4 dagen met bezoek aan de prachtige tuinen van Sissinghurst Castle

Tijdens deze 4-daagse tuinreis staat de Chelsea Flower Show, georganiseerd door de Royal Horticultural Society, centraal. Het is één van ‘s werelds grootste en meest prestigieuze bloemenshows en een echte must see voor iedere tuinliefhebber. Tijdens deze reis bezoekt u de show waar u de vele modeltuinen, stands van beroemde kwekers en uitgebreide bloemendisplays kunt bewonderen.
Naast de show staan er uiteraard ook bezoeken aan diverse tuinen in het graafschap Kent op het programma. Ontdek de verschillende tuinkamers van Sissinghurst Castle en de ommuurde tuin van Goodnestone Park.

Dag 1 | Godinton House Gardens
Na de oversteek naar Engeland brengen we een bezoek aan het karakteristieke Godinton House, omringd door een prachtig landschap met statige eiken en kastanjebomen. In de tuinen vindt u zorgvuldig aangelegde gazons met kleurrijke borders, een vijver en een rozen- en Italiaanse tuin. Dit wordt afgewisseld met een grote wilde tuin, waar u rustig kunt wandelen en van de natuur kunt genieten. In de grote ommuurde tuin vindt u een prachtige collectie bloemen, planten en groenten die u het gevoel geven in een Victoriaanse moestuin te zijn beland.
Extra verzorging: koffie/thee met iets lekkers in Godinton House.

Dag 2 | RHS Chelsea Flower Show
De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in hartje Londen georganiseerd door de Royal Horticultural Society. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd en is uitgegroeid tot de bekendste tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld met circa 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De show is een ideale gelegenheid voor Engelse kwekers om hun bijzondere gekweekte planten te tonen en voor hoveniers en tuinarchitecten om hun tuinontwerpen en beplantingsplannen te showen.The Great Pavilion, waar meer dan 90 kwekers hun mooiste bloemen tonen, is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de Chelsea Flower Show. Bekijk een impressie van 2022:

 

Dag 3 | Pashley Manor – Tenterden – Sissinghurst Castle Garden
Toen de huidige eigenaren Pashley bijna 40 jaar geleden kochten, troffen ze een verwaarloosde tuin aan. Sindsdien zijn Pashley Manor Gardens omgetoverd tot romantische tuinen die er elk seizoen anders uitzien. De gevel van het huis kleurt dan prachtig lila door de enorme massa aan bloemen van de blauweregen. Na de lente nemen de rozen, lelies en later de asters en dahlia’s de tuin over en is de lucht gevuld met heerlijke geuren. De strak gemaaide graslanen lopen langs uitbundig bloeiende borders. De oogst uit de ommuurde groentetuin wordt gebruikt in de gerechten van het restaurant. Na dit bezoek maken we een stop in de leuke plaats Tenterden. Wandel door de gezellige straatjes en strijk bijvoorbeeld neer in een pub voor een lunch. Vervolgens gaan we naar één van de beroemdste en meest invloedrijke Engelse tuinen van de 20e eeuw: de tuinen rondom Sissinghurst Castle. Deze prachtige tuin is een creatie van Vita Sackville West en haar echtgenoot Sir Harold Nicolson. De beplanting is uitbundig en goed doordacht, waardoor de tuin in harmonie is en een natuurlijke uitstraling heeft. De goed onderhouden tuinen zijn verdeeld in diverse tuinkamers met elk hun eigen thema, sfeer, uitstraling en intimiteit. Met name de geometrische witte tuin, de oudste en bekendste tuinkamer, is een meesterwerk.

Dag 4 | Goodnestone Park – Terugreis
Na het ontbijt bezoeken we de laatste tuin van deze reis, Goodnestone Park. Deze ommuurde tuin is één van de publiekstrekkers: de muren zijn bekleed met jasmijn en rozen en sommige delen zijn ouder dan het huis zelf. Daarnaast wandelt u prachtig over het bosachtig terrein, de terrassen en de moderne graveltuin. Vervolgens vertrekken we naar Dover voor de oversteek naar Calais waar wij in de avond op de opstapplaatsen aan zullen komen.

Hotel informatie:
Stifford Hall Hotel *** Thurrock

Ligging: Dit 18e eeuwse herenhuis ligt temidden van 2,4 hectare aan prachtige tuinen.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant wat uitkijkt over de tuinen. Ook is er een informele bar.
Kamers: De kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning. Er is een badkamer met bad/douche en toilet aanwezig en de kamer beschikt o.a. over een waterkoker, föhn, televisie en gratis wifi.

Kent

Tuinreis Kent & RHS Chelsea Flower Show

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Stifford Hall Hotel ***
3 maal Engels ontbijt
3 maal drie gangen diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

Entreekaart RHS Chelsea Flower Show a € 139,- (per persoons);
eenpersoonskamertoeslag a € 75,- (per persoon);
tuinentrees a € 65,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 25 mei 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.