tuinen zijn al meer dan 50 jaar te bezoeken. De exotische en kleurrijke bostuin met een grote verscheidenheid aan rododendrons en azalea’s biedt een spectaculair beeld. Ook de karakteristieke oude taxushaag, zo hoog als het huis, is het bezichtigen waard. In de avond komen we aan in ons overnachtingshotel in Reading.

Dag 2 | Hestercombe Gardens – Buckland Abbey
Vanuit Reading reizen we verder en maken we een stop bij Hestercombe. De tuinen rondom het statige huis zijn uniek omdat ze bestaan uit drie tuinen uit evenveel tijdperken: een Georgiaanse landschapstuin, een Victoriaans terras en de formele Edwardiaanse tuinen. Ook hebben de bekende Arts en Crafts architect Edward Lutyens en tuinontwerpster Gertrude Jekyll hier hun sporen achtergelaten. Hierna rijden we naar het 700 jaar oude Buckland Abbey, onder beheer van National Trust. Het voormalig cisterciënzer klooster geeft uitzicht op de Tavy-vallei. Bij het Cider House is een tuin met kruidachtige borders, ook vindt u er een boomgaard, wilde tuin, vijver en ‘Elizabethan’ tuin.
Extra verzorging: toegang tot het volledige terrein bij Buckland Abbey.

Dag 3 | Isles of Scilly – Tresco Abbey Gardens (facultatief)
Als u besluit mee te gaan met de excursie naar Isles of Scilly dan vertrekken we vandaag vroeg uit het hotel voor de overtocht. Daarvoor reizen we eerst naar het grootste eiland, St. Mary. De boottocht van bijna drie uur geeft een mooi uitzicht op de kustlijn. Daarna bent u vrij en kunt u een eigen dagindeling maken. U heeft de mogelijkheid om één van de meest afgelegen tuinen van Europa te bezoeken. Daarvoor dient u door te reizen naar het eiland Tresco. Een korte boottocht (entree excl. ca. £6 enkel) brengt u naar dit centraal gelegen eiland. Hier ligt Treso Abbey Gardens (entree excl. ca. £18). Een spectaculaire tuin die profiteert van het milde klimaat. De bijzondere beplanting bestaat uit exoten van over de hele wereld. De tuin ligt verspreid over drie terrassen rondom de ruïnes van een abdij. Op het droogste terras vindt u planten uit Zuid-Afrika en Australië. Het terras beneden heeft veel zeewind te verduren en daarom gedijen planten uit Nieuw-Zeeland en Brazilië er goed. Het is een dagexcursie die u zeker bij zult blijven!

Dag 4 | Vrije dag in Plymouth
Vandaag heeft u een vrije dag. Besteed hem bijvoorbeeld in Plymouth. Er is genoeg te doen in deze havenstad, bewonder een van de vele forten en verdedigingswerken of breng een bezoek aan het strand. Een aanrader is ook de kleine Elizabethan Gardens in Plymouth. De regio staat bekend om de Cream Tea, duik beslist ‘s middags een café in voor deze lekkernij.

Dag 5 | Pinetum Park – Eden Project
Na het ontbijt gaan we naar Pinetum Park. In deze tuin zijn meer dan 6.000 verschillende bomen en struiken te vinden. Het grote assortiment is verdeeld over verschillende tuinen, waaronder een watertuin, een verzonken tuin en een prachtige Japanse tuin met alle oosterse elementen: water, grind, fijnbladige rode esdoorns en een Japanse lantaarn. Vervolgens naar het Eden Project. Eén van de populairste toeristische attracties van Cornwall. De botanische tuinen vormen een waar tropisch walhalla met de grootste koepel broeikassen ter wereld. Hier kunt u bijzondere planten uit deze regio ontdekken en genieten van de interessante ontwerpen en kunstobjecten.

Dag 6 | Trebah Garden – Lost Gardens of Heligan
Na een restauratie van zes jaar is Trebah een waar subtropisch paradijs, met palmen, varens, grote esdoorns en hoge boomvarens. Trebah Garden is gedurende alle seizoenen prachtig om te bezoeken: in de lente bloeien de 100 jaar oude rododendrons, magnolia’s en camelia’s, terwijl in het najaar de ‘Champion Trees’ het beeld bepalen. Daarna de Lost Gardens of Heligan. Pas in 1990 werden deze verloren tuinen door John Willis en Nederlander Tim Smit opnieuw ontdekt. Er volgde een grondige restauratie en nu bestaan de Lost Gardens of Heligan uit een Italiaanse tuin, een bloementuin, Victoriaanse ommuurde groentetuin en een echte jungle vol met subtropische planten.

Dag 7 | RHS Rosemoor Garden
Na het ontbijt vertrekken we weer richting Reading met een stop bij Rosemoor. In de jaren sinds haar aanleg in 1959 groeide Rosemoor uit tot een populaire tuin die bekend staat om haar collectie zeldzame en ongewone planten. De prachtige borders staan vol met kleurige vaste planten. De originele tuin is ondertussen flink uitgebreid met een fruit- en groentetuin, een mooie cottage tuin, steentuin, en een stuk bosland.

Dag 8 | Walmer Castle & Gardens
Voor de oversteek bezoeken we Walmer Castle, prachtig gelegen aan de kust van Kent en heeft prijswinnende tuinen. De Broadwalk, met haar lange dubbele borders geflankeerd door kunstig gesnoeide taxushagen, is één van de hoogtepunten en ook de serene Queen Mother’s Garden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II, is prachtig.

Hotel informatie:
Future Inn Plymouth ***

Ligging: Het hotel ligt op 8 kilometer van Plymouth centrum.
Faciliteiten: Het hotel biedt een 24 uursreceptie, roomservice en een krant aan. De accommodatie heeft ook een fitnesscentrum, bar, lounge, restaurant en gratis wifi. In dit hotel is een lift aanwezig.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van eigen badkamer met bad/douche en toilet. Daarnaast vindt u er een flatscreen tv, haardroger en gratis koffie- en theefaciliteiten.

Overnachtingshotel Novotel Reading ****

Het Novotel Reading Centre ligt in het centrum met de beste bars en winkels van de stad voor de deur. Dit moderne hotel heeft een recreatiecentrum, een stijlvol restaurant, een 24-uursreceptie en een gezellige loungebar. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet, tv en koffie- en theefaciliteiten.

Groot-Brittannië

Tuinreis Devon & Cornwall

Inbegrepen:

2 overnachtingen in Novotel Reading ****
5 overnachtingen in Future Inn Plymouth ***+
7 maal ontbijt
7 maal drie gangen (keuze)diner
overtocht per ferry (Duinkerke/Calais – Dover)
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

dagexcursie Isles of Scilly a € 60,- (per persoon);
eenpersoonskamertoeslag in mei a € 340,- (per persoon);
eenpersoonskamertoeslag in september a € 410,- (per persoon);
tuinentrees a € 145,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 7 mei 2023,
    8 dagen
    Laden
  • 17 september 2023,
    8 dagen
    Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Rood - Uitdagend

Voor deze zwaardere reis dient u goed ter been te zijn. Er komen stevige loopafstanden en/of hoogteverschillen in voor.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.