In deze nieuwe tuinreis combineren we een aantal bijzondere tuinen met de grootste bloemenshow van de wereld. Naast de bekende RHS tuin Wisley en de show van de Royal Horticultural Society bieden we een interessant bezoek aan The Sculpture Park, waar kunst en natuur in elkaar overvloeien. Nieuw is ook het bezoek aan Saltwood Castle, normaal voor regulier publiek gesloten. Een heerlijke vier daagse reis waarbij u verblijft in een prachtig gelegen hotel.

Dag 1 | Saltwood Castle
Na de oversteek bezoeken we Saltwood Castle. Dit historische juweeltje in Kent vindt zijn oorsprong in de 11e eeuw. De imposante stenen muren omringen prachtige tuinen en binnen openbaart zich een schat aan historische pracht. Saltwood was getuige van koninklijke bezoeken en diende als bolwerk in tijden van conflict.

Dag 2 | RHS Chelsea Flower Show
De RHS Chelsea Flower Show wordt elk jaar in hartje Londen georganiseerd door de Royal Horticultural Society. De show werd voor het eerst in 1912 georganiseerd en is uitgegroeid tot de bekendste tuin-, bloemen- en landschapsshow ter wereld met circa 150.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. De show is een ideale gelegenheid voor Engelse kwekers om hun bijzondere gekweekte planten te tonen en voor hoveniers en tuinarchitecten om hun tuinontwerpen en beplantingsplannen te showen.The Great Pavilion, waar meer dan 90 kwekers hun mooiste bloemen tonen, is elk jaar weer één van de hoogtepunten van de Chelsea Flower Show.

Dag 3 | RHS Wisley – The Sculpture Park
Na het ontbijt bezoeken we RHS Wisley. Deze tuin uit 1804 doet dienst als experimenteertuin van de RHS. Uitgestrekt over 97 hectare biedt Wisley een ongeëvenaarde botanische ervaring. Bezoekers worden verwelkomd door een diverse reeks tuinen, van formele ontwerpen tot rustieke wildernis. De rotstuin betovert met kleurrijke alpine flora, terwijl de prachtige gemengde borders een festival van bloemen en geuren presenteren. In de kassen floreren exotische planten uit verschillende klimaten. Verder ziet u waterpartijen, een arboretum, een pinetum en een boomgaard. Er zijn tevens een aantal modeltuinen te bezichtigen. Verder is er een prachtige dubbele border van 128 meter lang. Daarna door naar iets nieuws in ons programma: The Sculpture Park. Het zal gegarandeerd in constrast staan met het ochtendbezoek aan Wisley. Dit park is als dwalen door een betoverend kunstenaarslandschap. Omringd door weelderige natuur ontvouwen zich meer dan 600 moderne beeldhouwwerken van diverse kunstenaars. Het park, doordrenkt van creatieve energie, nodigt uit tot beschouwing en verwondering. Elke hoek onthult unieke, intrigerende creaties, variërend van abstracte vormen tot expressieve figuren. Het is een visuele reis waar sculpturen naadloos samensmelten met het groene landschap. U ervaart hier een absolute harmonie tussen kunst en natuur.

Dag 4 | Mount Ephraim Gardens
Na het ontbijt rijden we naar Mount Ephraim Gardens. In deze betoverende vier hectare aan Edwardiaanse familietuinen leiden terrassen met geurige rozen naar een klein meer en een watertuin, omlijst door een fantastische Japanse rotstuin en brug. Hoogtepunten zijn onder meer de bijzondere vormsnoei met verschillende dieren en vogels, een grasdoolhof beplant met siergrassen en vaste planten, het arboretum en een uitgebreide collectie voorjaarsbollen en volwassen bomen. Daarna nemen we afscheid van Engeland en maken we ons klaar voor de oversteek naar Nederland.

Hotelinformatie:

Hotel De Vere Horsley Estate **** in Surrey
Hotelscore 8.2

Ligging: Het De Vere hotel is rustig gelegen in de parkachtige omgeving van Surrey. De accommodatie heeft een rijke geschiedenis en is in 1820 gebouwd door Sir Charles Barry. architect van ‘the House of Parliament’.
Faciliteiten: Het hotel heeft een restaurant, bar, gratis wifi, fitnesruimte, zwembad en 24-uursreceptie.
Verzorging: Halfpension, ‘s ochtends een ontbijt en in de avond een diner.
Kamers: Alle kamers zijn voorzien van een eigen badkamer, haardroger, toilet, tv en koffie en thee faciliteiten. Ook is er gratis wifi, een strijkijzer en föhn op de kamer.

Surrey

Tuinreis Surrey & Chelsea Flower Show

Inbegrepen:

 • 3 overnachtingen in De Vere Horsley Estate ****
 • 3 maal ontbijt
 • 3 maal diner
 • overtocht per ferry
 • voucher voor hapje en drankje op de heen- en terugreis op de ferry
 • begeleiding door deskundige chauffeur
 • reis per luxe Comfort Class touringcar met minibar, toilet en airconditioning

Niet inbegrepen:

 • eenpersoonskamertoeslag à € 195,- (per persoon)
 • tuinentrees inclusief extra verzorging à € 65,- (per persoon)
 • entreekaart RHS Chelsea Flower Show à € 139 (per persoon)
 • administratiekosten à € 20,- (per boeking)
 • bijdrage calamiteitenfonds à € 2,50 (per boeking)
 • bijdrage SGR à € 5,- (per persoon)
 • 23 mei 2024,
  4 dagen
  Laden

Voor prijzen en/of kamertypes, klik op de button ‘GA VERDER’

Opstapplaatsen

Selecteer uw reisdatum voor een actueel overzicht van de opstapplaatsen: (definitieve opstapplaats boeken doet u tijdens het boekingsproces)

Reisiconen

Zweef met uw muis over het icoon voor meer info

Blauw - Redelijk

Een redelijke mobiliteit is vereist, niet geschikt voor mensen met (lichte) hulpmiddelen door bijvoorbeeld trappen.

Cultuur

Dit is een reis waarbij u steden, dorpen en cultureel erfgoed zult bezichtigen. Veel hiervan staat op de Werelderfgoedlijst.

Landschapstuin

Een reis met meerdere grote parkachtige tuinen die met hun bomen en/of bosland vlekkeloos opgaan in de prachtige omgeving.