4 dagen in herfstkleuren gehulde tuinklassiekers

Graafschappen Kent en Sussex zijn dé tuinreisbestemmingen bij uitstek. Het klimaat, de gunstige ligging en goede bodem heeft hier tot een grote aanwezigheid van tuinen in allerlei soorten en maten geleid. Tijdens deze herfstreis bezoekt u een aantal echte tuinklassiekers van Kent en Sussex, die ook later in het jaar nog absoluut de moeite waard zijn. Wanneer zij zich langzaam in de warme kleuren van de herfst hullen, is het heerlijk wandelen onder indrukwekkende bomen, door goed gevulde groentetuinen en langs kleurrijke najaarsbloeiers.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteen bezoeken we Godinton House Gardens. Dit karakteristieke huis wordt omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met borders, een vijver en een Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de ommuurde tuin vindt u daarnaast een prachtige collectie planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: bezoek huis en koffie/thee met lekkers.

Dag 2 | High Beeches – Leonardslee Lakes & Gardens – Nymans
High Beeches is één van de mooiste tuinen van de regio. Het is een echte bos- en watertuin en bevat een uitzonderlijke collectie zeldzame en ongewone struiken en bomen van over de hele wereld. Door de natuurlijke aanleg, de niveauverschillen en het gebruik van slingerpaadjes kunt u hier heerlijk wandelen. Vervolgens bezoeken we Leonardslee Lakes & Gardens. Deze landschapstuin stamt uit 1801 en vormt met haar zeven meren, bosland, rotstuin en park een prachtige combinatie van vrije natuur en aangelegde tuin. Het is een tuin bij uitstek om in de herfst te bezoeken, wanneer het water de prachtige kleuren van de herfst reflecteert. Bovendien geniet u hier van een wijnproeverij van wijnen afkomstig van het Zuid-Afrikaanse wijndomein van de eigenaren. Als afsluiting vandaag naar Nymans. Deze tuinen werden met behulp van Gertrude Jekyll en William Robinson aangelegd. U vindt hier een grote ommuurde tuin met een collectie bijzondere bomen, struiken, planten en opvallende grote dubbele en manshoge bloeiende borders die met zorg zijn samengesteld. Overal in de tuin staan mooie ornamenten. Aan de zuidoostzijde ligt een door bomen omringde rotstuin en een heidetuin. Nieuw zijn de gerestaureerde rozentuin, het arboretum en de verzonken rotstuin.
Extra verzorging: wijnproeverij bij Leonardslee Lakes & Gardens.

Dag 3 | Hole Park – Stop in Tenterden – Sissinghurst Castle Garden
Na het ontbijt bezoeken we Hole Park. De kleurrijke tuinen zijn al vier generaties eigendom van de familie Barham en bieden een goede mix van formeel ontwerp, natuurlijke beplanting en prachtige uitzichten over de heuvels, bossen en velden van Kent. Ook hier is de beplanting met zorg uitgekozen zodat de tuin het hele jaar door prachtig kleurt. Naast het mooie bosland is Hole Park onderverdeeld in een ommuurde tuin, Italiaanse tuin, bloemenborders en rozentuin. Verspreid door Hole Park zijn bovendien verschillende ornamenten en standbeelden geplaatst. Na Hole Park stoppen we in Tenterden waar u de gelegenheid heeft om te lunchen. Daarna naar de beroemde tuinen van Sissinghurst Castle. Deze romantische tuinen behoren tot de meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw. Sissinghurst Castle Garden is een creatie van Vita Sackville West, met een uitbundige beplanting die goed in harmonie is dankzij de natuurlijke uitstraling. In de herfst komt de goed uitgedachte structuur en beplanting extra goed tot zijn recht: elke tuinkamer heeft slim gekozen seizoensbeplanting waardoor er van het vroege voorjaar tot het late najaar van alles te bewonderen is.

Dag 4 | Walmer Castle & Gardens
Voor de oversteek naar Nederland bezoeken we Walmer Castle. Het ligt prachtig aan de kust van Kent en heeft prijswinnende tuinen. De Broadwalk met dubbele borders geflankeerd door kunstig gesnoeide taxushagen, is één van de hoogtepunten. In de herfst vult de moestuin zich langzaam met groenten en vruchten, terwijl in de serene Queen Mother’s Garden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II, de Japanse anemoon voor kleur zorgt.
Extra verzorging: bezoek van het kasteel.

Hotel informatie:
Sandman Signature Hotel Gatwick ****

Ligging: Het hotel ligt nabij het centrum van Crawley.
Faciliteiten: Dit hotel beschikt over een binnenzwembad, stoomcabine en fitnessruimte. Er is een restaurant en bar aanwezig. Het is ook voorzien van een lift en gratis wifi.
Kamers: De ruime kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een eigen ensuite badkamer met bad/douche en toilet, koffie- en theefaciliteiten, haardroger, tv en airco.

 

Groot-Brittannië

Tuinreis Herfst in Kent & Sussex

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Sandman Signature Hotel Gatwick ****
3 maal ontbijt
3 maal diner
overtocht per trein of ferry
extra reisbegeleiding door Jacques van Leuken
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 139,- (per persoon);
tuinentrees a € 130,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Extra reisbegeleiding:

Bij deze reis gaat er reisbegeleiding mee in de persoon van Jacques van Leuken. Jacques van Leuken is een gerenommeerd Tuin en landschapsontwerper. Met zijn eigen bureau heeft zich de afgelopen 40 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen van grote parkachtige tuinen/landschappen met de toepassing van volwassen plantmateriaal. Met zijn enorme ervaring en enthousiaste manier van vertellen leidt hij u graag door de tuinen en parken die we gaan bezoeken op uw tuinreis.

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 5 oktober 2023,
    4 dagen
    Niet beschikbaar

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.