6 dagen bijzondere tuinen en het fraaie landschap van Noord-Wales

Het ruige en boeiende landschap van Noord Wales wordt gekenmerkt door bergen, valleien, heidehoogvlakten en zeekliffen. Alleen al dit landschap maakt deze reis meer dan de moeite waard, maar uiteraard zijn er ook meer dan genoeg mooie tuinen te vinden. U bezoekt zeer afwisselende tuinen, van kleinere landhuizen tot grootse kastelen en van kleurige privétuinen tot een unieke kwekerij.

Dag 1 | RHS Hyde Hall
Na de oversteek zullen we een bezoek brengen aan het spectaculaire Hyde Hall, die een panoramisch uitzicht op het omliggende landschap biedt. Het is één van de weinige tuinen die onderdeel is van de RHS. Het landgoed van Hyde Hall is voortdurend in ontwikkeling, waarbij men probeert de oorspronkelijke intimiteit en charme te behouden. De tuinen zijn onderverdeeld in verschillende gebieden, waaronder de beroemde droge tuin, diverse borders, een bloemenweide, groentetuin en uiteraard mag een rozentuin niet ontbreken. Het resultaat is één van de mooiste tuinen die in het oosten van Engeland te vinden is. Hierna rijden we door naar het hotel voor het diner.

Dag 2 | Abbeywood Gardens – Penrhyn Castle
Na het ontbijt vertrekken we naar Abbeywoord Gardens. Deze uitgestrekte tuinen liggen op de grens van Cheshire en Wales. Het formele deel van de tuin ligt rond het grote huis en is door hagen verdeeld in verschillende tuindelen. Er volgt een kleurrijke exotische tuin en op weg naar het bosland en arboretum loopt u langs een prieeltje, vijver en beplanting in cottage stijl. Vervolgens naar Penrhyn. Dit imposante kasteel, compleet met gekartelde torens en begroeide muren, lijkt zo uit een sprookje te komen. Het omringende parkland en het uitzicht over de Snowdonia bergen maken het plaatje compleet. De tuin heeft een informele sfeer met veel exotische boom- en heestersoorten en een Victoriaanse ommuurde tuin met strak gesnoeide taxus, buxus en fonteinen.
Extra verzorging: bezoek van kasteel bij Penrhyn.

Dag 3 | Plas Cadnant Hidden Gardens – Bodnant Garden
Plas Cadnant Hidden Gardens worden ook wel omschreven als één van de best bewaarde geheimen van Noord-Wales. Weggestopt op het eiland Anglesey aan de kust van Noord-Wales, vindt u hier een tuin die de afgelopen 25 jaar grondig gerestaureerd is en weer helemaal tot bloei is gekomen. Er is een ommuurde tuin, verborgen vallei tuin met watervallen en een riviertje en een hoger gelegen bosland. In de middag naar Bodnant. De tuinen staan bekend als de meest indrukwekkende tuinen van Wales. De tunnel met goudenregen is één van de absolute hoogtepunten. Geniet van de kleurige beplanting op de terrassen, de sfeervolle beplanting en de mix van formeel en informeel tuinontwerp.

Dag 4 | Plas Brondanw Gardens – Plas yn Rhiw – Crowach Isaf
Plas Brondanw was het huis van de architect Sir Clough Williams-Ellis. De door hem gecreëerde tuin heeft een reeks dramatische en romantische perspectieven die uitkijken over het Snowdonia National Park. Geïnspireerd door de tuinen van de Italiaanse renaissance, ligt de nadruk op de zichtlijnen waar speelse elementen als standbeelden aan toegevoegd zijn. We gaan door naar Plas yn Rhiw. Daar waar andere tuinen tijdens deze reis gebruik maken van hun prachtige omgeving en uitzichten, doet Plas yn Rhiw het tegenovergestelde. Van het halfronde grasveld direct achter het huis kunt u uitkijken over zee, maar verder is het een knusse, persoonlijke, warme en beschutte tuin, gecreëerd door drie zussen zonder uitgebreide plantenkennis. Als laatste Crowach Isaf. Het is de charmante privétuin van Margaret en Graham Cook. Deze tuin is slechts te bezoeken op open tuindagen of op afspraak. De tuin is iets minder dan één hectare groot, waarvan de helft ommuurd is om de beplanting te beschermen tegen konijnen. U wandelt over de graspaden tussen grote, kleurige borders en bloemeilanden.
Extra verzorging: koffie/thee en scones bij Crowach Isaf.

Dag 5 | Caernarfon – Mount Pleasant Gardens
Na het ontbijt heeft u vrije tijd te besteden in Caernarfon. Het is één van de meest pittoreske stadjes van Wales. Verken de smalle straatjes met Georgische huizen of bezoek het enorme kasteel. Maar misschien wilt u ook liever even winkelen. In de middag door naar Mount Pleasant Gardens. Deze tuinen liggen in het hart van het glooiende platteland van Cheshire, in de buurt van Delamere Forest. De tuin loopt trapsgewijs over een zacht glooiende heuvel en biedt een weids uitzicht. De tuin is het hele jaar mooi om te zien dankzij de gevarieerde heesterborders langs de vijver en grind- en graspaden, aangevuld met aantrekkelijke vaste planten. We rijden door naar ons overnachtingshotel.

Dag 6 | Eagleswood
U vindt Eagleswood vlakbij de top van een heuvel in het natuurgebied North Downs. De tuin is gedurende de afgelopen 30 jaar ontwikkeld door Mike en Edith Darvill. Ondanks de lastige omstandigheden zoals de koude oostelijke en noordelijke winden en de aanwezigheid van mollen, fazanten en konijnen is het hen gelukt om een eigen paradijsje te creëren. Hierna is het tijd voor de overtocht naar huis.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers.

Hotel informatie:
Celtic Royal Hotel ***

Ligging: Dit klassieke hotel combineert geschiedenis met hedendaags comfort en luxe. Het stijlvolle hotel is gelegen in een eind 18e-eeuws gebouw in het centrum van Caernarfon. Koningin Victoria verbleef hier in 1832 met haar moeder, waarna het hotel omgedoopt werd van het Uxbridge Arms Hotel tot het Celtic Royal hotel.
Faciliteiten: Het restaurant heeft een mediterrane keuken, een loungehoek met bibliotheek en een bar. Er zijn uitgebreide wellness faciliteiten met verwarmd binnenbad, sauna, stoomcabine en fitnesscentrum. Er is gratis wifi in het hotel.
Kamers: De kamers zijn comfortabel en voorzien van een eigen badkamer met bad/douche, toilet en haardroger. In de kamer is een tv, zithoek, bureau en koffie- en theefaciliteiten.

Overnachtingshotel Holiday Inn Luton Airport ***

Het Holiday Inn Luton Airport is een comfortabel hotel met een goede ligging als overnachtingshotel. Het biedt een 24-uurs bar, een fitnesscentrum, een restaurant en kamers met een eigen badkamer en gratis WiFi. Elke kamer van het Holiday Inn London Luton Airport is voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, strijkfaciliteiten, een bureau en thee- en koffiefaciliteiten.

Groot-Brittannië

Tuinreis Noord-Wales

Inbegrepen:

2 overnachtingen in Holiday Inn Luton Airport ***
3 overnachtingen in Celtic Royal ***
5 maal ontbijt
5 maal diner
overtocht per trein of ferry
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 215,- (per persoon);
tuinentrees a € 125,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

  • 28 juni 2023,
    6 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.