5 dagen schitterende kleuren van de herfst en de Malvern Autumn Show

Deze tuinreis draait om dé najaarsshow van Engeland: de Malvern Autumn Show met de beste, mooiste, grootste en lekkerste groenten, bloemen en planten die de herfst te bieden heeft. Bewonder de prachtig uitgestalde planten en bloemen, leer van bekende tuinexperts en raak onder de indruk van de reuzegroenten. De tuinen die op het programma staan zijn op hun mooist in september en laten u alle kleuren van de Engelse herfst zien. Onderweg naar de tuinen reist u bovendien door het betoverende landschap van de Cotswolds, dat de perfecte setting vormt voor deze reis. Grijp deze unieke kans om Engeland en haar tuinen op een bijzondere manier te ervaren!

Dag 1 | Great Comp Garden
Na de oversteek naar Engeland gaan we naar een paradijs voor tuinliefhebbers. Great Comp Garden heeft in de loop der jaren de benijdenswaardige reputatie opgebouwd als een van de mooiste tuinen van Kent. Ontdek de eigenzinnige tuin met prachtige en zeldzame planten rond een 17e-eeuws herenhuis. Deze verborgen schat herbergt een Italiaanse tuin, romantische ruïnes, tempel, betoverende boswandelingen en een grote verzameling salvia’s.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Dag 2 | Morton Hall Gardens – Stadsbezoek Stratford-upon-Avon en Warwick
Ten zuiden van Birmingham liggen de Morton Hall Gardens, door de National Garden Scheme ook wel één van de best bewaarde geheimen van de regio genoemd. De tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Charles Chesshire als reactie op de duidelijk afgescheiden tuinkamers. Hoewel de zeven verschillende gebieden ieder hun eigen karakter, planten- en kleurenschema hebben, heeft de architect ook zorg gedragen voor een gevoel van continuïteit. Hierna naar het romantische Stratford-upon-Avon, wereldwijd bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. De marktstad kent ruim 800 jaar geschiedenis met huizen en gebouwen die stammen uit de tijd van Shakespeare. In Henley Street kunt u het geboortehuis van William Shakespeare bezoeken, terwijl u bij Shakespeare’s New Place een tentoonstelling kunt bekijken met unieke en belangrijke objecten die met Shakespeare’s leven te maken hebben. Naast deze prachtige oude gebouwen heeft Stratford-upon-Avon ook een levendige winkelstraat en een gezellig groen plein aan het water, waar u bij mooi weer in de zon van een drankje kunt genieten. We sluiten af in Warwick. Ook hier heeft u vrije tijd om dit historisch stadje te ontdekken. Wilt u nog een tuin bezoeken? Dan liggen de Hill Close Gardens op loopafstand van het centrum. Dwaal langs de 16 individuele percelen en geniet van de rust die hier te vinden is. Maar misschien bezoekt u liever het prachtige oude kasteel van Warwick.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in Morton Hall.

Dag 3 | Malvern Autumn Show
Vier de herfst op de Malvern Autumn Show! Deze show richt zich volledig op de beste producten die de herfst te bieden heeft. Bewonder de prachtig uitgestalde bloemen en planten, krijg advies van bekende tuinexperts en bewonder de reuzegroenten die in de race zijn voor de titel ‘CANNA UK National Giant Vegetables Championship’. Daarnaast is er veel te doen op het gebied van eten en drinken: proef ambachtelijke producten, eet een hapje in de food hall en doe inspiratie op tijdens één van de vele kookworkshops.
Extra verzorging: entreeticket Malvern Autumn Show.

Dag 4 | Powis Castle & Garden – Hodnet Hall
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in Engeland. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het juist informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring. In de middag bezoeken we Hodnet Hall Gardens. Het zicht in de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens veranderd van maand tot maand. In het voorjaar bloeien de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Naarmate de herfst in september dichterbij komt, wordt het landschap steeds rijker, met de laatste bloemen die bloeien en de bomen die langzaam hun herfstkleuren aannemen. De aanwezigheid van de vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd leven in de tuin is.
Extra verzorging: toegang tot het kasteel bij Powis.

Dag 5 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we voor de overtocht. Mocht de tijd het toelaten dan heeft u nog wat vrije tijd in Dover.

Hotel informatie:
Kings Court Hotel ***

Ligging: Deze 16e-eeuwse Tudor boerderij ligt in het hart van de Cotswolds, te midden van een groene omgeving op tien kilometer van het romantische plaatsje Alcester.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant dat gebruik maakt van lokale ingrediënten. Naast een uitstekende service beschikt het hotel over een gezellige bar met haardvuur, een uitgebreide wijnkaart en vele biersoorten.
Kamers: De charmante kamers beschikken over een flatscreen tv, gratis wifi, airconditioning en eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Groot-Brittannië

Tuinreis Herfst in de Cotswolds

Inbegrepen:

4 overnachtingen in het Kings Court Hotel ***
4 maal ontbijt
4 maal 3-gangen diner
overtocht per trein of ferry
stadsplattegrond van Stratford-upon-Avon
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning.

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 159,- (per persoon);
tuinentrees a € 90,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 20 september 2023,
    5 dagen
    Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.