4 dagen Engelse kerstsfeer in prachtige verlichte tuinen

Tijdens deze vier dagen krijgt u de kans om alvast de traditionele kerstsfeer te beleven in Engeland. U maakt een stadstour door Londen en brengt een bezoek aan Rochester, beiden geheel aangekleed in kerstsfeer. De tuinen die u bezoekt zijn ook in kerstsfeer aangekleed: RHS Garden Wisley wordt in december vanaf zonsondergang spectaculair verlicht. Leeds Castle is elk jaar rond kerst het toneel van een gezellige kerstmarkt met talloze kleine kraampjes, waar u originele cadeaus kunt vinden voor onder uw eigen kerstboom.

Dag 1 | Stadsbezoek Rochester
Het plaatsje Rochester is vooral bekend als de plaats waar een groot deel van de verhalen van Charles Dickens zich afspelen. Met haar prachtige locatie aan de rivier de Medway, indrukwekkend kasteel en prachtige kathedraal ziet u meteen waarom. De charmante winkelstraten zijn gevuld met gezellige pubs en winkeltjes en worden bij het vallen van de avond sfeervol verlicht. In de oude straten kunt u tevens Eastgate House vinden, een vakwerkhuis met prachtige ramen van glas in lood in rode bakstenen muren.

Dag 2 | Chartwell – RHS Garden Wisley
Tussen 1922 en 1965 was Chartwell één van de huizen van de bekende Britse politicus Winston Churchill. Veel van de tuin is te herkennen op de schilderijen die Churchill schilderde en die in het huis en zijn vroegere atelier hangen. De tuin zelf wordt vaak omschreven als elegant met een statige sfeer die eer doet aan haar vroegere bewoner. Churchill en zijn vrouw ontwierpen de tuin grotendeels zelf. Tijdens de december maand is alles sfeervol versierd. Vervolgens gaan we naar RHS Garden Wisley. Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Hier ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn een aantal modeltuinen en in de winter zijn ook zeker de verwarmde kassen, gevuld met exotische en (sub)tropische planten, de moeite waard. Tijdens de kerstdagen worden het gebouw en de tuinen op feestelijke wijze verlicht, wat bij zonsondergang een prachtig beeld oplevert.
Extra verzorging: huis bezoek Chartwell.

Dag 3 | Royal Botanic Gardens Kew – Londen
In het zuidwesten van Londen ligt één van de grootste botanische tuinen ter wereld: Kew Gardens. Deze tuinen behoren sinds 2003 tot het Unesco Werelderfgoed, mede vanwege hun grote wetenschappelijke en historische waarde. De kassen en tuinen bevatten een uitzonderlijk diverse plantencollectie met meer dan 14.000 bomen en 30.000 verschillende soorten planten verzameld van over de hele wereld. Een bezoek aan deze kassen is het hele jaar rond een bijzondere ervaring. Na uw bezoek aan Kew Royal Botanical Garden wordt u opgehaald door de bus en vertrekt u voor een rondrit door het in kerstsfeer aangeklede London. Uw chauffeur laat u de vele parken die Londen rijk is zien en wanneer het weer en verkeer het toelaten is het mogelijk om een stukje door sfeervol London te wandelen.

Dag 4 | Leeds Castle
De historie van Leeds Castle gaat terug tot de 10e eeuw. Niet gek, gezien de prachtige locatie op twee eilandjes te midden van een meer. In haar ruim 900-jarig bestaan is het kasteel onder andere bewoond door Catharine van Aragon, de eerste vrouw van de beruchte Engelse koning Hendrik de Achtste. Tegenwoordig is het kasteel omringd door een groot terrein met schitterende tuinen. De Lady Baillie en de Culpeper tuinen, vernoemd naar oud-eigenaren, zijn zeker ook in de winter een bezoek waard. Wordt daarna weer warm met een glas glühwein en wandel langs de vele marktkraampjes op de kerstmarkt.
Extra verzorging: bezoek kasteel.

Hotel informatie:
Stifford Hall Hotel *** Thurrock

Ligging: Dit 18e eeuwse herenhuis ligt temidden van 2,4 hectare aan prachtige tuinen.
Faciliteiten: Het hotel heeft een eigen restaurant wat uitkijkt over de tuinen. Ook is er een informele bar.
Kamers: De kamers zijn modern ingericht en beschikken over airconditioning. Er is een badkamer met bad/douche en toilet aanwezig en de kamer beschikt o.a. over een waterkoker, föhn, televisie en gratis wifi.

Groot-Brittannië

Tuinreis Kerst rondom Londen

Inbegrepen:

3 overnachtingen in Stifford Hall Hotel ***
3 maal ontbijt
3 maal 3-gangen diner
overtocht pertrein of ferry
stadsplattegrond van Rochester
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 75,- (per persoon);
tuinentrees a € 80,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 19 december 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Botanische tuin

Een reis met een grote botanische diversiteit, zoals arboretums, kassen of tuinen met een wetenschappelijke plantencollectie.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.