In deze nieuw samengestelde reis maakt u een tuinreis door België, Duitsland en Nederland. Een mix van privétuinen, een botanische tuin en zelfs een wijndomein. Deze reis laat u kennis maken met de wijnbouw in Nederland, de kruidentuin en zijn interessante kruiden in Duitsland en de privétuin van Marc Leclercq of Hoeve Schopsheim van Maria Kapteijns in België. Het zijn de iets kleinere en minder commerciële tuinen die deze reis een ware ontdekking maken.

Dag 1 | Jardin de Pauline – Botanische Tuin Kerkrade – Domein Holset – Drielandenpunt
In het Zuid-Limburgse Heerlen ligt Jardin de Pauline. Gelegen in een voormalige bruinkoolgroeve van 8 hectare is deze afgraving in een eeuw veranderd in een klein paradijs met een vijver vol met lelie’s omzoomd door oude bomen en afgesloten van de bewoonde wereld. Laat u verrassen door zijn sfeervolle ambiance, prachtige bloemen en weelderig groene omgeving. Vervolgens bezoekt u de botanische tuin in Kerkrade, thuishaven van ons hoofdkantoor. Hij is ontworpen door de bekende Antwerpse tuinarchitect John Bergmans (1892-1980). Vanwege het prachtige ontwerp is detuin een rijksmonument. U vindt er zeldzame en exotische planten van over de hele wereld. De botanische tuin herbergt ook de bedreigde flora van Limburg, met name de kalkgraslandflora. Om de veelzijdigheid van de reis te bevestigen bestaat
het volgende bezoek uit een wijnproeverij in Domein Holset. Verwonder u over het geweldige Limburgse Heuvelland en waan u even in het buitenland op weg naar dit wijngoed. Hier geniet u van de wijnranken, de wijn en het geweldige uitzicht. Om dit rondje Limburg af te sluiten en geheel in het thema van de reis te blijven, bezoekt u het drielandenpunt in Vaals. Daarna rijden we naar Duitsland waar het diner voor ons klaar staat.
Extra verzorging: rondleiding en wijnproeverij in Domein Holset.

Dag 2 | Pfingstrosen Paradies – Kasteel Dyck – Hortus Peter Janke
Na het ontbijt bezoekt u het Pfingstrosen Paradies. Het is een betoverende tuin gelegen op het schilderachtige Duitse platteland en gespecialiseerd in pioenrozen. Hier kunt u genieten van een overvloed aan kleuren en geuren terwijl u wandelt tussen de weelderige pioenrozenstruiken. Kasteel Dyck is een historisch landgoed met kasteel gelegen in het duitse Jüchen. Kasteel Dyck is een van de cultureel belangrijkste waterkastelen in het Rijnland. Zijn buitenste vestingmuren en boerenerf strekken zich uit over vier eilanden en worden omgeven door een pittoreske landschapstuin. In het voorste deel van het park vindt u de Keltische boomhoroscoop, zo kunt u ontdekken welke boom bij uw horoscoop past. In de AziatischJapanse tuin van 3.500 m2 bevinden zich twee waterpartijen, een Zen-tuin en talrijke solitaire bomen waaronder 8-10 meter hoge pijnbomen in de vorm van een grote Japanse bonsai, eenzame waaierbomen en esdoorns, kornoelje, azalea’s en camelia’s. Vervolgens bezoekt u nog de hortus van Peter Janke, een botanische tuin in het hart van Duitsland. Peter Janke weet zijn tuinen zo samen te stellen dat deze het hele jaar door iets te bieden hebben. Snuffel hier rond in de kwekerij en ontdek planten die u nergens anders krijgt, geniet van de uitleg van Peter of een van zijn collega’s.
Extra verzorging: Rondleiding in alle genoemde tuinen.

Dag 3 | Viriditas Heilpfl anzenwissen – Herba Sana – Stadsbezoek Malmedy – Jardin Muller
Nadat Nederland en Duitsland aan de beurt zijn geweest, gaat het vandaag richting België. Hier bezoekt u de Viriditas tuinen van Michaela Schumacher-Fank in Eupen. Zij interesseerde zich als kind al voor geneeskrachtige kruiden. Na diverse scholingen en opleidingen heeft dit geresulteerd in deze plantentuin van circa 3.000 m2. Bezoek deze kleine oase met een verscheidenheid van geurige kruiden, kleurrijke bloemen. Gelegen op het zuiden, omringd door beschermende heggen, gedijen hier een verscheidenheid aan inheemse en niet-inheemse geneeskrachtige en geurige planten. Als expert op dit gebied deelt Michaela graag haar kennis met u. We gaan verder maar blijven in het thema. De medicinale plantentuin van Herba Sana. Sinds 1958 observeert en bestudeert Laboratoires Ortis de plantenwereld om gezondheidsoplossingen te ontwikkelen van 100% natuurlijke oorsprong, die doeltreffend en veilig in gebruik zijn. Het gebied is opgedeeldin acht tuinen waaronder De Geneeskrachtige Tuin en De Verboden Tuin waar u diverse giftige planten terug vindt. Hoewel sommige hiervan prachtig zijn dient u deze niet aan te raken. Sluit het bezoek zeker af in De Zen Tuin om even helemaal tot rust te komen. In Malmedy kunt u vervolgens even genieten van de terrasjes, een kopje koffie of gewoon even lekker rondstruinen. Als laatste vandaag gaat het naar Jardin Muller. Een natuurlijk ogende tuin van 27 gebieden, met mollis en Japanse azalea’s, talrijke bomen, struiken en vaste planten. Gekleurd met kreupelhout met langs een rivier, drie vijvers omgeven door vochtige planten, sleutelbloemen, hosta’s en kannonnera’s.
Extra verzorging: Duitstalige rondleiding in de Viriditas tuin.

Dag 4 | Tuin van Leclerq – Hoeve Schopsheim
Op de laatste dag is de tuin van Marc Leclerq aan de beurt. Dit is een sier- en verzameltuin van 12 hectare met meer dan 120 soorten bomen, bladheesters en dwergconiferen. Rozenbedden en zeldzame vaste
planten completeren de bloembedden. Voor de lunch kunt u op eigen gelegenheid in ‘t Bakhuis terecht. Het is prachtig gelegen en alle gerechten komen vers van de boerderij. Daarna naar Hoeve Schopsheim in het Belgische Voeren. Wederom een prachtige privétuin bij een gerestaureerde dubbele carré boerderij. Gedurende 20 jaar zijn hier mooie en zeer verschillende borders aangelegd. Deze volle, bloeiende borders zijn deels opgesloten in lage gestapelde muurtjes en liggen speels langs het gazon. Het uitzicht vanuit de tuin is fenomenaal.
Extra verzorging: koffie/thee met lekkers bij Hoeve Schopsheim.

Hotelinformatie:

Dorint Hotel Düren ****
Hotelscore 8.5

Ligging: Dit nieuwe hotel is geopend in 2018 en ligt in de idyllische Noord-Eifel. Het hotel bevindt zich op loopafstand van Düren.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant, bar en terras. Voor de sportievelingen is er een fi tnessruimte.
Verzorging: Halfpension, ‘s ochtend een uitgebreid ontbijtbuffet, diner wordt geserveerd in buffetvorm.
Kamers: De kamers zijn voorzien van airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, wastafel en toilet. Verder is er een flatscreen tv, wifi , bureau en kluisje.

Eifel

Tuinreis Drielandenreis

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in Dorint Hotel Düren****
 • 3 maal ontbijtbuffet
 • 3 maal dinerbuffet
 • stadsplattegrond van Malmedy
 • begeleiding door deskundige chauff eur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag in mei à € 135,- (per persoon)
 • eenpersoonskamertoeslag in augustus à € 115 (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 95,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 16 mei 2024,
  4 dagen
  Laden
 • 22 augustus 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).