Voor mooie en bijzondere tuinen hoeft u niet ver te gaan: onze Duitse buren hebben ruim voldoende tuinen die een bezoek meer dan waard zijn. Rondom Münster bezoekt u een scala aan privétuinen, elk met enthousiaste eigenaren. Elke tuin is opgezet met een ander idee en heeft een eigen specialiteit. In verschillende tuinen en uiteraard bij de kwekerij heeft u de gelegenheid om een mooie plant aan te schaffen, een ideaal souvenir voor eigen tuin!

Dag 1 | Tuinen van Mien Ruys – Olgarden
Vanuit de opstapplaatsen rijden wij door naar de tuinen van Mien Ruys. Deze tuinen zijn een inspiratiebron voor iedere tuinliefhebber, van professional tot amateur. Mien Ruys werkte graag met een eenvoudige en functionele indeling, met een losse en natuurlijke beplanting. In het begin ontwierp ze privétuinen steevast met vaste plantenborders, waarna na de Tweede Wereldoorlog schuine lijnen haar tuinen typeerden. Na verloop van tijd werden de lijnen weer recht, met strakke blokken van geschoren groen in contrast met een uitbundig gebruik van vaste planten. De tuinen van Mien Ruys bestaan nu uit een serie van 30 inspirerende stijltuinen. Vervolgens gaan we naar de liefhebberstuin en hobbykwekerij Olgarden. U vindt er een scala aan eenjarigen en een unieke collectie dahlia’s. De tuin is in 2019 opgebouwd, maar wel met planten uit de vorige tuin van de eigenaresse. Dat heeft ervoor gezorgd dat het gedeelte aan de linkerkant van het huis al een volwassen uitstraling heeft. Hier zijn verschillende borders met dezelfde kleurtoon
(ton sur ton) maar ook de zogenaamde Oilily border als een fleurige verassing. De keuze om in dezelfde kleurtoon te tuinieren heeft te maken met harmonie en rust. Het is wel een uitdaging om het geheel niet saai te laten worden en dat lukt wonderwel goed.
Extra verzorging: koffie/thee bij Mien Ruys en koffie/thee met iets lekkers bij Olgarden.

Dag 2 | Dagmar en Ludger Rauert (in juni) – Landhausgarten Christian Borggreve en Marc Sommer (in augustus) – Botanische tuin Münster – stadsbezoek Münster
Na het ontbijt beginnen we bij de reis van juni bij de privétuin van Dagmar en Ludger Rauert. Het is een landelijk-romantische natuurlijke tuin van 2.000 m². Er zijn bekende en onbekende vaste planten, grassen, rozen, hagen, oude fruitbomen, boereneiken, beekoevers en vooral veel geheime plekjes om te ontdekken. Aangepast gebruik van planten, respectvolle teelt van de bodem en constante verandering zijn de uitgangspunten van onze tuinactiviteiten. In de reis van augustus bezoeken we Landhausgarten van Christian en Marc. Deze tuin is begonnen als een verwaarloosde akker en is omgetoverd tot een mooie tuin met vele bomen en hekjes om van de ene soort tuin naar de andere te gaan. Vervolgens bezoeken we de botanische tuin van Münster. Het is een wetenschappelijke instelling van de Wilhelms-universiteit in Westfalen. De tuin is ingebed in het kasteelpark. Van heide- en moeraslandschappen tot en met boerentuinen en een alpenweide: de botanische veelzijdigheid die de verschillende delen van de 4,6 ha grote tuin
met zijn 8.000 plantensoorten te bieden hebben, is enorm. Ook zijn zes van de tien showkassen opengesteld voor publiek. Op de locatie van een voormalige kas werd in 1840 een orangerie gebouwd van materiaal dat afkomstig was van de gesloopte muur rond het kasteelterras. Aan het eind van de dag brengen we een bezoek aan Münster. Münster is een bruisende stad vol studenten, leuke winkels en interessante musea. In de prachtige binnenstad kunt u heerlijk slenteren langs verleidelijke etalages van chique winkels in statige oude panden.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers in de privétuin van Dagmar en Ludger (juni) en Landhausgarten Christian Borggreve en Marc Sommer (augustus).

Dag 3 | Familie Rensing – Garten Picker – Kweker Fahner
Na het ontbijt gaan we naar de tuin van Annette Rensing. Veel ideeën over de inrichting zijn opgedaan in de tuinen die het echtpaar tijdens hun reizen in en buiten Europa heeft bezocht. Deze impressies hebben gezorgd voor een romantische en exotische tuin met decoratieve elementen, zoals de twee azuurblauwe potten in de border en een waterbassin. In de middag bezoeken we Garten Picker. Deze model- en showtuin is een paradijs met meer dan 2.300 soorten vaste planten. De tuin wordt met een beekje van het omliggende landschap gescheiden. Dankzij de beschutting van hagen en bomen floreren de planten hier goed, in combinatie met hortensia’s, hosta’s en rozen. De speelse en sfeervolle tuin heeft enkele romantische elementen zoals de witte duiven in de duiventil en bijzondere beelden. De talrijke zitplaatsen nodigen uit om te dromen en te ontspannen. Als afsluiting bezoeken we Kwekerij Fahner. De show- en modeltuin biedt tal van planten, struiken en bomen. Zo weet u direct hoe de plant eruit gaat zien in uw eigen tuin en met welke planten deze te combineren is. Elke plant is voorzien van een naambordje en u kunt kiezen uit meer dan 1.400 plantensoorten.
Extra verzorging: koffie/thee met iets lekkers in de tuin van Rensing, kleine lunch in Garten Picker.

Hotelinformatie:

Hotel Kaiserhof Münster ****
Hotelscore 8.0

Ligging:Het hotel Kaiserhof ligt vlakbij de historische kathedraal en het stadhuis in de binnenstad van Münster.
Faciliteiten: Dit prachtige hotel heeft een grote spa en een fitnessruimte. Overal in het hotel is gratis wifi . Het hotel heeft een goed restaurant en biedt ’s ochtends een ontbijtbuffet.
Verzorging: 2 maal uitgebreid ontbijtbuff et, 2 maal 3-gangendiner met mineraalwater, 1 maal lunch bij Garten Picker.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen tv, kluisje, bureau en een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. Houdt u er rekening mee dat het een stadshotel betreft en de kamers wat minder ruim zijn dan bij een hotel dat buiten het centrum ligt.

Duitsland

Tuinreis Münster

Inbegrepen:

 • 2 overnachtingen in Hotel Kaiserhof Münster ****
 • 2 maal ontbijtbuffet 2 maal ontbijtbuffet
 • 2 maal 3-gangendiner met mineraalwater
 • 1 maal lunch op de laatste reisdag
 • stadsplattegrond van Münster
 • toeristenbelasting
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 49,- (per persoon)
 • tweepersoonskamertoeslag aparte bedden à € 25 (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 65,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking);
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon).

 

 • 26 juni 2024,
  3 dagen
  Laden
 • 31 juli 2024,
  3 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).