Verleidelijke natuur en historische plaatsen geven het centraal gelegen graafschap Shropshire haar karakter. Tijdens deze tuinreis naar het hart van Engeland treft u een echte plattelandssfeer met kleine stadjes, smalle straten, echte vakwerkhuisjes en prachtige tuinen. U bezoekt tuinen die verschillen in aard, lay-out en stijl. Bovendien maakt u een uitstapje naar Wales, waar net over de grens het bijzondere Powis Castle ligt.

Dag 1 | Stadsbezoek Gravesend
Na de oversteek maken we een korte stop in de stad Gravesend, gelegen aan de oevers van de rivier de Thames. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, is Gravesend –ofwel “Gravesham”- een historische en levendige gemeenschap. Het is bekend om zijn prachtige waterfront, bruisende jachthavens en de historische promenade. Bijzonder weetje: hier is Pocahontas in 1617 overleden. In de avond komen we aan in het hotel waar het diner klaar staat.

Dag 2 | Hodnet Hall Gardens – Wollerton Old Hall – Goldstone Hall Gardens
In de landschappelijke en parkachtige tuin van Hodnet Hall Gardens bloeien in het voorjaar de rododendrons uitbundig, waarna in de zomer de vele kleuren van de rozen, pioenrozen en hortensia’s het overnemen. Grote groepen vaste planten en heesters worden afgewisseld met gazon waardoor de boeiende indeling zichtbaar is. De aanwezigheid van vele vijvers, stroompjes en watervallen zorgt dat er altijd wat te zien is. Vervolgens naar Wollerton. Deze tuin wordt een typisch voorbeeld van een echte moderne, Engelse tuin genoemd, maar heeft ook veel klassieke en traditionele elementen. Bijzonder is dat er bijna uitsluitend gebruik gemaakt wordt van meerjarige planten. De beplanting in de verschillende tuinkamers is gekozen op basis van kleur en stijl. Er is ook een tearoom waar lichte lunchgerechten geserveerd worden. Afsluitend bezoeken we Goldstone Hall. Deze tuinen zijn het levenswerk van Helen Ward. Samen met haar vaste tuinteam heeft Helen hier een prachtige en productieve ommuurde (moes)tuin aangelegd met meer dan 100 soorten kruiden en veel zeldzame en ongewone groenten.
Extra verzorging: welkomstwoord en koffie/thee met lekkers bij Goldstone Hall.

Dag 3 | Stone House Cottage – Packwood House – Coughton Court (juni + augustus)- Morton Hall (juli)
Na het ontbijt bezoeken we Stone House Cottage. Deze romantische, ommuurde tuin functioneert als showroom voor de ernaast gelegen kwekerij. De tuin is gelegen in een oude ommuurde moestuin die door middel van hagen is opgedeeld in verschillende compartimenten. Het is een bloemrijke tuin met een bijzondere en knusse sfeer. Dan naar Packwood House. Het huis dateert oorspronkelijk uit de 16e eeuw, maar werd in de 20e eeuw grondig gerestaureerd. Het bekendste deel van de tuin – de Yew Garden – met meer dan 100 gesnoeide taxussen, is enkel toegankelijk door een klein trapje te beklimmen en een smeedijzeren hek door te gaan. In juni en augustus bezoeken we Coughton Court. Deze tuinen zijn van de hand van Clare McLaren Trockmorton en haar dochter Christina Williams, een bekend tuinontwerpster. Voor de reis in juli staat Morton Hall Gardens op de planning. Deze tuinen zijn ontworpen door landschapsarchitect Charles Chesshire als reactie op de duidelijk afgescheiden tuinkamers.
Extra verzorging: huis bezoeken bij Packwood en Coughton Court. In juli koffie/thee en lekkers bij Morton Hall.

Dag 4 | Stadsbezoek Shrewsbury – Wildgoose Nursery – Iron Bridge
De hoofdstad van Shropshire staat bekend om haar vakwerkhuizen, tuinen, openbare parken en het vele groen, waaraan het de bijnaam de ‘town of flowers’ te danken heeft. Bijzonder is het Quarry park, dat door haar uitbundig bloeiende borders eerder op een goed onderhouden privétuin lijkt dan op een openbaar park. Daarna brengen we een bezoek aan Wildgoose Nursery. Het is een kwekerij in een prachtig ommuurde tuin en staat bekend om zijn diverse collectie zeldzame en ongewone planten, waaronder vaste planten en siergrassen. Voordat we terugkeren naar het hotel, sluiten we de dag af met een bezoekje aan Iron Bridge, een historische brug, die in 1779 werd voltooid. Het is ‘s werelds eerste gietijzeren brug en wordt beschouwd als een mijlpaal in de industriële revolutie. De brug over de rivier de Severn staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Extra verzorging: koffie/thee en lekkers bij Wildgoose Nursery.

Dag 5 | Powis Castle & Garden – Windy Ridge (juni/juli) / Arley Arboretum (augustus)
De tuinen bij het imposante Powis Castle zijn één van de weinige Italiaanse renaissancetuinen uit de 17e eeuw in Engeland. De mix van de dramatische Italiaanse terrassen, de formele Edwardiaanse tuin, het informele bosland en het prachtige uitzicht maakt dit bezoek tot een indrukwekkende ervaring. Daarna (in juni/juli) naar Windy Ridge. Deze privétuin heeft meerdere prijzen gewonnen en wordt door veel bezoekers omschreven als adembenemend en inspirerend. Windy Ridge heeft een duidelijk, sterk ontwerp, strakke vormgeving en werkt met uitbundige kleurschema’s om te bepalen waar de meer dan 1.000 soorten planten geplaatst worden. In augustus bezoeken we Arley Arboretum. Deze prachtige botanische tuin in Worcestershire herbergt een uitgebreide collectie zeldzame en exotische bomen en struiken in een schilderachtige omgeving. Hier kunt u genieten van een heerlijke wandeling door de tuinen met een grote diversiteit van bomen en planten .
Extra verzorging: bezoek van kasteel bij Powis; koffie/thee en lekkers in Windy Ridge; koffie/thee en lekkers in Arley Arboretum.

Dag 6 | Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we voor de overtocht naar Nederland vanuit Dover.

Hotelinformatie:

Mercure Telford Centre Hotel ****
Hotelscore 7.9

Ligging: Het Mercure Telford Centre Hotel ligt centraal in Shropshire, waardoor alle tuinen goed te bereiken zijn.
Faciliteiten: Er is een eigen restaurant, bar, fitnessruimte en wellnessfaciliteiten, waaronder een zwembad, sauna en stoombad. Gratis wifi is beschikbaar in de gehele accommodatie en het hotel beschikt over een lift.
Verzorging: Iedere ochtend wordt een volledig Engels en continentaals ontbijtbuffet verzorgd en ’s avonds een 3-gangendiner keuzebuffet gevolgd door koffie/thee.
Kamers: De kamers hebben een moderne inrichting en zijn voorzien van alle gemakken. Elke kamer is voorzien van een eigen badkamer met bad/douche, toilet, haardroger, wastafel en toiletartikelen. Daarnaast vind u er zitgelegenheid, bureau, kluisje, flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten.

West Midlands

Tuinreis Shropshire

Inbegrepen:

 • 5 overnachtingen in Mercure Telford Centre ****
 • 5 maal full English ontbijt
 • 5 maal 3-gangen keuzediner met aansluitend koffie of thee
 • welkomstdrankje
 • overtocht per Eurotunnel (trein) op heenweg
 • overtocht per ferry op terugweg
 • voucher voor hapje en drankje op ferry (terugreis)
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 155,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 139,- (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)

 

 • 4 juni 2024,
  6 dagen
  Laden
 • 9 juli 2024,
  6 dagen
  Laden
 • 6 augustus 2024,
  6 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Oranje - Gemiddeld

Een reis die vanwege bepaalde excursies, lange loopafstanden en/of flinke hoogteverschillen een goede mobiliteit vereist.

Privétuin

Een reis met diverse particuliere tuinen. Deze tuinen worden door de eigenaren onderhouden en vallen niet onder The National Trust of de Royal Horticultural Society (RHS).