6 dagen in het zonnige zuiden van Engeland

Tijdens deze tuinreis bezoekt u de zuidelijk gelegen graafschap Dorset. Op het programma staat een mix van grote tuinen in het beheer van National Trust en privétuinen in verschillende stijlen: van romantische cottagetuinen tot grote landgoederen en van formele tuinen tot tuinen met een meer natuurlijke aanleg. Uiteraard mag ook een bezoek aan het eiland Wight niet ontbreken.

Dag 1 | Nettlestead Place Garden
Nettlestead Place en haar tuinen kennen een lange geschiedenis die teruggaat tot de 11e eeuw. In 1913 werden het vervallen huis en het omliggende land opgeknapt. U vindt hier een grote collectie bomen, een formele rozentuin en een verzonken vijvertuin.

Dag 2 | Knoll Gardens – Stadsbezoek Dorcherster – Athelhampton House & Gardens
Na het ontbijt vertrekken we naar Knoll Gardens. Deze tuinen zijn het paradijs van Neil Lucas, een autoriteit op het gebied van siergrassen. De natuurlijk aangelegde tuinen lijken net wilde bloemenweides en zijn gevuld met inspirerende combinaties van siergrassen, zeldzame bomen en heesters. Aan het begin van de middag maakt u een tussenstop in Dorchester, de hoofdstad van Dorset. Het is van oudsher een historische marktplaats waar nog overblijfselen en ruïnes van de Romeinen uit het jaar 70 gevonden zijn. De stad telt meer dan 250 beschermde historische gebouwen. Aan het eind van de dag bezoeken we Athelhampton House & Gardens. Deze formele tuinen zijn aangelegd tussen 1891 en 1899 in de Arts & Crafts stijl en werden ontworpen door Inigo Thomas en Reginald Blomfield. Het resultaat is een mooie afwisseling tussen acht formele tuinkamers en het omliggende bosland.
Extra verzorging: Bezoek huis Athelhampton.

Dag 3 | Northcourt House – Stadsbezoek Godshill – Mottistone Manor Gardens
Vandaag maken we de oversteek naar het eiland Wight. Hier bezoeken we als eerste het 16e-eeuwse Northcourt House, één van de grootste tuinen van Wight, staat op een zure en alkalische grondsoort die het mogelijk maakt om hier meer dan 4.000 verschillende plantsoorten te groeien. Het is een prachtige tuin die geheel in harmonie is met de omgeving. Vervolgens naar Godshill, wat zo uit een postkaart lijkt te komen. Er zijn leuke huisjes met rieten daken die nagebootst zijn in het Godshill Model Village. In het dorpje vindt u meerdere gezellige pubs en tearooms. Aan het eind van de dag naar de tuinen van Mottistone Manor, gelegen in een beschutte vallei. Het is een ontdekkingstocht vol verrassingen met heesters, verborgen paadjes en kleurrijke borders. Er is een biologische moestuin, rozentuin, kleine hut en heuse olijfgaard.
Extra verzorging: Overtocht Lymington – Yarmouth, koffie/thee en lekkers bij Northcourt House.

Dag 4 | Mottisfont Abbey – Vrije middag
De romantische tuinen van Mottisfont Abbey liggen rondom een herenhuis en zijn in beheer van de National Trust. Ooit heeft hier een klooster gestaan waar u nog enkele gotische overblijfselen van kunt bewonderen. Mottisfont Abbey staat vooral bekend om haar collectie rozen. In de middag heeft u vrije tijd. Het hotel ligt nabij het strand dus u kunt een mooie strandwandeling maken of Bournemouth ontdekken.

Dag 5 | The Old Rectory – Forde Abbey & Gardens
We beginnen bij een bijzondere privétuin die in de tweede helft van de 20e eeuw tot stand is gekomen en ooit het thuis was van Reynolds Stone, een bekende graveerkunstenaar. U kunt bij The Old Rectory een ommuurde tuin, moestuin, boomgaard en geheime tuin bewonderen. Tevens vindt u hier meer dan 350 rozenstruiken. In de middag bezoeken we de tuinen van Forde Abbey & Gardens. Dit is een oude Cisterciënzer abdij die gebouwd werd in de 12e eeuw. De huidige tuinen zijn ontstaan in de 18e eeuw, met een vijver, ommuurde tuin en bloembedden. Later werden het park, het grote arboretum en de rotsentuin aangelegd.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij The Old Rectory.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt beginnen we aan de terugreis. Als de tijd het toelaat maken we nog een korte stop in een leuke plaats.

Hotel informatie:
Hotel in juli en augustus:
Carlton Hotel BW signature ***
in Bournemouth
Hotelscore: 7.4

Ligging: Dit Victoriaanse hotel ligt vlakbij zee op de East Cliff van Bournemouth. Op 600 meter ligt het strand.
Faciliteiten: Dit driesterrenhotel is van alle gemakken voorzien met een restaurant, bar en gratis wifi. Er is ook een binnenzwembad. Het hotel beschikt over een lift.
Kamers: De comfortabele kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet, satelliet tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en airconditioning.

Hotel in juni:
Premier Inn Bournemouth East Cliff *** in Bournemouth
Hotelscore: 8.4

Ligging: Het hotel ligt vlakbij de pier van Bournemouth. Het strand is op loopafstand.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een restaurant, bar en gratis wifi. Ook is er een lift aanwezig.
Kamers: De comfortabele kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met bad/douche en toilet, tv, haardroger, koffie- en theefaciliteiten en gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis Dorset & Isles of Wight

Inbegrepen:

5 overnachtingen in Carlton Hotel *** of Premier Inn **, beiden nabij strand
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
overtocht per ferry naar Wight
stadsplattegrond van Dorchester en Godshill
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag in juni a € 335,- (per persoon);
eenpersoonskamertoeslag in juli/augustus a € 245,- (per persoon);
tuinentrees a € 135,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 11 juli 2023,
    6 dagen
    Volgeboekt
  • 1 augustus 2023,
    6 dagen
    Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.