4 dagen romantisch Hampshire

In sprookjesachtig Hampshire bezoeken we diverse (privé)tuinen waarbij u het idee heeft dat u in een andere wereld rondloopt. U ziet niet alleen landhuizen maar ook een prachtige cottage, boerderij en een bijzondere taxus boom van 3000 jaar oud. De boom is één van de tien belangrijkste bomen van Engeland en leeft nog steeds. We gaan dus een stukje terug in de tijd en bezoeken de romantische, sprookjesachtige tuinen waar Engeland bekend om staat.

Dag 1 | Heenreis – Walmer Castle & Gardens
Na de overtocht vanuit Dover bezoeken we Walmer Castle, prachtig gelegen aan de kust van Kent. Het voormalige vestigingkasteel heeft prijswinnende tuinen. Het kasteel is vanaf de 16e eeuw gebruikt als militair fort maar de functie veranderde mettertijd naar een privéwoning. In de tuin vindt u de Broadwalk, ontworpen in 1866 door William Masters met lange dubbele borders vol bloeiende planten. Het is één van de hoogtepunten in de tuin en ook de serene Queen Mother’s Garden mag gezien worden, ontworpen ter ere van de 95e verjaardag van de moeder van koningin Elizabeth II. Ook uniek is The Cloud Hedge, een kunstig gesnoeide taxus haag. Na het bezichtigen van het eeuwenoude Walmer Castle rijden we naar het hotel waar het eerste diner op ons wacht.
Extra verzorging: rondleiding in Walmer Castle Gardens.

Dag 2 | The Thatched Cottage & the Farringdon Yew Tree – Westgreen House & Gardens
Onze tweede dag begint met een bezoek aan de prachtige cottage en tuin van eigenaren Cally en David Horton. Verscholen achter het 16e –eeuwse cottage ligt een beschutte tuin van anderhalve hectare. De tuin is ingedeeld in diverse gebieden omringd door kleurrijke borders. Ze zijn ingericht vanuit het terras met sierlijke potten en een vijver met waterval. De reis door de tuin vervolgt zich door de pergola van rozen naar een ander gebied vol met allerlei beplantingen. Op het einde van de tuin vindt u de weg naar de verschillende rozenstruiken en de decoratieve woonwagen gelegen in een gebied van wilde bloemen. Na een heerlijke lunch bij The Thatched Cottage brengen wij een kort bezoek bij de 3000 jarige Farringdon Yew Tree. Deze taxus boom wordt door boomkwekers beschouwd als één van de belangrijkste bomen in het Verenigd Koninkrijk. De boom is opgenomen in de Ancient Tree Inventory. Hierna rijden wij verder naar Westgreen House & Gardens, Deze tuin is ontworpen door Marylyn Abbottet. De prachtige ommuurde tuinen omringen het 18e-eeuwse huis en lijken net alsof u zich in een sprookje bevindt. De grote watertrap vormt het middelpunt van diverse tuinkamers die allemaal een eigen benamingen hebben. Iedere tuinkamer beschikt over zijn eigen schoonheid en karakter.
Extra verzorging: uitgebreide lunch bij The Thatched Cottage.

Dag 3 | Spring Pond Garden – Sir Hillier Gardens
Na het ontbijt rijden we naar onze eerste tuin. Carolyn Sheffield heeft deze adembenemende romantische tuin 25 jaar geleden, vanuit een blank canvas opgevuld en zal u ook begeleiden door haar tuin. Voordat u binnen stapt in het volgende sprookje, vindt u aan de linkerkant van het huis een grote vijver met vissen en een moestuin. De oude boerderij en bloemperken omringen de aangelegde klassieke vijver. Achter de vijver vindt u een prachtig prieel met een aantal kleine tuinkamers. De deuren van de serre zijn tijdens dit bezoek geopend, hier vindt u mediterrane en tropische planten. In de middag bezoeken wij de Sir Harold Hillier Gardens, deze liggen verspreid over meer dan 72 hectare. Ga het avontuur aan en ontdek de diverse paden, bomen, vijver, wildbloemen, en nog veel meer waar u zich de ogen bij uit kunt kijken.
Extra verzorging: koffie/thee en cake bij Springpond Garden, rondleiding Sir Hillier Gardens.

 Dag 4 | Mount Ephraim Gardens – Terugreis
Gelegen midden in het glorieuze landschap van Kent vindt u Mount Ephraim Gardens, bekend om haar spectaculaire Edwardiaanse tuinen. We bezoeken deze tuin voordat we de oversteek maken. Net als veel andere landgoederen leed het onder de Wereldoorlogen, maar zijn de tuinen in de jaren ’50 met veel liefde door Mary en Bill Dawes gerestaureerd. Met een gedeelte met vorm snoei, geurige rozentuin, rots- en watertuin, Japanse tuin en uitgebreid arboretum is hier meer dan genoeg te zien. Na het bezoek aan onze laatste tuin is het tijd om afscheid te nemen en rijden wij terug naar onze opstapplaatsen.

Hotel informatie:
Lismoyne hotel **** in Fleet

Ligging:. Het lismoyne hotel ligt in het centrum van Fleet.
Faciliteiten: Naast een schilderachtige uitstraling, ligt het te midden van aangelegde tuinen. Het biedt ook uitstekende eetgelegenheden zoals het restaurant Hampshire en een comfortabele bar met een informeel barmenu.
Kamers: De kamers hebben een klassieke inrichting en zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv en een eigen badkamer met bad of douche en een toilet.

Hampshire

Tuinreis Sprookjesachtig Engeland

Inbegrepen:

3 overnachtingen bij het Lismoyne hotel **** in Fleet
3 maal ontbijt
3 maal diner
1,5 uur durende rondleiding met gids bij Walmer Castle & Gardens
1,5 uur durende rondleiding  met gids bij Sir Hillier Gardens
uitgebreide lunch bij The Thatched Cottage
koffie/thee cake bij Springpond Garden
begeleiding door deskundige chauffeur
reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

eenpersoonskamertoeslag a € 49,- (per persoon);
tuinentrees a € 115,- (per persoon);
administratiekosten a € 15,- (per boeking);
bijdrage calamiteitenfonds a € 2,50 (per boeking);
bijdrage SGR a € 5,- (per persoon).

Online Only; deze reis vindt u niet terug in onze papieren brochure. Heeft u aanvullende vragen omtrent deze reis? Wij beantwoorden deze graag!

Belangrijk:

Valuta: in Groot-Brittannië betaalt u met de Britse pond.
Reisdocumenten: door de Brexit is een paspoort verplicht bij reizen naar Engeland. (id-kaart is niet geldig!)

  • 31 augustus 2023,
    4 dagen
    Volgeboekt

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Alleengaand

Reis is geschikt voor alleengaande reizigers door de beschikbaarheid van 1-persoonskamers. Wij adviseren tijdig te boeken omdat deze kamers vaak beperkt beschikbaar zijn,

Bloemrijke tuin

Een reis met meerdere bloemrijke tuinen, veel borders en zeeën van kleuren.

Ferry

De oversteek naar Engeland, Noorwergen of Denemarken wordt gemaakt met de ferry.

Groen - Makkelijk

Deze reis is voor vrijwel iedereen goed begaanbaar en bevat bijvoorbeeld niet veel steile paden of lange afstanden

Touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd met een Comfort Class touringcar, voorzien van minibar, toilet en airco.